09/28/16 15:32
(http://ivo.bg/)

Титани(ци)те на “лявото” и ” дясното” Първанов и Борисов пак се дуелират с дървени мечове

Не ми е удобно да припомням от колко години пиша и говоря, че Първанов и Борисов са съзаклятници, сътрапезници, съучредители на негласен съюз между “лявото” и “дясното” – така, както те го разбират, разиграват и разработват от поне две петилетки.

Реакцията на на Първанов по повод решението Бокова да бъде оттеглена като българска кандидатура доказа днес косвено на пръв поглед, но достатъчно ясно: водевилът с театралното противопоставяне ( понякога) между двама дългогодишни разпределители на порциите в България достигна своя апогей.

Защо? Ами защото Първанов и компания искат оставката на …външния министър Даниел Митов във връзка с решението на… премиера Борисов, който постави неизпълнимия ултиматум на Бокова до 26 септември да въздейства на някой велики сили да я приемат за своя и да я класират на първо или второ място в състезанието за шефския пост на ООН..

Има ли някой, който да не знае, че решението е на Борисов? Да вдигне ръка. Няма? Ок. Всичко е ясно.

Тандемът Борисов-Първанов бди над своята непоклатимост дори и когато се клати в бурни международни води от обстоятелства, доста по-силни от тези двама титани(ци) на “лявото” и “дясното”. Прегърнати , двамцата повръщат в момента, но върху околните, пазейки се да не изцапат “другарчето” от ляво или от дясно.

По-смешен издайнически гняв от този не може да се измисли.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване