05/09/13 09:05
(http://socialevo.net/)

Атанас Райков от VIVACOM за старта на StartUp Academy

Атанас Райков от VIVACOM за старта на StartUp Academy

Атанас Райков от VIVACOM за старта на StartUp Academy

От снощи, Телефонната палата на VIVACOM става домакин на пилотното  издание на безплатния курс за предприемачи с иновативни идеи StartUP Academy, организиран от StartUP Foundation.

Курсът започва от днес и продължава до средата на юли, като през есента се очаква второ издание. С подкрепата на телекома, изданието е напълно безплатно и със свободен достъп, но местата са ограничени. Затова участниците кандидатстват с кратко описание на идея за своето иновативно бизнес начинание. В първата пилотна серия на курса ще участват 60 човека, представили най-добрите идеи от общо 240-те получени кандидатури. 

Програмата на академията включва StartUp Bootcamp – цялостен курс, който се провежда в 12 отделни модула и покрива всички необходими, основни знания по темата като бизнес моделиране, изграждане на марката, продъкт мениджмънт, маркетинг, управление на човешки ресурси и т.н. Всяка лекция се води от предприемачи и е изцяло практически фокусирана.

Отделно от тях се провеждат StartUP Talks – мотивационни и вдъхновяващи лекции и срещи с успешни предприемачи, които споделят своя опит и истории на успеха. Събитията в програмата на StartUP Talks са отворени за посещение и за широката публика освен за селектираните участници в курса.

Сред избраните участниците в първото издание на StartUP Academy се отличават различни идеи за иновативен бизнес от услуги в различни сфери от селско стопанство, ресторантьорство и производство на храни и напитки, до продуцентство на филми и арт проекти. Най-много на брой са идеите за мобилни и уеб приложения с потенциал да достигнат глобален потребителски интерес. По време на курса, създателите на всички тези идеи ще получат необходимите знания, помощ и насоки да разработят своята идея в серия от ежеседмични практически ориентирани лекции и упражнения. За финал в средата на юли, всички те ще имат възможността да презентират пред потенциални инвеститори и партньори.

Партньорството със StartUP обществото в България е част от стратегията на VIVACOM Фонд за създаване на споделена стойност и популяризиране на иновативното предприемачество у нас. В началото на миналия месец, телекомът беше домакин и на състезанието  StartUP Weekend, по време на което бяха създадени повече от 20 мобилни приложения за един уикенд.

Ето какво сподели специално за читателите на SocialEvo.net, Атанас Райков, Мениджър, Мобилни продукти и услуги за частни клиенти във VIVACOM.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване