11/24/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Еврото изтри поскъпването си пред долара

Еврото заличи поскъпването си пред долара, съобщи „Блумбърг“. Единната валута се търгуваше на ниво от 1,3335 долара в обедната търговия. По-рано еврото поскъпна с 0,5 на сто до 1,3412 долара. То не успя да получи подкрепа и след срещата на лидерите на трите водещи икономики в еврозоната - френския президент Никола Саркози, германския канцлер Ангела Меркел и италианския премиер Марио Монти. Зелените пари пък отчетоха спад спрямо йените до 77.15 йени за долар. Според експерти, цитирани от агенцията, те могат да паднат до следвоенно дъно, преди да започнат да нарастват. Прогнозата е щатската валута да засили позициите си с повече от 20% до 94 йени. Последния път, когато е постигната подобна стойност, е 5 май 2010 г. Доларът отстъпи до следвоенно ниво от 75.35 йени на 31 октомври, принуждавайки властите в Япония да се намесят, за да защитят износителите.
Руската рубла достигна шестседмично дъно срещу щатската валута в сряда и продължи да се търгува на тези нива. Това се случи, след като се появиха слухове, че дълговата криза в Европа ще се влоши. Бразилският реал също изтри печалбата си срещу долара. Американската валута е на път да достигне до 18-месечен връх, защото навлиза в „мащабен цикъл на обрат“, коментира Рон Уилям, технически стратег в MIG Bank, Нюшател, Швейцария.
Рублата се разменяше при ниво от 31.4025 за долар. Тя загуби в сряда около 1.1%, което е най-слабото й ниво след 11 октомври. Руските пари отстъпиха и с 0.1% до равнище от 42.0352 за евро. Бразилският реал също преобърна предишните си печалби и изгуби 0.3% до 1.8719 реала за долар от ниво 1.8662 предния ден.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване