Thalloderma Shop
03/21/17 20:42
(http://ivo.bg/)

Борисов прогледна предизборно със западното си око за Крим

“Алелуя, Бойко прогледна”, би казал някой проповедник  от онези мошеници, когато по даден от него знак някой уж незрящ изведнъж “проглежда”.

Наш Бойко най-накрая чудотворно прозря предизборно за анексията на Крим от Русия ( макар да продължава да внимава да не спомене самата Русия) като нещо, срещу което “продължаваме да сме”.

Казва днес го за пръв път в интервю за Ройтерс:

“We continue to be against the Crimea (annexation), because when borders are changed by force, Bulgaria becomes vulnerable,”http://in.reuters.com/article/bulgaria-election-gerb-idINL5N1GX58A

Борисов вече промълви няколко пъти през последните дни при обиколките си в страната, че няма да е добре, ако някой ( разбирай- Турция и подразбирай- в Кърджали) развее неговото знаме у нас като свършен факт. Но никога досега, в качеството си на премиер или на пишман опозиционер, той не се е произнасял ясно публично срещу руската анексия на Крим като за “промяна на границите със сила”, която прави България уязвима.

След като посети днес щаба на руската пета колона в София и  направи проруски реверанс към Национално движение “Русофили”, Борисов бърза да компенсира пред избирателите ( и посолствата) впечатлението от този жест на самопризнание за русофилското си пристрастие с “нещо по-така” от обикновено. Защото, повтарям, никога досега той не е заставал ясно с публично изявление срещу анексирането на Крим, както ( почти) прави за първи път в интервюто си за Ройтерс.

Това, че Борисов играе роли за всички възможни публики в България, е банално да се каже. Но в случая надиграва дори себе си, заигравайки и с международната аудитория.

Актьорското му майсторство в рамките на това театро, обаче, все пак си остава за консумация у наше село, където наивниците са достатъчно много, за да му рускопляскат.

По същото време, само с часове разлика в изявите, Борисов заяви в Благоевград следното по темата за Русия , персонализирайки благодарността си към Путин , че върнал руските туристи в България ( нали са му крепостни туристи, които оттегля за наказание или връща като награда за добро поведение на Турция или на България!):

“С Русия имаме прагматични и изгодни отношения – президентът Владимир Путин върна руските туристи в страната ни, имаме 40% ръст. Имаме 14% ръст и на стокообмена с Русия, въпреки наложените санкции”.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване