01/21/12 07:32
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Италия на четвърта предавка – част 6 – Пистоя, Лука и Пиза

Към:
Част 1 – Словения
Част 2 – Тревизо, Басано дел Грапа, Тренто
Част 3 – Гарда
Част 4 – Мантуа, Парма, Модена
Част 5 – Маранело и Болоня

След много приятно пътуване през Апенините по малък страничен път се спуснахме в Тоскана. Заобикаляме Флоренция и от Прато завиваме надясно към Пистоя, градчето избрано за бързо преспиване преди веднага да отпътуваме следващия ден за Лука и Пиза. Грешка!

Пистоя се оказва изключително приятно място и бързо ни става любимото досега. Невероятен стар град с много красиви улички, пешеходен и с малки пазарчета. Едва се провираме с огромната си (напълно не по местните размери) кола по много тесните (още от римско време, че и пешеходни улички), добре че човекът от хотела ни насочва любезно (и дойде да ни вземе, откъдето бяхме закъсали). А и всъщност не намираме хотела навреме, нашето място е затворено и любезно ни настаняват за същата сума (най-евтиното ни спане в Италия – за под €80) в много по-добро място – родната къща на бащата на Пучини. Тавани по 3.5 метра и огромни стаи в голяма къща.

Освен това се оказва се че в петъчна вечер в Пистоя се стичат млади хора от цялата околност, включително и от Флоренция. Тумби от хора по заведенията и площадчетата, едва намираме място за вечеря. Храната и виното – не че сме очаквали друго – са великолепни.

На следващия ден вместо, както е по план, да заминем за Лука, оставаме за още една обиколка на Пистоя. Но – добре познатият ни от Мантуа… пазарен ден. Лош късмет отново, така че внимавайте – този град не е за съботна сутрин. Купуваме си все пак нещо дребно, провираме се сред жени с колички (нищо не ги отличава от българските пенсионери със същите колички) и преди обяд заминаваме за Лука. Пистоя е страхотно и напълно недооценявано място. Ако някой е във Флоренция, просто трябва да се качи на влака и за половин час ще стигне за една вечер там.

(...)
прочетете останалата част от Италия на четвърта предавка – част 6 – Пистоя, Лука и Пиза (411 думи)


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

коментирайте на страницата ->

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 01/21/12 07:32 http://www.kenanoff.com/blog/archives/2400
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване