12/04/11 06:31
(http://www.azcheta.com/)

Сири Хуствет и нейният омагьосан свят

Макар „Омагьосването на Лили Дал” да е третата преведена у нас книга на американската писателка с норвежко потекло Сири Хуствет, чак сега попаднах на нея като автор. Останах приятно изненадана от стила и добре заплетения сюжет, който ме държа под напрежение до последния момент.

Лили Дал е 19-годишна девойка, която мечтае да бъде като Мерилин Монро, но всъщност работи в кафене в малко градче в Минесота. Светът й обаче е населен от странни персонажи, които определено ще ви изненадат със своята дълбочина. Тук е привлекателният художник Едуард Шапиро, когото всички одумват без да го познават, тук е старицата Мейбъл, която също умело крие миналото си, тук са мръсните братя Бодлър, преживели ужасна семейна трагедия, тук е и Мартин, със странния си поглед и необяснимо поведение.

Всички те са забъркани в зловещия сюжет на своя собствена пиеса, на фона на която някой разнася труп на жена. Междувременно Лили изоставя приятеля си Ханк, за да се впусне в любовно приключение с художника, когото до скоро е наблюдавала тайно от прозореца си.

В този смисъл „Омагьосването на Лили Дал” ще ви срещне както с приятно написан разказ за любовта, така и с постепенното разгадаване на мистериите, които крие малкото градче. Твърдо убедена, че знае кой разнася мъртво момиче в близост до пещерите, главната героиня решава да разкрие истината сама.

Книгата запленява с факта, че запознава читателя с много и то странни герои, които не ни се разкриват докрай. В крайна сметка остава усещането, че картинката не е описана изцяло. И това прави Сири Хуствет чудесна – въпреки развръзката, тя оставя всеки от нас да разкаже историята по свой начин и да запълни местата, които са останали празни.

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване