Прекратиха сесията заради скандал между Иван Петров и Иван Недялков

Веселин Златков, фото Румен Сарандев Сесията на Варненския общински съвет беше прекъсната заради възникнало напрежение между спортния...

Тази нощ: 33-годишен варненец се самоуби от Аспарухов мост, жена загина след скок от 12-ия етаж

Двама варненци намериха смъртта си тази нощ. Става дума за 66-годишна жена и 33-годишен мъж, които са се самоубили, посочиха от пресцентъра...

Разкриха автора на най-голямата гавра с българските жени

www.beu.bg От известно време в Интернет пространството се върти една карта, озаглавена „Easiness of Girls By Country “ или иначе казано – Кои са...

Бареков дава Бойко Борисов на прокурор

 Проверка на имотното и финансовото състояние на Бойко Борисов отпреди да стане главен секретар до днес. Това поиска в сигнал до главния...

Снимачен екип събра повече публика от протестиращите

/Поглед.инфо/ Десетина протестират пред парламента в момента. Протестът им започна преди пет минути и веднага започнаха да надуват свирки.

Реформаторският блок с БСП ли ще се коалира?

/Поглед.инфо/ Учудвам се на поведението на Реформаторския блок. Това каза режисьорът Евгени Михайлов, който е известен като поддръжник на протестите срещу сегашната власт, в сутрешен блок днес.

Имаме новина- палачинков лагер в най-горещата точка на столицата

Имаме си политик, новоназначен от най-влиятелния в България( според българското издание на сп. „Форбс”) корпоративен кръг. Това с назначаването не е новост в световната практика. И все пак…

Да видим с какви революционни методи в политиката сме на път да се прославим благодарение на корпопативната търговска загриженост за изкупуването на популистки вот в провинцията и в самото сърце на столицата в рамките на кампанията за събиране на тези вторични електорални суровини и тяхното рециклиране за нуждите на корпорацията.

Да започнем от София, където корпоративно-търговските номера на пропагандата не минават толкова лесно поради факта, че гражданите сами взеха думата и не чакат корпоративните търговци да им услужат с луксозния си микрофон във вакуума на медийната безалтернативност, който прави провинциалните спекулации с хорските мъки особено лесни за пазаруване.

По места кампанията “Цензурирай и владей” тече на принципа на прекупвачите, които обикалят бостаните и изкупуват за жълти стотинки червен или кафенеещ вот. Дали прекупвачът ще е Яне или Ники, за корпорацията е без особено значение.

Важното е електоралният бостан да бъде обран. В сезона на черешите догодина има евроизбори и без да са обрани навреме тиквите, няма как да качат на европейската череша свои съгледвачи- зер, конкуренцията също не спи и пак ще тръгне да обикаля традиционно с обещания за някоя ядрена далавера, генерираща за послушните правото да мечтаят за работни места, а за щедрите на обещания далавераджии- едни реални многомилионни комисионни.

В столицата, където биенето в корпотивното-търговските гърди няма как да заглуши тъпаните на протестите, върши работа и обикновената бездарна имитация, колкото да се отчете дейност пред банкерското величие, което суче мустак зад проекта „Цензурирай и владей (България)”.

Въображението на изпълнителите, което не може да се купи с никакви пари, стига колкото да се имитират събития от миналото. За целта, по стъпките на Сидеров и неговия палатков лагер край шадраванчето пред Партийния дом, новите кандидати за водеща роля в популизма изградиха свой палачинков лагер.

Очаквам, в духа на корпоративно-търговската щедрост на този проект, от палачинковия лагер на жълтите павета да започнат да раздават безплатни палачинки на всеки, който е готов да се усмихне за снимка с водача на това хоро, известен с умението да се кълчи в пловдивските механи.

В провинцията е друго: там корпоративно-търговската кампания за купуване душите и сърцата на граждани и селяни, измъчвани от бездушието на властта и местните феодални корпорацийки, е истински отдушник за поласканите хорица. Могат и да осъзнават, че ги употребяват, но по липса на друго внимание използват уникалния шанс да помогнат на поредния популист да се изкатери по измъчените им гърбове до властова позиция.

Катерачът вчера бил в село Дивотино и наговорил доста селски дивотии, призовавайки, стъпил херойски върху едни корпоративно-търговски пачки, отсега нататък да мислят за него като за „армията на спасението”.

Ами да, ако раздава златни наполеони, ще мислят за него и като за Наполеон, нищо, че тази претeнция прилича на сюжет от болница, в която буйните наполеоновци са цензурирани с усмирителни ризници, за да е мирно „селото”!

Потресените и до днес жители от земетресението в този шопски район от 22 май 2011 г., както и от вторичните трусове на далаверите около разпределението на помощите, били ощастливени със спомени за заслугите към тях на тогавашният телевизионен водещ и днешен техен корпоративно-тъговски благодетел. Той не пропуснал да заяви, че лично бил завел премиера Борисов и министрите в Дивотино, обаче те му изневерили неблагодарно, защото си направили пиар на гърба му с нещастието на хората- нищо общо със същото, което новоназначеният политик повтаря в Дивотино днес, нали!

Парите може да не миришат в древноримските клозети, но тук и днес някои проекти за партии направо смърдят на прегоряло олио от препържени палачинки!

А най-задушаващото на този горчив смях е, че комай никой не пита за произхода на парите- нито пресметливата палата, нито в други палати, храмове на закона, законодателството и цензурираното слово.

Обяснението е просто (като български премиер, който иска да се подмаже популистки на протестиращи прости работници , като сам се обявява за прост).

Въпросният премиер е откраднал цели 5 милиарда, прогледна изведнъж сега новоназначеният политик ( и бивш първи придворен подмазвач на същия премиер). Без да му мигне корпоративно-търговското око той обещава да ги върне до последния лев.

Условието това чудо да се осъществи е да стане друго чудо: да го сложат начело на държавата онези, които са готови да му верват- т.е. тази обещана мечта може да се сбъдне точно толкова, колкото обещаните от Сидеров огромни пенсии и заплати, „раздавани” от него виртуално в аванс на лековерните.

Е, ако не съвсем начело, ще (му) бъде добре да оглави популисткия вот с песен на уста ( „аванти пополо, бандера роса”!). Авантите, както е известно по нашите земи отдавна, са си чиста печалба.

Решението на този „ребус” с въпроса „КОЙ” стои отзад с парите си е като във вица от „едно време” за кръстословицата за тъпаци, в която трябвало да се изпишат в квадратчетата двете имена на др. Тодор Живков.

На такива ни правят и днес, но понеже в упражнението са вложени много пари, някои нямат нищо против да се възползват да чопнат нещичко, а други пък пак се правят, че не виждат нищичко, чакайки своя ред.

Не се бутай, народееее! Палачинки ще има за всеки от сърце, ако иска да се продаде.

Студенти от НАТФИЗ блокираха ул. „Раковски"

/Поглед.инфо/ Студенти от НАТФИЗ блокираха ул. „Раковски“, показа преди минути Би Ти Ви. Те играят танци и правят артистични пърформанси на пешеходна пътека. След това започват да пресичат зебрата напред – назад, без да пускат автомобили.

Крем супа с тиква и бекон

Продукти за 4 порции:
500г тиква
2 картофа
1 морков
1 пащърнак
½ глава червен лук
1ч.л. сол
1с.л. сушена мента
200г бекон
1с.л. краве масло

Приготвяне:
Тиквата се почиства от кората. Реже се на кубчета. Останалите зеленчуци се почистват и измиват. Кореноплодните се режат на две или три, а картофите -  на четири. Половината лук се оставя цяла. Всички продукти се прехвърлят в тенджера. Наливат се 3ч.ч. вода. Съдът се похлупва. Супата се вари на тих огън, половин час. След това се отхлупва, за да се добави сол и краве масло. Похлупва се и се оставя да ври още около 40 минути. Готова супа се пасира. Беконът се реже на слайс. Запича се на тефлонов тиган. Супата се поднася в купички. В порциите се слага по слайс печен бекон и се поръсват с със суха, стрита мента. Крем супата се сервира с домашни крутони.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Варненската сензация в X factor Атанас Колев си изгубил гласа

Загубих си гласа. Това призна хитът от X factor - варненецът Наско. Младият изпълнител излезе на сцената с песента Boyfriend на Justin Bieber и въпреки...

Служители на "Транстриумф" окупираха зала "Пленарна". Не вярват на голи обещания от общината

Служители на "Транстриумф холдинг" окупираха зала "Пленарна" преди началото на днешното заседание на Общинския съвет, предаде Дарик-...

Днес гласуват Бюджет-2014

/Поглед.инфо/ Правителството ще разгледа днес законопроекта за Бюджет 2014, въпреки критиките на синдикатите и работодателските организации.

Демократите окупатори не пускат журналисти в университета, макар че бяха обещали

/Поглед.инфо/ Окупаторите в Софийския университет отново спряха да пускат журналисти в сградата на Ректората. Това стана ясно тази сутрин от информация на Би Ти Ви. Репортерката Мария Цънцарова имала договорка да влезе, но в 03,40 ч. получила есемес, че това няма да може да стане, оплака се тя.

Черната Златка губи двама бащи: Единият умира в ръцете й

Кошмарите в живота на Златка Димитрова, известна като Черната Златка, нямат край. Онзи ден тя изгуби биологичния си баща - художника...

НОИ се изгаври с млада майка! Лиши я от пари заради безчувствен началник

Маргарита Игнатова е поредната българска майка хваната в капана на Националния осигурителен институт и на абсурден казус да не получава...

Мъж и жена си направили деца, за да ги изнасилват

Майка от американския щат Флорида е осъдена на 54 години лишаване от свобода, след като се призна за виновна, че е изнасилвала собствените...

15-годишна Мария проститутка ще ражда второ бебе в градска градинка в Бургас

www.flagman.bg Днес тя избяга от родилното в МБАЛ-Бургас, където насила бе докарана от полиция „Абееее, няма вие да ми казвате къде ще го...

Нереални истории, преплетени в реалността и полет със статус “Токио:отменен”

Дълго време се чудех как точно да започна да разказвам за “Токио:отменен”. Първо си мислех, че явно нещо не ме е грабнала книгата, щом не мога веднага след прочита й да седна и да разкажа за впечатлението си. Измина седмица и все не се получаваше. Тогава реших, че ще й дам още малко време за...

Малката Мария ще бъде дадена на приемно семейство от SOS-детски селища

/Поглед.инфо/ Малката Мария, станала известна като „русия ангел“, ще бъде дадена на приемно семейство от организацията SOS-детски селища. Това съобщи преди минути в Би Ти Ви Детелина Котовска от Агенцията за закрила на детето.

Веселин Златков: Довиждане! До следващата окупация

Веселин Златков Вдигнат ли се студентите, правителството ще падне. Това е едно от заклинанията, които се чуваха от противниците на...

Бежанец си показа мъжкото достойнство в столично училище

Сириец развял половия си орган в Националното средно общообразователно училище в София пред изумения поглед на деца и преподаватели....

Мъж и жена си направили деца, за да ги изнасилват

Майка от американския щат Флорида е осъдена на 54 години лишаване от свобода, след като се призна за виновна, че е изнасилвала собствените...

Изнасилиха и погребаха жива 13-годишна девойка в Пакистан

13-годишно момиче бе изнасилено е погребано живо в село близо до Лахор, Пакистан, съобщи сайтът buzzfeed.com. Бащата на тийнейджърката казал...

Форбс: Трима варненци в топ 5 на най-влиятелните българи

Собственикът на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е най-влиятелният българин. Банкерът оглавява класацията на...

Министър Клисарова готова да се срещне със студентите

Сега е необходима работа, за да се излезе от ситуацията. Разбрах, че студентите искат да се срещнем във вторник - готова съм да се срещна с...

Танцьорка от "Коста Конкордия" призна за афера с капитана

Молдовска танцьорка от лайнера "Коста Конкордия" призна, че е имала връзка с капитана Франческо Скетино и е била с него на мостика в...

Прекрасната Зефира Вълова отново сътвори изключително събитие за публиката си

/Поглед.инфо/ Пост във Фейсбук на Ирена Гъделева по повод концерта на Зефира Вълова посветен на 300 годишнината на Арканджело Корели (1653 - 1713) на 23 октомври 2013 г. в аулта на Софийски университет.

Второ искане на Ивайло Зартов до Главния прокурор и ВКП

Публикуваният по-долу текст е второ искане на Ивайло Зартов до Главния прокурор и до Върховна касационна прокуратура на Р. България, с копие до Вивиан Рединг, Европейска комисия по правосъдие, и до медиите. Осъденият на 9 години лишаване от свобода за “безстопанственост” и “присвояване на средства”, в качеството си на бивш управител на частна фирма Зартов е убеден, че е станал жертва на поръчково дело, и не пести критиките си към магистратите, в които не вярва. Затова може би неговият текст носи някаква стилистика на бунт – бунтът на един човек към длъжностни лица и институции, позволили неговото лишаване от справедлив съдебен процес и “бетонирали” невъзможността за преразглеждане на взети по този начин решения.

Япония и Турция с първа стъпка към АЕЦ на Черно море

Япония и Турция подписаха договор за втората атомна централа на Черно море. Ядрената мощност ще е в град Синоп. Според Анадолската...

Осъдиха българин на 5 години затвор в Казахстан

Българският гражданин Мирослав М. бе признат за виновен в обвинение в престъпления с банкомати от съда в казахстанския град Асмати,...

Общинските съветници заседават за 25-ти път

25-о заседание на Варненския общински съвет започва в 9:00 часа в зала „Пленарна“ на общината. Очаква се местните депутати да определят...

Поскъпват най-пушените цигари

С 10 стотинки поскъпват най-масовите цигари – произведените от “Булгартабак”. Кутия от групата “Виктори” ще се продава по 4.70 лв....

Ураганът Св. Юда достигна до Русия

Смъртоносният ураган Св. Юда достигна Русия и нанесе сериозни щети в части от страната, след като помете северната и централната част на...

Мистериозно шесторно убийство на две деца и четирима възрастни

Шест души, сред които четири деца, са открити мъртви в къща в окръг Грийнууд, щата Южна Каролина, съобщава Си Би Ес. Местният шериф обясни,...

Русенка осъди магазин на 9828 лева за счупена ръка

Пенсионирана русенка осъди магазин да й плати обезщетение от 9828 лева за фрактура, получена на територията му, съобщава "Монитор".Жената...

Рекорден брой терористични актове през 2012 г.

Над 8500 терористични нападения по целия свят през 2012 г. са отнели живота на около 15 500 души. Данните са от нов доклад на Националния...

Няма виновен за смъртта на младеж, пребит пред дискотека в София

Няма виновен за смъртта на 24-годишния Борис Киряков, който починал след побой пред дискотека в Студентски град през юни м. г. Това е...

Няколко района във Варна и региона ще са без ток днес

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 30 октомври - сряда, без...

Прибираме "русия ангел" Мария от границата

Малката Мария, която беше продадена от родителите си в Гърция, ще бъде прибрана от границата. Български социални работници и полиция ще...

Чипове сменят батериите в смартфоните и таблетите

Нови чипове да заместят батериите на мобилните устройства, обещават учени от университета Вандербилт в Нашвил, Тенеси. Според тях...

40 души загинаха при пожар в автобус

Над 40 души загинаха в Южна Индия при пожар в автобус, предизвикан от експлозия на резервоара. Сред жертвите има деца, съобщи Франс прес,...

Родители следят онлайн детето си в час

Родителите на близо 2000 ученици от столичното 32-ро СОУ „Св. Кл. Охридски” от тази учебна година следят онлайн дали децата им са влезли в...

Сега случващото се е срамно, позорно!Слободия и анархия са обхванали обществото!

/Поглед.инфо/ Интервю на Мариела БАЛЕВА с проф. Огнян Сапарев за окупацията на университета и неудобните въпроси на времето

Слагат охрана на Апостола

Камери, полицейски патрули и доброволци ще пазят Апостола. Причината за засилените мерки за сигурност са вандалите, коитопоругаха...

До 19 градуса по Черноморието днес

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има ниска слоеста облачност. Ще духа слаб източен вятър. Спрямо вътрешността на...

Тази окупация ще я плащат университетът и студентите

/Поглед.инфо/ Сто-двеста души не могат да са морален арбитър на нацията. Тази окупация ще я плащат университетът и студентите, смята преподавателят във Факултета по славянски филологии на СУ и бивш негов декан проф. Валери Стефанов

Ремонтират селски път с 11 милиона европари

Започна цялостна рехабилитация на отсечка от третокласния път Драгомирово - Царевец в Свищовско. 17-километровото трасе, което не е...

Вече и с персонален URL адрес на профилите в Google+

Вече и с Vanity URL в Google+
Google най-накрая позволиха на всеки да направи URL адреса на профила си в социалната мрежа по-лесен за запомняне. Ако имаш поне 10 последователя, профилът ти е на поне 30 дни и имаш профилна снимка, в социалната мрежа на Google вероятно вече те очаква радостно съобщение, …

Вашият хороскоп за деня

Овен  Обаянието Ви днес ще бъде най-добрият Ви начин за постигане на желаното. Смело започвайте разговори и не се стеснявайте, да пускате...

Как да се сдобием с Google очила

Google Glasses
До този момент очилата на Google бяха налични само и единствено за така наречените “Откриватели”. Официално съобщение от страна на компанията обаче разкрива, че кръгът от хора, които тестват Google очилата, ще бъде разширен. Всеки един текущ “Откривател” може да покани трима свои приятели, които …

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване