05/20/12 06:40
(http://www.azcheta.com/)

Дзен и изкуството да се създават богове

Този човек беше икона приживе. След смъртта си бързо се превърна в бог. Истината е, че няколко проекта, започнати съвсем независимо в последните месеци от живота на Стив Джобс и приключени малко след това, дадоха допълнителен заряд на искрицата, таила се дълго време в сърцата на Apple-поклонниците. И това не е само официалната му биография, написана от Уолтър Айзъксън, но и един доста симпатичен графичен роман, съвместен проект между списание Forbes и американската криейтив агенция JESS3, специализирана във визуализиране на информацията.

"Дзен и Стив Джобс. Изкуството да се създават компютри" разказва за връзката между Джобс и неговия духовен учител ..., сам по себе си ренегат от традиционните дзен-методи. Сюжет на практика липсва, а редуващите се сцени вървят нелинейно, показвайки пикови моменти от взаимоотношенията между двамата и как те се отразяват на "творческата" дейност на Стив.

Има го и добре познатия мотив, в който ученикът се изравнява с учителя си и след това го изпреварва. И въпреки че съвсем ясно можете да отличите всички емоции на Стив Джобс, предадени през рисунките, тази книга е по-скоро с главен герой дзен-учителят. Книгата завършва именно с неговата смърт, само страничка след като са показани трите завоевателни презентации на Стив за представянията на iPod, iPhone и iPad.

Това е издание за фенове. Всички, които не харесват Apple-продуктите и въобще цялата Apple-философия вероятно ще имат много козове за критики след прочитането на последните страници. Да не забравяме обаче, че страстта е основна движеща сила на този свят, така че нека оставим достатъчно просветените да да се наслаждават на своите идоли.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване