12/07/11 06:58
(http://www.azcheta.com/)

Ден втори на ХХХ Софийски международен панаир на книгата

Събитийната част на втория ден на Панаира ще започне с образователен привкус. От 15 часа ще проф. Кирил Димчев и проф. Мария Герджикова представят изданието "Готови за матура - подготовка за държавен зрелостен изпит - български език и литература”. Помагалото включва систематизирана в рубрики, таблици и схеми теоретична информация, насоки за решаване на тестовите задачи, информация за авторите, включени в програмата, както и 125 разработки по български език и литература.

От 16.00 часа в Клуб “ДаДа” започва кафе-дебат около книгата на Милад Дуеи „Големият дигитален обрат” в присъствието на автора. По-късно днес френският философ ще прочете лекция на тема „Какво е дигиталният хуманизъм?” - събитието е в хотел “Хилтън” с начален час 19.00ч.

В 18.00ч. Красимир Дамянов ще се опита със своите "Приказки за злояди деца" да „разяде” всички, които са на възраст от 6 до 14 години. Напълно безвредни и за останалите читатели, могат спокойно да бъдат използвани от родители. Както от любопитство какво мисли по въпроса едно бившо дете, така и докато чакат собствените им деца да се нахранят - всички това на щанда на "Сиела".

Отново днес Френският институт и издателство „Колибри“ ни канят на представянето на книгата „Цветя за Зоуи“ от Антония Кер от 18.00 ч. в сградата Френския институт на ул. Дякон Игнатий №2 в присъствието на самата Антония. В същото време на Полуетаж "Изток" ще започне дискусията „Идва ли краят на книгите?“ с водещ Драгомир Симеонов и участници: Любомир Левчев, Леа Коен, Мирослава Кортенска, Милена Цветкова, Людмила Филипова, Милена Фучеджиева, Богдан Русев, Александър Шпатов, Тома Марков.

Отново в 18 на щанда на ИК „Персей" в НДК ще започне срещата с „Руската Агана Кристи" Анна Данилова, по време на която ще бъде представен и новият й роман "Чужди пари в ръцете ти".

Вижте всичко най-интересно от втория ден на панаира в специалната секция със събития в Читалнята "Сряда на Панаира на книгата".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване