12/10/13 08:58
(http://ivo.bg/)

Петата ни колона, ударена от падналия Ленин, се прави на ударена за фашизоидния си сговор в София

По-важно ми е не какво съм казал вчера по Нова телевизия в спора около темата за паметниците на диктатурата, а какво нямаше време да добавя.
Нямам навика да се самоцитирам, но за пълнота на картинката ще резюмирам и допълня с различни думи днес тезите си от вчерашното предаване на Милен Цветков:
- В географския център на Европа украинците си поискаха правото да бъдат повече европейци, отколкото евразийци под натиска на един царстващ руски автократ. Ето защо те сринаха тяхната Берлинска стена с чукове, точно както германците на 9 октомври 1989-та.
- Германците никой не посмя да нарече „фашаги” и „вандали”, но украинските демонстранти вече ги слагате злобно под този общ знаменател. Защо, бе, другари- да не би да сте расисти, които смятат арийците за нещо повече, че им „позволявате” да рушат с чукове, а на низшата славянска „сволоч” ( както тази сутрин се изрази на своя подсъзнателно роден език един озверял от ярост български телевизионен зрител), не разрешавате?!
- До разбиването на символите на диктатурата с чукове се стига тогава, когато гневът на народа е предизвикан от отказа те да бъдат демонтирани и да отидат в музеите, където им е мястото.
- Лъжа и признак на безсилие, гарнирано с избирателна амнезия, е твърдението ,че махането на паметници било вандализъм по принцип. Застъпващите тази отчайващо лъжлива теза се правят, че не знаят за хилядите премахнати от тяхното политическо племе паметници на българската монархия, на съветския диктатор Сталин, на наместника му Вълко Червенков, а след това също на Брежнев, Живков, Ленин и Георги Димитров, разкарани не от „сините фашисти”, а от червените наследници на Живков в началото на 90-те години.
- Опитът да се представя България като някаква държава на крайностите в премахване на паметниците на диктатурата е тъпотия „до шия”: в една Испания това дори е уредено със специален закон срещу паметниците на диктатурата от 2007 г., по силата на който последният конен паметник на диктатора Франко беше тържествено демонтиран с музика и аплодисменти през август 2010 г. ( в град Мелиля).
- В Испания, родината на термина „пета колона”, също си имат остатъци от петата колона, само че там тя не служи на чужди имперски интереси, а „само” на собствения си реваншизъм. Разбира се, както и нашата, испанската пета колона също е против махането на паметниците на диктатурата. И там има „различни мнения” по въпроса- както ни се казва тук, когато стане дума за демонтирането на съветския окупационен символ от центъра на София. Но въпреки това испанската демокрация не се кланя на мнението на носталгиците по диктатурата, които, също като нашите другарки и другари, се кълнат във важността историята да бъдела уважавана чрез съответните паметници такава, каквато е била ( на принципа „битият си е бит…”).
- Като сме на „испанска вълна”, да отбележа, че и в Испания носталгиците по диктатурата изтъкват, особено на фона на разразилата се криза с безработицата там, че животът при Франко бил добър, както твърдят днес и носталгиците по диктатурата в България с избирателната памет по отношение на Живков, които „пропускат” да отбележат, че Живков беше свален от негови съпартийци именно, за да не се стигне до друг вариант на смяната на властта в условията на трупащ се гняв от „чудесния живот” в кретащата на опашката на Европа по жизнен стандарт НРБ.
- Ами била социална държавата при Живков и преходът я бил унищожил! Брей, да му се не види- що тогава не я съхраниха тази соцдържава онези, които пожелаха ( за себе си) пазарната й трансформация и управляват с ДПС близо 20 години от общо четвърт век „преход”?
- И наистина ли доведената до ръба на възможностите си (да проси пари от СССР и от частните капиталистически банки в името на онази социалност, а всъщност в името на собственото оцеляване на шайка политбюровци) няма нищо общо с последвалите икономически катаклизми, или демокрацията е виновна за тях? И колко е виновна демокрацията?- колкото за създадените през соца мутри ли, които изпълзяха от землянките в началото на 90-те? И къде ги създадоха- да не би в Оксфорд и Кеймбридж или „случайно” бяха мобилизирани от всички краища на соцродината, народила мутанти на човещината, за да рекетират зараждащата се средна класа като инструмент, създаден да изпълнява в новите условия репресивна функция на милицията?
- И на края, макар и в момента на първо място в пропагандния вой на защитниците на евразийското потисничество: като сте толкова бесни на „фашагите”, посегнали с чукове на статуята на (масовия убиец ) диктатора Ленин, опитвайки се да лепнете етикет на неудържимия и неразбираемия за вас естествен стремеж на хората да приемат алтернативата на свещената ви евразийска мизерия, къде ви е бунтът срещу фашизоидите, с които се спогажда така добре в България днешната власт? Не друг, а самият Станишев нарече атакистите фашизоиди. Не помните ли? Да ви припомня отново от самия извор:

Брой: 145 | Дата: 2006-04-03
Автор: в. Атака
„…г-н Станишев нарече АТАКА “фашизоидна партия”…”

Със същите фашизоиди Станишев управлява днес и на 1 юли тази година му беше обърнато внимание от Брюксел:

Предвожданото от българските социалисти коалиционно правителство не разполага с мнозинство в Народното събрание и разчита на услужливото парламентарно поведение на ултранационалистическата, ксенофобска и антиевропейска партия “Атака”, се казваше в позиция на Европейската народна партия, подписано от депутатите Манфред Вебер и Вероник Матийо.

Ето срещу този „симбиоз” трябва да виете, другари „антифашисти”, вместо да плачете на гробищата на Ленин и диктатурата му, която извърши геноцид в Украйна при изкуствено предизвикания глад от лениниста Сталин- геноцид, сравним по своите многомилионни мащаби само с ужасите, организирани по-късно в половин Европа от учениците на болшевиките в Германия.Украинският болшевишки геноцид е официално признат за такъв в Украйна и по света- някои спорят само дали умъртвените чрез изкуствено предизвикания глад като наказание за отказващите да се съветизират доброволно украинци са 6 или 9 милиона- “малка подробност”, както и онази, че сред българските изселници, смъртността е била особено висока. Масовото убийство се нарича се Голодомор. Отбелязва се всяка година с ден на националния траур и тъкмо Ленин е най-представителната фигура за украинския кошмар, която до преди два дни стърчеше предизвикателно в центъра на Киев, за да напомня имперски, че подобието на Ленин и Сталин в Кремъл не позволява на Украйна да управлява сама съдбата си- знак, какъвто си имаме и ние в центъра на София.

Такава е истината, другари мимикриращи днешни болшевики, които тържествувате, че в България протестиращите срещу сговора ви с фашизоидите нямали болшинство, но изкарвате „фашаги” онова украинско болшинство, което не иска повече да понася последиците от болшевизма.

И една прогноза, като за вас: бойкотът на демократичния свят, който се надига срещу империята на газа, оседлана от Путин, започна вече от германския президент Йоахим Гаук. Днес той продължи с присъединяването на еврокомисаря Вивиан Рединг- тя също обяви демонстративно, че няма да отиде на олимпиадата в Сочи в знак на протест срещу Путин. Очаквайте този срив на господаря ви в Кремъл да ви нареди до него в презрението на хората- у нас и по света.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване