12/07/11 11:40
(http://www.azcheta.com/)

“Големият дигитален обрат” на ХХХ Международен панаир на книгата в София

В средата на панаирната седмица, на 7 декември от 16.00 ч. в столичния клуб DA-DA на ул. Георги Бенковски №10, ще се случи “Големият дигитален обрат”. Или поне дебатът за него.

Една актуална, важна и интригуваща дискусия за интернет като „модерната Библия“, за бъдещето, настоящето и ефектите от промяната в културата, общуването и живота ни след появата на „мрежата“ в края на ХХ век.

Какво ще се случи с историческото познание, с библиотеките, как да се гарантира трайността на архивите в тяхната цялост?

Специален гост на вечерта e Милад Дуеи, автор на книгата “Големият дигитален обрат”, а негов събеседник дискутант ще бъде проф. Ивайло Дичев, модератор на събитието е Анна Кръстева, доктор хонорис кауза на Университет Лил 3, доцент в Нов Български университет.

Милад Дуеи е изследовател на дигиталната култура в Университета Лавал, Квебек. Превеждан на множество езици, той е автор на редица книги, издадени от Seuil в колекцията „Библиотеката на 21 век”: Histoire perverse du cœur humain (1996), Le Paradis terrestre. Mythes et philosophies (2006), Solitude de l’incomparable. Augustin et Spinoza (2009), Une histoire perverse du cœur humain (1996) et Le Paradis terrestre. Mythes et philosophies (2006), Pour un humanisme numérique (2011).

Голямият дигитален обрат” (2008) е преведена и издадена на български от издателството на Нов Български университет в колекцията „Европа - разбирана и правена”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване