01/15/13 19:07
(http://socialevo.net/)

Новата търсачка от Facebook е вече факт: Facebook Graph Search

Новата търсачка от Facebook е вече факт: Facebook Graph SearchКакво се случи на мистериозната Facebook конференция днес? Facebook Graph Search! Ето че настъпи дългоочакваната пресконференция на Facebook в Менло Парк, Калифорния, на която Марк Зукърбърг обяви най-новата и дългоочаквана възможност за търсене във Facebook, която се нарича Graph Search.

В залата имаше над 150 нетърпеливи журналисти, които очакваха появата на Марк Зукърбърг. Не беше разрешено да ползват камери в залата затова няколко сайта предаваха на живо с коментари или с емисии в Twitter. Марк Зукърбърг обяви най-накрая Facebook Search Graph, новата възможност за търсене във Facebook като даде няколко примера.

Например ако търсите някого, с когото да гледате Game of Thrones, пишете game of Thrones и се показват всички ваши приятели, които харесват Game of Thrones. Те са подредени по това кой от тях е най-важен за вас.

Основното е възможност за търсене според това каква информация за вас и вашите има във Facebook. А има, много. Така на базата на Facebook Graph резултатите са по сходство на интересите. Можте да търсите хора, снимки, музика. Създадена е специална страница във Facebook където можете да разгледате подробно услугата Facebook Graph Search 

Има възможност да опитате няколко демо търсения с Graph Search за снимки, хора или забележителности.

Facebook Graph Search Demo

А ако имате притеснения за Privacy, а съм сигурен че ще има доста такива,  можете да прочетете подробности  тук:  https://www.facebook.com/about/graphsearch/privacy

А ако имате притеснения за Privacy

 

За сега, Facebook Graph Search не е достъпна за всички потребители. Но можете да се запишете в листата на чакащите и когато са готови от Facebook ще ви пуснат и на вас Facebook Graph Search.

Успех!

Снимка: Facebook

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване