Thalloderma Shop
09/23/15 19:20
(http://www.gorichka.bg/)

Дебати Горичка – продължаваме напред

11221998_10153188648883325_699040719276087112_n

След девет успешни форума, в които даде трибуна на над 100 каузи и личности, няколко филмови фестивала и куп други събития и инициативи, Горичка е готова да направи крачка напред – към изграждането на култура за конструктивен състезателен дебат.

Представяме ви най-новата ни инициатива – Дебати Горичка.

В Дебати Горичка ще сблъскаме смислени гледни точки и смислени опоненти, за да се научим да се изслушваме, когато сме на различни мнения, да изразяваме ясно позициите си и така заедно да достигаме до конструктивно решение.

Целта ни е да насърчим развитието на култура на спорене; да се научим да не сме на едно мнение, но да търсим заедно решение; да предлагаме убедителни и аргументирани позиции пред опонентите ни, но и да се научим да изслушваме техните; да търсим начини да променим мнението на публиката и да печелим съмишленици.

Темите ще са актуални, вълнуващи широк кръг от хора. Нашата цел ще е и двете позиции да са смислени и да имат разумни и ангажирани защитници, така че изходът от дебата да е реално и приложимо решение на дебатирания проблем.

Първият дебат ще е на тема климатични промени и ще е на осми октомври. Втората тема ще са бежанците – на 28-и октомври във Френския институт в София

Ето как:

Преди дебата, Горичка обявява своята теза и кани два отбора, които да заемат позиция “За” и позиция “Против” тази теза. Дебатите се провеждат при ясни правила за време и ред на изказванията и продължават около 60 минути.

Публиката има главна роля, защото освен жури, което определя победителя чрез гласуване, участва активно с въпроси и коментари.

Публиката гласува за или против тезата на Горичка два пъти – преди и след дебата. Победителят става ясен след преброяване на мнозинството или на базата на това кой отбор е успял да промени мнението на повече хора между двата вота.

———

gorichka_debate_page

Дебати Горичка са част от проекта „Агенти на промяна: платформа за информираност и реализация към по-устойчиво бъдеще“, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 и се осъществяват с подкрепата на Френски институт София. 

www.ngogrants.bg

EEA+Grants+-+JPG

С подкрепата на

logo fr inst

Медиен партньор

14dnevnik

Публикувана на 09/23/15 19:20 https://gorichka.bg/debati-gorichka-prodlzhavame-napred/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване