11/03/12 08:39
(http://vasvalch.com/)

Театрално ревю: I wish

Досега не бях ходила на постановки в НАТФИЗ, но когато участват приятели, няма как. Отсега искам да ви предупредя, че вероятно съм пристрастна към I wish, но все пак: спектакълът е страхотен!

Става дума за танцов театър – вероятно това ще накара някои от вас да затворят още сега страницата, защото твърде често танцовият театър е толкова абстрактен, че само се чувства, а не се разбира. В I wish обаче студентите от 4 курс на специалност “Танцов театър” поднасят един добър баланс между лесна за следене фабула и онова усещане, което само танцът дава и което ти позволява да разбереш нещата коренно различно от седящия до теб.

Спектакълът започва в миналото и стига до наши дни. Проследява как обичаме, как общуваме и какво намираме за важно – от първия огън през първото “Искам” до неща, които няма да издавам. Началото е чисто и невинно, свободно и любопитно. Промените след това са доста значителни – преди сме се впечатлявали от светлина, днес впечатление ни правят неони и така нататък… Към днешна дата сме захвърлили ефирните роби и сме облекли скъпи и неудобни костюми, високи обувки и тонове грим. Само да предупредя маркетолозите, че може да им стане неудобно накрая :)

Ако очаквате твърде сложно послание, I wish по-скоро няма да ви го даде – темата е експлоатирана доста и наистина няма какво ново да се каже. За сметка на това ще ви подари плавни движения, нови лица и поредното докосване до театъра в една от многото му красиви форми. Може и да съм пристрастна, но изпълнението си заслужава!

i_wish3

i_wish2

i_wish

___
снимки: НАТФИЗ и Йосиф Аструков

Публикувана на 11/03/12 08:39 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/yMVJax2RdCE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване