02/23/12 07:50
(http://asenov2007.wordpress.com/)

НОВИНИТЕ ДНЕС – 29

Пламен Асенов

23. 02.12

Този текст е защитен от “Закона за авторското право…..” Право за препечатването му  електронни и печатни медии получават срещу сумата от 150 лева, преведени по сметка: UniCredit Bulbank – BG 04 UNCR 70004504154064, Пламен Асенов /Plamen Asenov/ За контакти, допълнителни уточнения и поръчки – тел. 0885 99 35 74. Колеги, надявам се поне занапред да подходите професионално и проявите уважение към институцията “журналист на свободна практика”. Ние не късаме житейските блага от Дърво на живота в собствена плантация, а, също като вас, сме принудени да ги купуваме от магазина!

Станишев ще се кандидатира

Ами пак не е новина, бе, колеги, такива стари новини мога да ви кажа много. Например – и Първанов ще се кандидатира. Въпросът е – какво от това?

В перспектива никак не съм раздвоен, граждани, относно това кой от тях ще спечели и ще застане начело на БСП-то. Все ми е едно, защото, ако се съди по натрупания емпиричен материал, и двамата ще работят горе-долу еднакво интензивно и еднакво успешно срещу интересите на българското общество като цяло.

На моменти обаче се улавям, че предпочитам Станишев да победи, за да натрие носа на Първанов. Само не мога да разбера защо за реализация на тази цел момчето разчита на някакъв си пес. Пишат го ПЕС, ама и КУЧЕ да го напишат, това няма да облагороди цялата работа и няма да направи по-разбираемо как невинната животинка ще подпомогне другаря Станишев в партийните му амбиции.

В други моменти пък се улавям, че предпочитам Първанов да спечели, за да натрие носа на Станишев. Обаче и неговата концепция не мога да я схвана. Той разчита на тезата си, че бил успешен президент. Всички хора в България веднага побързаха да забравят този позорен факт, само народните маси в БСП ли още го помнят с удоволствие?

Но нищо чудно, наивните индивиди в тази партия отдавна са доказалиа, че предпочитат  да живее в далечното минало и красивите си фантазии за него, отколкото в гадната реалност, създадена от въпросните красиви фантазии. А ненаивните индивиди пък отдавна са доказали, че няма задръжки да венцехвали дори Първанов, стига той да подпомогне пресъздаването отново и отново на гадната реалност – единственото място, където те могат да реализират красивите си фантазии.

За идеите и хората

Проф. Милан Миланов от Българския лекарски съюз май нещо се докарва на управляващите. „ГЕРБ имат идеи, но нямат хора” – казва той в интервю за „Труд”. С което ме наведе на дълбок размисъл – като какви точно ще да са идеите, които ГЕРБ имат. Тежка задача, граждани, признавам си, не успях да се справя с нея. Ако говорим за добри, работещи, полезни идеи, разбира се. То иначе с обикновени идеи всеки от нас е пълен като сьомга с хайвер.

Бих могъл да разбера изказването на проф. Миланов, само ако си представя, че той разполага с някаква по-вътрешна информация и всъщност иска да каже – ГЕРБ вече имат идеи, че трябва да имат идеи. Нещо подобно намекна онзи ден президентът Росен Плевнелиев, като прокламира, че лично той има идея за необходимостта от национална кауза, макар все още да не знае каква точно е главната идея на тази кауза.

Подобни изблици на идейност не са изключение, те и досега спорадично подскачат в главата ту на един, ту на друг висш представител на ГЕРБ, но очевидно не получават положителна резолюция от най-горна инстанция. А може би вече идва времето ГЕРБ, освен с добри политически рефлекси, да ни зарадва и с някои добри политически идеи?

Смущаващо звучи обаче не само първата част от изказването на проф. Миланов, а и втората – че ГЕРБ нямат хора. Басирам се, че всъщност то означава – ГЕРБ нямат достатъчно свои хора. Защото – вярно, мнозина умни българи напуснаха панически страната, ама все неколцина са останали, де, не е съвсем без хич, хора по принцип има. Само дето ГЕРБ си нямат идея как да ги използват, ако не са техни хора.

И сега се връщам отново на първата част от този текст – ако ГЕРБ имаха идеи изобщо, щяха да имат идея и как да използват националния потенциал за обща полза.

 

Оргазмена буря

Сексолози твърдят, че жените могат да изпитат 20 оргазма един след друг – съобщава БГНЕС.

Най-първо се запитах колко време и усилия е коствало на учените да достигнат до истинско статистически значимо доказателство за това откритие. И малко им завидях.

После обаче откритието ме втрещи, защото се уплаших, че ако изследванията продължат, бройката на оргазмите може да се повиши съответно до непостижими от човек висоти. Но се успокоих малко, като разбрах, че според науката все пак 20 бил абсолютният максимум. Нещо като скоростта на светлината, която е пределна за всяка скорост изобщо.

Успокоих се, ама наистина съвсем малко, защото от теорията на хаоса знам какви беди може да предизвика дори простото размахване на крилата на една пеперуда над Бразилия. Според учените – ураган в Маями, ето какво. И логично се запитах какъв ли пък би бил ефектът от 20 поредни женски оргазма върху световния климат. `Ми те вулкани ще изригват и цунамита ще ни заливат, апокалипсис някакъв ще настане – предизвикан най-вече от страна на онези жени, приятелки на жена ми, пред които жена ми ще се похвали…..Така де, говоря в личен план за удобство, иначе имам предвид някоя си хипотетична жена…..

След това пък се уплаших, че жена ми е прочела информацията за това откритие и в най-скоро време ще си поиска своето. А тя винаги постига своето, когато го поиска, въпросът е дали аз ще мога да постигна нейното в този конкретен случай. Но, слава Богу, не беше я прочела и дано така си остане. Защото в живота на човек няма нищо по-добро от домашното спокойствие – това мога да ви го докажа и без да съм кой знае какъв учен.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване