12/05/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Вече ползвате Facebook Messenger за Android и без да сте регистрирани във Facebook

Вече ползвате Facebook Messenger за Android и без да сте регистрирани във Facebook

Facebook съобщиха за нещо ново и много интересно. От днес, ако имате мобилно устройство, работещо под Android, ще можете да ползвате Facebook Messanger, без да е необходимо да имате регистриран личен профил във Facebook. Да, точно така – не е необходимо да сте регистриран потребител на Facebook. За да ползвате Facebook Messanger за Android, след като го свалите от Google Play, се изисква само да въведете своите име и телефон, за да почнете да изпращате и получавате съобщения.

Facebook за първи път позволяват на потребители да използват функции на социалната мрежа, без да имат регистриран профил в нея. Така на практика можете да пратите съобщение на някого от своите контакти, без да плащате цената на SMS например. Щастливци са притежателите на Android устройства, тъй като те първи ще имат възможност да се възползват от тази услуга. Очаква се нововъведението скоро да сполети и притежателите на iOS устройства.

Явно от Facebook са разбрали, че ограничаването на Facebook Messanger само до регистрирани потребители не е най-доброто решение. Ходът ми е съвсем рационален – така ще посегнат към пазар, върху който досега нямаха контрол. Там са Whatsapp, Viber и др.

Новият ъпдейт на Facebook Messanger за Android се пуска първоначално само за няколко страни, между които Австралия, Индонезия, Венецуела и Южна Африка, като постепенно ще стане достъпен за потребителите и в други страни. От всичко това личи, че Facebook таргетират огромния брой потребители, които нямат смартфон, а ползват т.нар. “Feature Phone”. TechCrunch дават за пример Индия с над 1 милиард население, но в която само 60 милиона са регистрирани потребители на Facebook. С този си ход компанията се цели в точно тези потребители.

Добър ход за Facebook, а и за всички потребители.

Снимкa: Facebook 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване