09/25/16 10:16
(http://ivo.bg/)

Подобно на Авдеев и Толстой получава поощрение за българското унижение

Може би трябва се гордеем, че “нашият човек” Пьотр Толстой, прочул се от седмица насам с хулиганската откровеност на признанието за целенасоченото изкупуване на България от руснаци, изглежда забелязн и възнаграден за голямата си победа над смачканото българско самочувствие със също така голямо повишение. Посочен е лично от Дмитрий Медведев, личния наместник на Путин начело на управляващата партия “Единная Русия” , за заместник-председател на новия състав на Дума.

Знам, знам…Ще ми опонират, че връзката между повишаването на новоизбрания депутат с хулиганския манталитет и антибългарска му акция не може да се докаже ( “по документи”, така да се каже). Обаче е ласкателно за нас, българчетата, да видим с какъв новоигряващ великан на руската шовинистична политика си имаме работа. Обърнал ни е специално внимание. Значи не сме толкова маловажни, все пак?

Е, има едно малко косвено доказателство, че не ще да е бил съвсем незначителен партиец, щом БНТ избра тъкмо него да интервюира на излизане от една московска избирателна секция миналата неделя. Така или иначе, вече си имаме знаменосец на българофобията в Русия на вико, видно място в руската политика. А това е заявка за нашата по-нататъшна значимост в плановете на Кремъл за малка, но май доста значима за Москва България.

Впрочем това не е първият руснак със заслуги по българска линия пред Кремъл, който бива възнаграден за антибългарските си постижения. Припомням, че за добрата си работа бе награден и руският посланик Александър Авдеев. Той направи много за задържането на България в руската орбита в условията на пълзящия преврат в София срещу правителството на СДС, заменено без избори с кабинет на проруската групировка “Мултигруп”, свързан с огромната контрабанда на руски горива в огъня на югославската война. С отчисленията от тази контрабанда се създаде българската организирана престъпност. Лицата, свързани с нея, са иснитските кукловоди на толкова спорния преход към пазарна демокрация зад крепостните стени на НАТО и ЕС, където от Русия е отредена на България ролята на троянски кон.

Авдеев беше изпратен в уж незначителната България от доста знтачителния ( направо многозначителния) ранг на заместник министър на външните работи на Русия. Смени на поста стария генерал от КГБ Виктор Шарапов, надзиравал партийния преврат срещу Живков през ноември 1989 г.  Съответно в България се “случи” нов преврат- този ът срещу правителството на СДС. Както и срещу социалиста Жан Виденев, отказал за изумление на руснаците да продадегазонопреносната система на Русия. В резултат на което му спретнаха вътрешнопартийна завера. Смениха го с по-сговорчивия ( меко закано), Георги Първанов, чиито възход напомня на появата на Путин на политическата сцена от нищото.

В рамките на мандата на Адеев беше препъната прозападната ориентация на България. Свалени бяха двама премиери- един прозападен, Филип Димитро. За “баланс” един (недостатъчно явно, по мерките на Москва) проруски.

Специално отстраняването на Виденов заради прегрешението да не отстъпи газдопреносната система на Русия е първото доказателство в най-новата ни история, че разделянето и владеенето на България не минава по остта ляво-дясно, а според ориентацията Изток-Запад. Москва не вярва на поклони, ако не са достатъчно дълоки.

Трети премиер беше убит в края на пребиваването на същия посланик. Андрей Луканов беше разстрелян показно след яростен спор с бореца за изгодата да бъде безспорен руски фаворит в България Илия Павлов. Скандал между формалния собственик на Мултигруп и неформалния лидер на руската пета колона Луканов се е състоял в Москва през лятото на същата година ( както съм писал в “Течна дружба” – една от многобройните истини, съобщени от моя милост, срещу която никой не възразява от години наред ).

Павлов живя цели 7 години преди и на него да му затворят устата с олово. Посланието е ясно. Няма желаещи да “ровят” в тази опасна тема, в която “ръката на Москва” държи спусъка на заплахата.

Минавайки през тези три трупа ( превръщането на марионетката на Москва Любен Беров в четвърти политически труп като преходен премиер след преврата от 1992 г. също е в тази сметка) , Авдеев се завърна триумфално в Москва. България беше в руини от съсипването на банковия сектор, превърната в световен рекордьор по инфлация.

България беше дестабилизарана до революционна крайност. Това явно беше отчено като отлично постижение. Авдеев беше повишен в ранг първи заместник-министър на външните работи и изпратен на почивка като посланик в Париж ( където най-случайно като посланик на България се озова по същото време и Ирина Бокова, за която добре запознатата с българската действителност Луиз Оливър написа в таен американски доклад, изтекъл в Уикилийкс, че е била “много близка” до Авдеев, преди да бъде номинирана през 2008 г. лично и безалтернативно от Първанов за Генерален секратар на ЮНЕСКО).

През 2006 г. Авдеев се катери още по-нагоре,хоценен от новия вожд в Кремъл. Става министър на културата на Русия, назначен от Путин. А културата, както знаете, заедно с ( проруското интерпретиране на) историята, са двата публично стърчащи стълба на руското влияние в България ( “невидимите” за пълните със “зелени човечета” български институции подпори на петата колона са други- огромната руска корупционна зараза на първо място и в това отношение символиката в изявята на Пьотр Толстой, свързана с пазаруването на българи, е повече от цинична имперска плесница).

 

 

zx620y348_1136723

НА СНИМКАТА ( в. Капитал): Последният шеф на КГБ Леонид Шебаршин пали цигарата на Авдеев след пресконференция в София на 1 май 1995 г. ( посещението на Шебаршин беше отразено с телешки възторг от българските телевизии, които не можеха да си го поделят в обгрижването в своите коментарни рубрики)

 

 

Историята с кариерното израстване на Авдеев за заслуги в съсипването на България е поучителна за новата звезда в короната на кремълския шовинизъм Пьотр Толстой. Ще следим с трепет нейната траектория  и ще се гордеем по български, че сме наторили с покорството си и нейния възход.

А като стана дума за общото между Путин и Първанов, възникнали начело на Русия и България от политическото небитие, ще бъде полезно за любознателния читател да хвърли бегъл поглед върху това как Путин се превърна в “спасител” на огромната Русия от миниатюрната Чечня и беше легитимиран пред възхитените от твърдата му ръка руснаци. Текстът е на руски, но доколкото 55 на от лексиката в съвременния руски език е българска ( както признават руски учени http://reconkista.ru/russkiy-yazyik-dialekt-bolgarskogo/, а снимките говорят и без превод достатъчно, четивото е достъпно дори и за русофили, които не могат да сглобят едно изречение на руски, но разбират достатъчно, за да се възхитят на своя кумир в Русия.

https://putinism.wordpress.com/2016/09/22/sugar/

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване