04/03/12 19:28
(http://www.klassa.bg/)

Еврото заличи покачването си срещу долара

Еврото заличи покачването си срещу долара, след като достигна до едномесечен връх, съобщи „Блумбърг“. Това се случи на фона на испанските облигации, които се повишиха, както и на ръста на безработица в страната, който се увеличи за осми пореден месец. Австралийският долар пропадна, след като централната банка даде сигнал, че може да отново да започне процедура за понижаване на лихвените равнища.
Ускореното затягане на фискалната дисциплина в Испания по време, когато експортните й пазари се забавят и цените на жилищата продължават да падат, дават сигнал, че курсът евро-долар продължава да бъде надценен, коментира Себастиен Гейли, старши стратег обмен на валута в Societe Generale SA, Ню Йорк.
Еврото пропадна с 0.1% до равнище от 1.3309 долара за евро. Щатските пари добавиха 0.1 на сто до ниво от 82.17 йени. Единната валута слабо промени курса си до 109.34 йени. Доходността по 10-годишните испански облигации се повиши със седем базисни пункта до 5.42%. Броят на безработните в страната се е увеличил с почти 39 хил. души и е достигнал общо 4.75 млн. според данни на министерството на труда на европейската държава. Националният дълг ще достигне 79.8 на сто от брутния вътрешен продукт на Испания спрямо 68.5% през миналата година, сочат още данни на правителството за тазгодишния бюджетен план на страната. Австралийският долар отстъпи с 0.2 на сто срещу новозеландския и се разменяше за 1.2626 кивита. Срещу щатския си съименник той се търгуваше с 0.2% по-малко, или за 1.0402 долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване