12/28/11 08:07
(http://radiomilena.com/)

Новогодишни обещания,които не си струва да правите

Всяка година по това време започваме да преосмисляме изминалите 365 дни и да си даваме сметка за всички решения, които са се оказали грешни и всички отрицателни емоции, които сме могли да избегнем. Правим равносметка и обещаваме пред себе си, че ще променим това или онова от 1 януари. Този списък не е с предложения какво да си обещаете, а обратното: съдържа всички тези неща, които едва ли ще успеете да промените.

Започвам строга диета.

Започвайки толкова надъхани, едва ли ще успеете да издържите и до следобеда на първия ден. През последните десетина дена не сте спрели да похапвате вкусотии и едва ли ще е лесно да спрете отведнъж – по-скоро ще се предадете при първата си среща с шоколада. Защо ви е да се заемате с нещо, което няма да продължи повече от няколко часа? Вместо това си поставете реални цели и започнете да се храните здравословно – това е достатъчно като начало.

Ще спортувам ежедневно.

Ентусиазмът ви ще трае около 5 дни. Първите два дни ще сте много настървени, а на третия ще закъснеете за фитнеса и, когато все пак стигнете, пътеката няма да ви изглежда толкова забавна както вчера. Четвъртият ден ще е пълна досада, а на петия ден ще се опитате да измислите някаква неотложна задача, така че изобщо да не стигнете до залата. През останалите 360 дни сакът ви ще си остане недокоснат. Много по-постижимо е да решите да си правите кратка разходка всеки ден след вечеря.

Ще пия по-малко.

Ако толкова обичате да пийвате по чаша вино вечер, защо ви е да спирате? Няма нужда да се отказвате от любимия си обичай, само, за да сте се отказали от нещо в името на традицията. Това разбира се важи в случай, че нямате навика да се напивате до припадък ежедневно. Ако е така, по-добре е да потърсите помощ, а не да разчитате само на силната си новогодишна воля.

Ще си намеря ново хоби.

Искате да научите френски или да започнете да колекционирате монети? Преди да го обявите на всеослушание, гледайте да сте сигурни, че желанието ви е наистина голямо. Хобитата изискват време, а трябва да сте много мотивирани, за да ги предпочетете пред гледането на любимото си предаване и висенето във Facebook.

Ще чета повече.

Хайде де. При наличието на толкова сайтове, които трябва да се разгледат и филми, които трябва да се видят, четенето е последното нещо, за което ще ви остава време и желание. Освен, ако не наричате четене ежедневното проследяване на клюките в пресата. Желанието ви да отделяте повече време на просвещението си е похвално, но едва ли ще се превърне в реалност. actualno.com

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване