08/04/17 11:09
(http://ivo.bg/)

Според руската пропаганда български русофили отказали да стрелят на натовско учение

Не знам дали новината е от фалшивите, каквито руските и русофилските медии бълват, но в мрежата се завъртя твърдението на руски източници, според които български военни са отказали на учение през юни в Румъния да стрелят по цели, на които обозначителните знаци им приличали на руски. След което от НАТО любезно се извинили на българските натовски русолюбци и поправили грешката с обозначителните знаци.

Не знам зали руските източници придвижват тази (дез)информация с волски каруци от времето на Волжка България ( унищожена геноцидно от Иван Грозни през 1552 г., след което се провъзгласл за “Цар на българите”). Но да приемем за вярно твърдението им, че е имало такъв русофилски бойкот от страна на български натовски военни преди два месеца, което се е разчуло чрез руските централи едва сега.

В случай, че е истина ( което би трябвало да е известно преди всичко на българското командване) някой трябва да зададе някои въпроси на военния министър Каракачанов. Дали одобрява такова поведение? Или пък е руска лъжа? И в двата случая би било интерсно да научим позицията му.

А преди това руската аудитория най-после научава и то тъкмо по този повод написаното в руски шовинистичен сайт, че всъщност България не е била освобождавана от червената армия, защото само формално е била член на “Остта” и не е имало повод за война с СССР, с която царството е поддържало нормални димпломатически отношения. В контекста на умилението от българското русолюбие ( реално или измислено в конкретния случай) руските шовинисти опороверагват дори Бойко Борисов, който вярва, че България е обявила война на СССР ( а не обратното, което е факт от 5 септември 1944-та).

“Напоминаем, что во время Второй мировой войны Болгария, формально являясь членом «Оси», единственная из всех членов категорически отказалась участвовать в войне против СССР. За все время войны Болгария и СССР поддерживали нормальные дипломатические отношения. Даже лично Гитлер не смог заставить царя Бориса отправить болгар на Восточный фронт. Царь Борис заявил, что “болгарские дивизии сразу перейдут на сторону русских под духовой оркестр“. https://topwar.ru/121594-svoenravnye-bolgary.html

Както се вижда, покрай желанието си да похвали днешното българско русолюбие руската пропаганда взе, че прогледна със задна дата за историческата истина. Ако няколко бетонни русофилски нашенски глави, с нахлрпени върху тях натовски каски, са направили наистина споменатата по-горе проруска демонстрация на натовското учение, но са  задействали без да искат руското признание за вероломството на съветската окупация на България, то въпросните носители на натовски пагони трябва да бъдат пенсонирани бързо и с почести.

Рикошетите на глупостта понякога може да са от полза за цял един народ.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване