12/18/12 09:21
(http://www.azcheta.com/)

Сред книгите във Верона

DSC 0092Факт е, че когато пътувам извън България, едни от най-любопитните ми места винаги са книжарниците и библиотеките. С писането ми в сайта през последните години, някак започнах да бъда силно привлечена към местата, където живеят книгите, да търся интересни идеи, да се радвам на уютни, свежи и свободни библиотеки, които ти дават възможност да избягаш от туристическите тъплпи и за определено време да опиташ да опознаеш една по-тайна част от културата на една държава или просто да усетиш определен град, чрез отношението към книгите в него.

В обществената библиотека във Верона не отидох целенасочено, там ме заведоха Лаура и Андреа, при които прекарах 3 страхотни дни в града. След приятна сутрешна разходка с колелета из града, с Лаура отидохме до библиотеката, за да се видим с Андреа, който е асистент по математика в университета във Верона и в библиотеката подготвяше част от работата си за следващия ден. Библиотеката се намира много близо до основните туристически атракции, около нея има много свободни места за паркиране (на велосипеди), а най-хубавото е, че е отворена за всички.

В библиотеката може да отидеш да четеш, да учиш, да използваш интернет, да вземеш под наем филм на DVD или дори там да изгледаш някоя малка прожекция. Сградата, която иначе е доста стара, наскоро е ремонтирана и модернизирана и това си личи много, не само на външния вид.

Надявам се кратката разходка из тази италианска библиотека да ви хареса, а снимките са ТУК.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване