06/09/16 07:26
(http://ivo.bg/)

Плевнелиев накара петата колона да вие на умряло

Рано е за обобщаваща информация на руските реакции в България на европейската реч на президента Плевнелиев в Страсбург, в която той назова руската заплаха на чист евроатлатнически език. Но и първите стонове са достатъчни, за да се (до)каже, че петата колона на Кремъл в България е като „ранена в сърцето пантера” ( по израза на Вапцаров).

 

Винаги готовият като навита пружина на съветски АК 47 Румен Петков моментално се появи както кукувица от стенен часовник да кълне от руски позиции загрижеността на президента по повод руските усилия, насочени към разрушаване на ЕС.

 

Асистира му низвергнатият преди броени дни от шефския пост в БСП Михаил Миков. И той е възмутен, че българският президент е говорител на българския интерес, свързан с членството ни в НАТО и ЕС, а не с любовта към евразийския култ, изповядван от суеверниците ( по Димитър Благоев, за когото русофилството е суеверие, вредно за България).

 

Ако не друго, Певнелиев успява да накара да се появят на светло тъмните петна на путинофилията в България. Само това да беше ефектът от речта му, пак щеше да достатъчно за изясняване на мътилката, в която се канят да ловят шарани другарите и другарите, за които защитата на Русия от България е висш партиотичен дълг.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване