06/24/12 06:48
(http://vasvalch.com/)

Топ няколко: интересното от маркетинга №20

20

Макар с едни ден закъснение, май е време да видим какво се случи през седмицата. За мен тя мина на лееееко забързани обороти, затова и не е учудващо, че списъкът с постове стига само до номер четири. Този път съм фокусирана на информация за блогърите, Pinterest, работната среда и една българска PR криза покрай казуса “Пирогов”. Въпреки че последното спада по-скоро към категорията новини, мисля, че случаят е добър пример за проблеми в бранша, които (черногледо от моя страна) надали ще загубят давност скоро. Да започваме!

  1. Блогъри: през седмицата излязоха интересни данни от изследване на Overblog, което говори за нагласите на европейските и американските блогъри. Оказва се, че има доста големи различия, особено по отношение на опит и връзка с компании. По-малко от половината европейски блогъри са получавали нещо от корпорациите, дори и ако говорим за продукт за тест или демо-услуга. Изследването показва, че подходът към блогърите на двата континента трябва да е напълно различен. Ето и малко разсъждения за причините зад друга набелязана тенденция – анонимността на блогърите в Европа.
  2. Pinterest: като най-новата “вървежна” социална медия Pinterest събира доста внимание. В подкрепа на стратегията за развитие на корпоративния ви Pinterest акаунт идват тези 7 съвета за присъствие на B2B компании в Pinterest. Има доста добри идеи, като например показването на вашата корпоративна култура и представянето на проекти от програмата за корпоративна социална отговорност.
  3. Работно място: ако си мислите, че работното ви място не е особено вдъхновяващо, вижте проблемите на служителите в Google. Някои точки са особено фрапиращи, като личната ми класация оглавява “Тези фирмени 100 доларови слушалки ми развалят прическата”.
  4. PR-криза: няма как да не спомена горещата тема от петък, свързана с подобието на прес съобщение от Пирогов. По принцип горещите теми не намират място в седмичното обобщение, но нямаше как да се сдържа – основно защото съм сигурна, че това ще се превърне в христоматиен пример за комуникаторите в следващите години. Историята може да бъде обобщена с писмото, излязло от Пирогов като официална позиция по отношение на текущите разследвания. Няма да задълбавам, но е наистина притеснително как хора, които (явно?) нямат никакво понятие от връзка с медиите се опитват да работят. Притеснително е, защото заради подобни хора ни се налага да уточняваме “Занимавам се с PR … не, не съм от ония.” Любо Аламанов доста добре го е казал, нямам какво да добавя – както не давате на автомобилен механик да ви прави пломба, така не давайте и на неопитен човек да изпълнява комуникационна стратегия.

И така, за финал на обобщението – едно полезно видео с 5 съвета от първостепенна важност за презентаторите. Съветите са полезни, така че отделете 6 минути, дори и ако трябва да повторите вече познати мотиви.

Приятен уикенд!

___
снимка: Leo Reynolds



Още по темата:

  1. Топ няколко: интересното от маркетинга №13
  2. Топ няколко: интересното от маркетинга №18
  3. Топ няколко: интересното от маркетинга №16

Публикувана на 06/24/12 06:48 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/IccGGsFxpZI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване