09/12/12 03:00
(http://socialevo.net/)

„Социална сряда“: Facebook, BBDO и Lays – просто перфектно!

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

"Социална сряда": Facebook, BBDO и Lays - просто перфектно!

Днес ще ви представим последната онлайн кампания, реализирана от рекламна агенция BBDO, Чехия, за клиента Lays, Словакия. Кампанията е замислена така, че да се създаде вирусен ефект, а като основен комуникационен канал са използвани, разбира се, социалните мрежи и в частност Facebook.

Идеята на кампанията на Lays е повишаване доверието на потребителите в продукта. Освен това трябва да бъде създадено чувство, че този чипс се прави от най-качествените картофи. Кампанията се позиционира сред обществото чрез асоциация на чипса с едно от любимите яденета на словаците, съдържащо основно картофи. Следващата стъпка е създаване на „бъз“ ефект, а основни лица в това начинание са „американски фенове“ на словашка вкусотия.

Кампанията е проведенa изключително добре и само за няколко седмици постига ефект от 4 011 171 уникални Facebook потребителя. Ефектът наистина е феноменален, като се има предвид, че населението на Словакия е 5.5 милиона. Предлагаме ви сами да видите видеото и да се убедите в силата на Facebook като комуникационен канал.

http://www.youtube.com/watch?v=7qg1-DA-elw

Снимка: BBDO

Подобни статии:

  1. Невероятната Vending машина на Lays
  2. Как да повишим видимостта си във Facebook в „Социална сряда“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване