06/29/12 14:17
(http://eneya.wordpress.com/)

Когнитивен дисонанс

София Прайд 2012 е утре (на който ще отида, защото го подкрепям). Прегледайте правилата и препоръките за безопасност.

В моите очи, идеята на събитието е призив към толерантност и повдигане на дискусии относно сексуалност, пол, сексуални и социални взаимоотношения между хората. София Прайд е мирно шествие, на което ще идат хора, които подкрепят правото на хората да бъдат толерантни, събитието е опит за изравняване на социалните и гражданските права на гей хората с тези на всички останали, нищо повече, нищо по-малко, нито пък нещо кой знае колко специално.

Понеже живеем в свят на абсурдите, а Фъндъкова… не знам на кой свят си мисли, че живее, едновременно с това ще се проведе протест, който сам по себе си е хомофобски, анти-толерантност и анти-равноправие и направо не ми го побира умът как безкрайния когнитивен дисонанс, в който едни хора, протестират правото да имаш право на право и собствено мнение (демек протестират собственото си право да бъдат там, реално погледнато, защото днес е тази тема, обаче утре може те да са от страната, в която се опитват да защитят техните собствени граждански и социални права) не ги е повалил бездиханни.

Подозирам, че просто не се замислят или не им пука… или по-лошо, смятат, че няма никога да попаднат в подобна ситуация…

Не живеем в свят, който е да е толкова пост-социални проблеми и с толкова зряло общество, че да има реалната възможност подобни две събития да същестуват паралелно без негативни последици и реакции за една така или иначе маргинализирана група, каквато са гей хората.

Не знам наистина какво си мисли Фъндъкова, но всякакви негативни случаи утре ще бъдат нейна отговорност, затова, че не е осигурила и дори активно застрашава безопасността на хора, които не нарушават законите на държавата по никакъв начин. Фъндъкова реално позволява и толерира анти-толерантност и то от хора, които са доказали отново и отново, че нито имат идея за какво се борят, нито имат уменията да бъдат адекватни граждани. Защото да не се лъжем. Които утре ще са там да проестират правото гей хората да имат същите права като всички останали, са същите, които хвърлят камъни по джамиите, призовават за геноцид и като цяло, са от особената прослойка хора, които виждат в околните проблеми и купчини стереотипи и собствените и отразени страхове, а не хора.


Filed under: абсурдно, бръмчащи мисли, култура уж, политическaта отговорност Tagged: когнитивен дисонанс, парад, протест, софия прайд 2012, толерантност, хомофобия
Публикувана на 06/29/12 14:17 http://eneya.wordpress.com/2012/06/29/cognitive-dissonance/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване