01/25/12 07:12
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Италия на четвърта предавка – част 10 – Венеция

Към:
Част 1 – Словения
Част 2 – Тревизо, Басано дел Грапа, Тренто
Част 3 – Гарда
Част 4 – Мантуа, Парма, Модена
Част 5 – Маранело и Болоня
Част 6 – Пистоя, Лука и Пиза
Част 7 – Тоскана
Част 8 – Сиена
Част 9 – Сан Марино и Римини

След нощ в мъничката стая, която ни дадоха в хотела в Падуа за първата нощ, потегляме директно към гарата. Някак съм се объркал на картата на Падуа при избора и хотелът ни е в другата част на центъра. Но през близкия площад Прато минава един странен трамвай с една релса и на гуми, който ни закарва до гарата за няколко минути. Влакът до Венеция е 30 минути и €3(!) (Сега някой да ми обяснява колко били евтини влаковете у нас и затова са мизерни). Съвсем обикновеното регионално влакче си пердаши със 100 км/ч (има си километраж в купето) и само кара по-бавно между Местре и гарата във Венеция. Пристигаме още в ранна сутрин. Имаме много голяма програма напред.

За Венеция е писано много и много хора са ходили, така че няма да описвам забележителностите. Но трябва да кажа че Венеция е всичко, което сме очаквали, че и повече. Пълната липса на коли е невероятно чудесна, навсякъде, по всяка уличка е интересно, даже без да се посещават музеи.
Също така ние като видни пешеходци, не успяхме изобщо да минем навсякъде където искахме за единият си ден там. Минахме през южните и западните квартали, които са и по туристически, но оставихме северните за друг път. Отидохме до Мурано, само за да заварим градчето заспало и магазинчетата – затворени (беше около пет следобед). Накрая не успяхме да оставим време даже и за гондола, така че и това остава за другия път. Останалото – в снимки:

(...)
прочетете останалата част от Италия на четвърта предавка – част 10 – Венеция (172 думи)


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

коментирайте на страницата ->

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 01/25/12 07:12 http://www.kenanoff.com/blog/archives/2446
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване