03/19/13 03:00
(http://socialevo.net/)

Media Start: Как да почерпите идеи за своите видеа?

video

Media Start: Как да почерпите идеи за своите видеа?

Продължаваме да пишем за видео маркетинга като част от цялата комуникационна стратегия на вашия бранд. Често чуваме твърдението:

Няма как да използвам видео в бизнеса си, защото нямам какво толкова да покажа.

Убедени сме, че всеки бизнес има какво да покаже от себе си. Проблемът е в схаващанията за видео. Когато чуем „видео реклама“, в съзнанието ни изникват скъпоструващи продукции, които преувеличават качества и използват лъжи, само и само да продадат “нещо”. Е, вече това време на “величията“ отминава. Намираме се в епохата на общуването чрез рекламата. Именно затова са нужни нестандартни и творчески начини за присъствие сред потенциални клиенти, фенове, настоящи клиенти. Видеото е безспорен начин да се отличите. Ето обаче какви идеи можете да ползвате, за да имате качествено съдържание:

1. Време, време, време! Трябва ви. Отделето го. Качествена „мозъчна буря“ (брейнсторминг) ще проясни съзнанието ви и ще покаже черно на бяло какви послания искате да стигнат до вашите клиенти. Има много начини, по които да направите това. Ние редовно използваме мисловни карти за целта. Събираме се, отделяме специално време за мисловна дейност и развиваме идеите си. Това време се отплаща щедро. Помислете внимателно: Какво искате да покажете на клиентите си? Какво би ви изразило най-добре? Какви думи описват вашата същност като компания?

2. Вижте какво прави конкуренцията. След това си задайте въпроса: „Ако това видео беше мое, какво щях да подобря?“. И го подобрете!

3. Направете си пробно видео и след това го изгледайте критично. Това е малко неловко, но колкото повече се гледате, толкова повече ще знаете какво да подобрите. Наблюдавайте видеото през призмата на въпроса: “Какво мога да подобря?”.

4. Гледайте вайръл видеа. Това са малки видеа с огромна гледаемост. Как са постигнали тези успехи? Как са стигнали до огромна аудитория? Те може да не са пряко свързани с вашата сфера на дейност, но са отлична отправна точка относно стила и начина на общуване с вашите потенциални клиенти. Тези видеа ще ви помогнат да смените гледната си точка, мисленето си и да създадете съдържание, което да провокира.

5. Винаги записвайте идеите си, независимо как ви звучат в момента. Най-добрите идеи се появяват на най-неочакваните места. След като запишете идеята си, задайте си въпроса: „Как тази идея може да се реализира във видео?”.

6. Представете хитовите си продукти или пък ценностите на компанията си. Ето как Apple представиха по интересен начин новата си услуга Siri:

7. Можете да започнете с възможно най-лесните видеа тип „как да“ или пък с кратки образователни видеа във вашата област. И двата типа видеа са търсени, защото те дават безплатно полезно съдържание. Логично е, че хората, които търсят вашето съдържание, ще се поинтересуват и от самите вас, ще се доверят на информацията, която им предлагате, и ще са склонни да ви станат клиенти. Звучи добре, нали?

Това е едно типично видео “как да”, което може да разберете само като го гледате,  без да слушате обясненията:

8. Какво ще кажете за интервюта с хора от компанията ви? Този тип видеа „допускат“ вашите потенциални клиенти да надникнат в основните ценности на вашата компанията и да се запознат с хората в нея. В следващи статии ще пишем повече за това как да направите наистина добри интервюта.

9. Създайте смешно, щуро, непредвидимо видео. Е, тук се иска много творческо мислене! Успех! :)

Media startТепърва предстои да навлизаме в дълбочините на видео маркетинга. Ще търсим отговори на много въпроси. Как да подготвите съдържанието за видеата си? Как да включите маркетинга с видеа в цялостната си комуникационна стратегия? Кои са добрите и лошите практики при създаването на видеа? Кои са задължителните елементи на доброто видео? Как протичат процесите около създаването на качественото видео? Какво е поредица от маркетингови видеа и как да я планирате? Как да оптимизирате видеото си? Коя е тайната зад вирусните видеа?

Екипът на Media start подготвя още много теми, свързани с видео маркетинга.

Темите не задаваме само ние, очакваме ги и от вас. Ако има нещо, свързано с видео маркетинга, което искате да прочетете, или имате конкретен казус, питайте и споделяйте. Заедно ще търсим отговорите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване