05/08/11 17:11
(http://www.borisloukanov.com/)

Предстоят 4 силни български уеб събития, които си струва да посетите!

В период от 2 седмици ще се проведат 3-тата SEO конференция, първият Social Me уоркшоп във Варна, Open Camp София и Web How семинарa.

За всички, които се интересуват професионално от интернет маркетинг, уеб технологии и програмиране, отворени уеб стандарти, социални медии, SEO, SEM, Уеб 2.0 комуникации, ползваемост и юзабилити при изграждането на уебсайтове и искат да са в час с последните тенденции в тези области, в края на май и началото на юни ще имат прекрасна възможност да усъвършенстват и сверят своите знания и опит, както и да се запознаят с някои от водещите български експерти, работещи активно в тези сравнително нови и набиращи все по-голяма популярност и значение за съвременния бизнес сфери.

На 27 май предстои третата поред, превърнала се вече в традиция, национална SEO конференция. На 2 юни, след 2 успешни уоркшопа в София, Social Me организират първото си подобно събитие и във Варна. Три дни по-късно, на 5 юни, феновете на Mozzila и отворените уеб стандарти ще се съберат на поредния Open Camp София. А на 7 юни тези, които искат да научат повече за последните тенденции в изграждането и поддръжката на уебсайтовете circa 2011 и съвременната Уеб 2.0 комуникация, трябва да посетят семинара Web How.

КОИ СА АКЦЕНТИТЕ НА ТЕЗИ УЕБ СЪБИТИЯ, КОИТО СИ СТРУВА ДА ПОСЕТИТЕ?

SEO конференция 2011

seo-conference-2011Форматът на събитието включва два потока от 12 лекции по 35 минути и кръгла маса с дискусия за оптимизацията и маркетинга за търсещи машини. Програмата е съставена така, че да даде на посетителите възможност не само да се запознаят с актуалните тенденции в SEO и SЕМ, но и да получат изчерпателни отговори на интересуващите ги въпроси.

Лекторите на конференцията са сред най-добрите български експерти в областта си. Специално за мен ще представлява особен интерес да чуя създателят на Webit и E-Academy Пламен Русев, който ще представи основните фактори и индикатори за успех на маркетинга в социални медии и мрежи, Евгени Йорданов, чиято тема е „Социалните мрежи като част от света на SEO”, Стан Димитров – с практически съвети в областта на локалното търсене за глобален маркетинг, Иво Апостолов, който ще говори за „Микроформати в google.bg”, Георги Стефанов с “Безплатни SEO инструменти от Ganbox” както и презентациите на Васил Тошков, Мартин Христов, Геннадий Воробьов, Камелия Георгиева. Разбира се, лекция ще изнесе и човекът, без чието голямо сърце и професионална страст, това събитие не би било възможно – Оги Младенов.

SEO конференция 2011 започва в 9.30 ч. на 27 май, в Интер Експо Център, София. За регистрация тук.

Social Me Workshop #3  Варна

socialmeПрограмата на целодневния уоркшоп е ориентирана главно към възможностите за използване Фейсбук, Туитър и другите социални медии като солиден маркетингов инструмент в Уеб 2.0 средата. Лектори са двама млади специалисти, които от години сериозно работят и развиват своя бизнес именно в тази сфера – Ален Попович и Иво Илиев.

Те ще научат участниците как се създават и развиват успешни фейсбук страници, как се привлича таргетирана група фенове, какви са правилата за комуникация с потребителите, как се правят успешни игри и събития във Фейсбук, как се оптимизират фейсбук страниците за привличане на повече трафик, какво е iFrame код и начините на създаване на специализирани табове и още много други тънкости и трикове за успешен бизнес в рамките на Фейсбук.

Информацията със сигурност ще бъде особено полезна за участниците, като се има предвид, че неотдавна Social Me станаха официален партньор за България на най-голямата компания, занимаваща се с анализ, статистика, мониторинг и консултации в сферата на Facebook платформата – Socialbakers. Очаква се в дискусиите уоркшопа да се включат също така и други експерти в областта на маркетинга за социални медии в България.

Social Me Workshop #3 започва в 9.30 ч. на 2 юни, в  хотел “Golden Tulip”, Варна. За регистрация тук.

Open Camp София

open-campТова е място за лекции и свободни дискусии на теми като Отворен уеб, Отворено правителство, Отворени знания, Отворен код и Свободен софтуер. Open Camp се  организира от Mozilla Европа и „Електронна граница“ , благодарение на усилията и енергията на можеби най-големия Open Web „евангелист” в България – Богомил Шопов.
Събитието е целодневно и е разделено на два основни потока. В поток „Camp“ ще се проведат лекциите, посветени на отвореното правителство, данни, отворения код и свободния софтуер. В поток „Moz“ лекциите са свързани основно с Mozilla, отворения уеб и модерните уеб технологии.

Поканени са за лектори известни имена от чужбина като Руфъс Полък – директор на Open Knowledge Foundation, Уилям Куайгизър от Mozzila Europe и Тон Дзийлстра от European Public Sector Information (PSI) Platform. Заслужава си да се чуят лекциите и на Делян Делчев, който ще представи една своя авангардна идея, вдъхновена от Wikileaks, Константин Павлов – Комитата, чиято тема е „Подобряване на качеството на държавното управление чрез обществен мониторинг с онлайн инструменти“ и разбира се на Бого, който ще разгледа подробно архитектурата на JetPack.
Open Camp София започва в 10.30 ч. на 5 юни, в Парк-Хотел Москва. За регистрация тук.

Web How Seminar

Web How SeminarПоложете основите на успешния уебсайт – това е мотото на поредното силно уеб събитие, организирано от Web and Events.

Семинарът е подходящ за представители на всеки бизнес, който желае да изгради професионално или усъвършенства своя уебсайт, да подобри фирмения си имидж, да увеличи продажбите си и да установи по-лични контакти със своите клиенти и партньори. Участниците в семинара ще научат как да изберат правилния домейн, как да направят уебсайта си по-удобен и достъпен за потребителите, как да го структурират, за да бъде лесно откриваем от търсещите машини, как да бъде корпоративният/бранд уебсайт едновременно креативен и практичен, кои са най-важните условия за успешен електронен магазин и др.

За лектори са поканени добре познати имена от българския уеб бизнес като Любо Русанов и Методи Дреновски от Superhosting, Парис Чилдрес и Станислав Димитров от Hop Online, Ирина Герджикова и Ангелина Иванчева от Лукрат, Ники Бачийски от WordPress/Automattic, Симона Харизанова – творчески директор на Web and Events. Организаторите са предвидили и възможност за лични консултации и избор на теми за обсъждане от страна на самите участници.
Web How Seminar започва в 9.30 ч. на 7 юни, в Интер Експо Център, София. За регистрация тук.

Предстоят 4 силни български уеб събития, които си струва да посетите! is a post from: Boris Domain -The Marketing Creative Space

Публикувана на 05/08/11 17:11 http://feedproxy.google.com/~r/BorisDomain/~3/mmXEIBhI-Bg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване