10/28/11 12:16
(http://vasvalch.com/)

Webit – ден първи

webitЕто, че свърши Webit. Тъй като впечатленията са много, май ще е най-добре да разделя поста на две и да говоря за двата дни поотделно. Не искам да споделям общи впечатления, защото прескачането до Експо Центъра от работа не ми позволи на 100% да се потопя в средата. Вместо това ще разгледам всяка презентация по отделно.

Дисплей рекламата е жива? 

Марвин Лиао от Yahoo! се опита да ни обясни, че дисплей рекламата всъщност е съвсем жива и здрава, на пук на много слухове. Неговата теза в защита на порталите включваше идеята за Splinternet: Интернет всъщност не е едно голямо място, а много малки нишови места – и от своя страна, порталите помагат за свързването на тези места. Дисплей рекламата пък вече може да се таргетира нишово, за да достигнете всяка целева аудитория в нейното си място от Splinternet-а, без да раздавате огромни рекламни бюджети. И все пак той призна, че дисплей рекламата помага най-много за кампании, които повишават познаваемостта на марката, а не са директно свързани с продажби. Въпреки че в момента постоянно чуваме за новите модерни тенденции, Марвин не е особено убеден в техния успех: “Mobile is like sex in high-school – everyone talks about it, but noone has actually done it.”

Иновация в игрите

Пропуснах част от презентацията на Yandex, за да се промъкна в GamesVille и веднага съжалих, че не съм имала повече време за тази сцена от програмата. За жалост, успях да чуя половин лекция тук, но ми беше адски интересно. Нилс-Холгер Хенинг от Bigpoint говореше за иновациите в игрите и как гейминг-индустрията се променя завинаги. Малко сравнение: геймингът в момента е 2,5 пъти по-голям от музикалния бизнес и вече дори надмина филмовата индустрия. Това е един огромен бизнес с големи бюджети и силни партньорства: Battlestar Galactica Online е създадена в партньорство с NBC Universal и за играта постоянно текат телевизионни реклами по SyFy. Точният модел в гейминг-индустрията е нишовото сегментиране на потребителите спрямо това, което са готови да инвестират в играта – от тези, които искат само да играят безплатно, но са ценни с това, че осигуряват основната маса потребители, до онези, които са готови да платят $100000 за in-game броня (между другото, в руска игра такива се продават около два пъти месечно). Този модел е достатъчно устойчив, че в момента да осигурява микротранзакции на стойност $9 млрд. (до колкото разбрах, на година).

Facebook-разочарования

Със сигурност мога да кажа, че презентацията на Рик Кели от Facebook беше най-голямото подценяване на публиката, което се е случвало на Webit, въпреки че съм присъствала само на тазгодишното издание. Човекът излезе, каза как да си направим страница, как да използваме Facebook Ads, как да си вградим Like-бутон и че можем да си сложим допълнителен таб на страницата. И това е. Няма повече. Интересен факт: 10 000 сайта интегрират Like-бутона всеки ден.

Много ме е яд, че не успях да се включа на вечерното парти, защото Shpiegler The Shark е готин тип. Затова мога да се утеша само с това:



Няма подобни постове.

Публикувана на 10/28/11 12:16 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/onqdlbZrfOU/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване