02/24/13 08:43
(http://socialevo.net/)

Какво ще видим на Mobile World Congress (MWC) 2013

Какво ще видим на Mobile World Congress (MWC) 2013

Какво ще видим на Mobile World Congress (MWC) 2013

От 25 до 28 февруари в Барселона ще се проведе най-голямото в света шоу за мобилни технологии Mobile World Congress (MWC) 2013. На него водещи компании да покажат своите най-нови мобилни устройства. Тази година очакваме с нетърпение анонсите на Samsung, LG, Nokia, Huawei, Sony, ZTE, НТС, BlackBerry, Asus, Qualcomm, Nvidia, Canonical.

На CES 2013 очакваме да бъдат показани много от смартфоните, за които се носят слухове. Какво да очакваме от отделните производители?

 

Samsung

От Samsung очакваме да покажат Galaxy Note 8, а може би и нещо средно между смартфон/таблет (фаблет) с висока видео резолюция 1080p. Очакваме да бъде показан в средната серия смартфони моделът GT-iS6810 Galaxy Frame, както и модел с две SIM карти Galaxy Young Duos. Възможно е да бъде представен и първият в света смартфон с операционна система Tizen. Дали ще бъде представен S IV? Отговорът е “вероятно не” – Samsung ще го представят по-късно през годината на специално шоу.

 

LG

Компанията не крие факта, че очаква MWC 2013, за да представи своята пълна гама от смартфони за 2013 година. Очакванията са, че LG ще представи един или няколко флагмана с различни размери на екрана.

Засега се очаква това да бъде 5.5-инчовият модел Optimus G Pro. Това е топ модел смартфон на компанията, който беше представен наскоро в Кореа. Optimus G Pro ще бъде с обявения наскоро мощен процесор Snapdragon 600 на Qualcomm.

В Барселона LG вероятно няма да покаже Optimus G2. Очакваме да видим и новите модели L3 II, L5 II and L7 II от красивата L-серия на LG. Според изтекла преди дни информация Корейският гигант има намерение да покаже хибридно таблет/ултрабук устройство с 4G (LTE) на MWC 2013, наречено LG Tab Book.

Освен моделите от L-серия II, LG ще покаже и нови 4G LTE смартфони от F-серията. И накрая очакваме появата и на смартфони от тайнствената V—серия.

 

Nokia

Nokia започва шоуто в Барселона със специална пресконференция на 25 февруари, но какво точно ще обявят от компанията не се знае.

Според слуховете Nokia ще покаже свой 10-инчов таблет с процесор Snapdragon и операционна система Windows RT, но напълно възможно е това да не се случи, а компанията да представи единствено смартфони.

Очаква се Nokia да обявят детайли за новостите около своята “Pure View” технология за висококачествени снимки и смартфоните, които ще се възползват от нея. Да не забравяме, че на тази дата легендарната Nokia 808 PureView има рожден ден и навършва една година.

Появиха се слухове за мобилно устройство с кодово име EOS с PureView, което работи с Windows Phone 8.

Не се очаква Nokia да обяви нови смартфони от своята водеща Lumiа серия, а за наследника на Lumia 920 под кодово име Catwalk май е доста рано и той вероятно ще бъде обявен на специално събитие от компанията по-късно през годината.

Все пак ще бъде доста интересно да видим с какво ще ни изненада главният изпълнителен директор на Nokia, Стефън Елоп, който ще води презентацията.

 

Huawei

Компанията вече представи своите модели Ascend D2, Ascend Mate и Ascend W1 на CES Януари. На MWC се очаква Huawei да представят два нови смартфона, наследник на модела Ascend P1 с тънък метален корпус и може би 4.5-инчов модел с HD дисплей, Ascend W2, който работи под Windows Phone 8, но е с по-добри технически параметри.

Освен това очакваме да чуем подробности за пускането на моделите Ascend D2 and Ascend Mate на международните пазари, тъй като засега те се предлагат единствено в Китай.

 

Sony

На MWC компанията ще покаже своя модел Xperia ZL, който е вариант на Xperia Z. От Sony Mobile e възможно да представят и подробности за новите модели C530X с кодово име HuaShan и модела C550X с кодово име Dogo. Те са с операционна система Android Jelly Bean 4.1, като модела C550X е възможно да е с четириядрен процесор.

На световния мобилен конгрес очакваме да видим и Sony Xperia Tablet Z, който ще бъден пуснат през пролетта в Япония.

 

ZTE

На MWC компанията ще покаже доста нови смартфони. Очакваме да видим ZTE Grand Memo, който е с четириядрен процесор и 5.7-инчов дисплей. Това ще е един от първите смартфони, които ползват мобилната операционна система Firefox OS.

Възможно е да видим и модела Nubia Z7, който е с 6.7-инчов дисплей, 16 МР камера, 4GB RAM и дисплей с резолюция 2560 х 1440. Уау, дали наистина ще видим такъв модел?

Освен това ZTE потвърдиха, че са първият производител, който ще ползва Nvidia Tagra 4. Oстава да видим и модел с него. Очакваме да видим и представянето на Android таблета ZTE V81.

 

НТС

След като представиха на специално събитие в Лондон и Ню Йорк преди дни НТС One, очакваме компанията да представи останалите свои продукти, които ще са на пазара през 2013 година.

Очакваме да видим и подробности за две устройства с кодово име НТС M4, които са с 4.3 инчов дисплей и 1.2GHz процесор. Вторият смартфон, който очакваме да видим, е НТС G2 с 3.5-инчов дисплей и 1 GHz процесор.

 

BlackBerry

В началото на годината BlackBerry обявиха своите модели BlackBerry Z10 and BlackBerry Q10. Засега компанията не е обявила своето участие на MWC.

 

Asus

Очакваме да видим 7-инчов таблет, наречен FoneTab с процесор от Intel.

 

Acer

Възможно е да покажат своите 7-инчови и 10-инчови таблети, както и Android смартфоните Liquid E1 и Liquid Z2.

 

Intel

Ще покажат двуядрен Atom процесор за смартфони, както и базовия Lexington чип.

 

Mobile World Congress (MWC) 2013 започва на 25 февруари и ще продължи до 28 февруари в Барселона, Испания.

Снимка: MWC

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване