04/11/13 03:43
(http://socialevo.net/)

Новият Foursquare е страхотен и вече наистина не е просто игра

Foursquare стартира ново iPhone приложение за бизнес мениджъри

Когато за първи път си инсталирах foursquare, той беше игра. Избираш мястото, на която се намираш, защитаваш си кметското място и печелиш баджове. Ако не ме лъжат спомените, изглеждаше точно така на моя iPod touch през 2009:

Четири години по-късно последният ъпдейт го превърна в това:

Днес foursquare наистина не е игра

Той се превърна в чудесен инструмент в ръцете на хората, които често се чудят дали някъде наоколо не е отворило ново и интересно кафене, дали наблизо няма ресторант, в който готвят вкусно, и дали киното работи по това време. И ако преди беше заради баджовете и кметските места, днес го ползваме все повече заради богатата информация, която съдържа – препоръки, карта с обекти, които има голяма вероятност да ни харесат, точен адрес, контакти и т.н. И благодарение на всички наши чекирания и поведението на нашите приятели във foursquare тази социална мрежа сякаш наистина усеща нашите предпочитания и ни води към правилните места.

 

Дизайнът и полезността

Foursquare действително еволюира в нещо полезно и красиво. Най-новият foursquare за iPhone и Android измества фокуса към откриването на обекти. Това е полезно и за потребителите, и за бизнесите. Едните имат нужда от помощник, а другите от удобен начин да се популяризират. И дизайнът ме грабна. Много по-изчистен е и с повече място за важното – картата и това, което се случва около нас. Бутонът за чекиране във версията за iPhone е позиционират прилежно в долния край на екрана и изобщо не пречи.

 

Foursquare стана и по-сериозна социална мрежа

About foursquare докладват, че foursquare са спрели автоматичното споделяне на спечелените баджове и кметства в другите социални мрежи, т.е. приятелите ни в другите социални мрежи вече няма да разбират, че съм новият кмет на плувния басейн или че съм спечелил третото ниво Mall Rat бадж. Ще можем да споделяме само чекиранията си, препоръките, които оставяме, даден обект и списъци с обекти.

Доскоро често ставахме свидетели на недоволството в другите социални мрежи срещу foursquare, особено в Twitter. Постоянното споделяне на това къде се намираш в началото беше забавно, но постепенно започна да дразни, защото не носи никаква полезност на останалите. После всичко се успокои – явно недоволните просто спряха да следват споделящите твърде много от живота си във foursquare. Както демонстрират нововъведенията, foursquare определено са се насочили в услуга на търсещия. Денис сподели на последния SXSW, че по едно време са загубили посоката си. Изглежда, обаче, че се движат уверено в правилната посока.

Можете да свалите новия foursquare от App Store и Google Play.

Снимки: foursquare

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване