06/25/13 02:04
(http://socialevo.net/)

Полезно: 9 съвета за повишаване на ангажираността във Facebook

Полезно: 9 съвета за повишаване на ангажираността във Facebook

Полезно: 9 съвета за повишаване на ангажираността във Facebook

Началната страница (News Feed) е мястото, където потребителите на Facebook прекарват най-много време – всъщност, около 40% от времето си. Именно там хората споделят най-важните неща от живота си, а бизнес организациите имат възможността да ангажират тяхното внимание.

 

Какво са “постовете” (posts) и каква е тяхната цел?

Постовете са начин да поддържате постоянна връзка със своите фенове (познати още като последователи) и аудиторията си като цяло. Анализите показват, че споделянето на теми, които са пряко свързани с вашата търговска марка (бранд), са най-добрият начин за генериране на ангажираност. Разбирането на теми, които поствате, и как те са свързани с предприемането на някакво действие от страна на потребителите (харесване на снимка, оставяне на коментар, споделяне на пост и т.н.) ще ви помогне да подобрите стратегията си относно публикуване на съдържание и ще можете да идентифицирате “най-доброто” съдържание, което на по-късен етап можете да решите дори да промотирате срещу съответна сума.

 

Типове постове и съвети за тяхното оптимизиране

Типовете постове, които предлага Facebook, могат да доведат до постигане на различни маркетингови цели, които вашият екип си е поставил предварително. Винаги си поставяйте реални и постижими цели, за да можете да измерите резултатите.

Типове постове: текстови съобщения, снимки, албуми със снимки, видео, анкети, събития, оферти, платени реклами.

 

Практически съвети за повишаване на ангажираността във Facebook:

  1. Когато поствате напр. новини, свързани с бранда, въпроси от различно естество, разказване дори на кратка история и др., старайте се дължината на символите да е между 100 и 250. Друга практика е техният брой да е под 80 (според някои изследвания това води до увеличаване на ангажираността с до 27%). И в двата случая бъдете обективни, предайте кратко и ясно посланието си. Разбира се, включете призив към действие накрая (Call To Action).
  2. Ако включвате линк в поста, използвайте кратки URL адреси. Защо? Защото всички сме виждали безумно дълги линкове, които чисто и просто на психологическо ниво не действат добре на потребителите и те се отказват да кликнат върху тях, а и изглеждат ужасно (особено ако URL-ът е на кирилица). Направете си регистрация напр. в bitly.com. Безплатно е, услугата автоматично генерира линк, който изглежда чудесно и ви предоставя статистика за кликовете.

    Използване на кратки URL адреси

    Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

    Свързани новини:

    новини от България
    graphic
    спортни новини
    graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване