01/06/13 05:58
(http://socialevo.net/)

Проблемите на HTC се коренят в маркетинга?

Проблемите на HTC се коренят в маркетинга?

Повечете от вас сигурно са наясно, че компанията за производство на смартфони HTC изпрати доста неприятна година. Пазарните дялове на компанията не бяха никак цветущи, а този в САЩ бе едва 6%. Конкурентите в лицето на Samsung и Apple на свой ред отбелязаха ръст, като техните пазарни дялове бяха съответно 26.3% и 17.8% по данни на comScore. Именно това бе причината от HTC да потърсят обяснение за незадоволителните резултати.

Според CEO-то на компанията, Питър Чоу, проблемите на HTC се коренят в неправилния маркетинг, който бива прилаган. На практика той изтъква, че продуктите не отстъпват по качество, но слабият маркетинг е причината HTC да няма големи пазарни дялове на пазари като САЩ. 

Нашите конкуренти са особено силни и разполагат с огромни ресурси, което допринася за силните им маркетингови стратегии. Ние на своя страна не го правим.” – отбелязва в официално изявление г-н Чоу.

Ако погледнем на този проблем на HTC, наистина маркетингът на компанията отстъпва по множество компоненти. Липсата на адекватна рекламна стратегия, иновационен подход към продуктите и дори липса на идентичност, ако щете, няма да бъдат толкова лесно преодоляни от екипа зад HTC. Ако от компанията искат да повишат пазарните си дялове, ще трябва сериозно да се замислят над мисията, която стои зад името, а също така да вложат не малко средства за по-добра идентичност на бранда като цяло.

Снимка: HTC

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване