01/24/12 07:02
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Италия на четвърта предавка – част 9 – Сан Марино и Римини

Към:
Част 1 – Словения
Част 2 – Тревизо, Басано дел Грапа, Тренто
Част 3 – Гарда
Част 4 – Мантуа, Парма, Модена
Част 5 – Маранело и Болоня
Част 6 – Пистоя, Лука и Пиза
Част 7 – Тоскана
Част 8 – Сиена

Отново на север от Апенините се насочваме към Адриатическо море. Кратка нощувка в хотел край Чезена, избран просто заради местоположението. Не ходим до града, а тръгваме към Сан Марино по второкласен път. Програмата за този ден е доста неясна, за разлика от предишните. Искаме да посетим Римини, Сан Марино и после или Равена или Ферара, преди да стигнем за нощувка чак в Падуа. В последния момент решаваме да отидем първо в Сан Марино, за да сме на морето по обяд, вместо сутринта. И така навлизаме в Сан Марино откъм задната страна, добре че gps-а ни предупреждава, иначе по нищо нямаше да познаем, че сме в друга държава. Поне аз и табела на пътя не видях.

Сан Марино

В Сан Марино има град в подножието на планината и град горе, където има три крепости. Градът-държава си се рекламира яко сред туристите и очаквахме много руснаци. Долу в подножието си е обикновено градче с нищо интересно в него и хващаме лифта към крепостта горе.
Значи представяте си добре организиран Несебър с много магазини навсякъде. Между каменни стени. Средновековно-съвременни търговски улици. Продава се всичко – от обикновени сувенири до невероятно качествени (и скъпи) моделчета на автомобили. Кожени палта и много оръжия из магазините навсякъде. Магазините обаче не са нашата страст, а малкото (неочаквано) руски туристи са погълнати от тях и ние директно влизаме в първата крепост. Има гледка към морето, което е на няколко километра (а ние сме на към 800 метра н.м.в.) и не е за хора със страх от високото. Няколкостотин метровата скала изглежда като да е отвесна надолу, а обезопасяването си е както си е било през 13 век… Качваме се и се завираме във всяко място, самата крепост не е  голяма – тук едно време са били войниците наблюдаващи околността. Решаваме да пропуснем втората крепост в другия край на държавата (на неколкостотин метра) и покрай правителствените сгради бавно се връщаме към лифта. Пред един от магазините има даже Дядо Коледа (ама разбира се – 24 май е). Решаваме да оставим обяда за Римини, въпреки многото ресторанти (и с гледка при това) и се спускаме за кратко с лифта до колата.

(...)
прочетете останалата част от Италия на четвърта предавка – част 9 – Сан Марино и Римини (324 думи)


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

коментирайте на страницата ->

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 01/24/12 07:02 http://www.kenanoff.com/blog/archives/2433
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване