01/24/12 23:15
(http://e-vestnik.bg/)

Юлияна Плевнелиева: Трябва ни Бойкомет. Да го прати през девет планини в десета


“Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет. Да го прати през девет планини в десета и там да се оправят, завалиите…“ Това е написала в социалната мрежа Twitter на 18 октомври 2010 година съпругата на президента Росен Плевнелиев Юлиана Плевнелиева. Туитът се появи тази вечер във Фейсбук и предизвика бурни коментари.

Макар че първата дама не се появи на нито едно от публично-церемониалните събития по встъпване в длъжност на съпруга си и избягва контакт с медиите, присъствието й блести в социалните мрежи, коментира Медиапул.

Веднага след победата на първи тур на кмета на София Йорданка Фандъкова на 23 октомври миналата година, Плевнелиева е написала в Twitter: “…десетки бездомни кучета, лаещи радостно…празнуват победата на Фандъкова”.

Бившата шефка на ИТ-отдела на “Икономедия” активно участва във вътрешната социална мрежа на “Дневник” и “Капитал”. Така например във вторник Юлияна Плевнелиева е препоръчала отговора на шефа на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова до вътрешния министър Цветан Цветанов, публикуван в сайта “Дневник“. Въпросната публикация е озаглавена “Мирослава Тодорова: Министър Цветанов цели да смачка правото ми да изразявам становище за съдебната реформа“, е проследил “Медиапул”.

Снимка на yumito (Юлиана Плевнелиева) в Twitter

На 12 ноември м.г. Плевнелиева е препоръчала остро критична публикация на бившия американски посланик Джеймс Пардю “Невиждано политическо изнудване на всички нива” – между другото, посветена на корупционната прегръдка между властта, бизнеса и медиите в България и купуването на изборите.

В същата социална мрежа Плевнелиева е качила статията от “Дневник“: “Портрет на угрижения премиер отрязан от изложба в парламента” и коментара на Любослава Русева “Аз лъже, Аз изяде“, който е посветен на скандала, предизвикан от вътрешния министър Цветан Цветанов в началото на предизборната кампания на Росен Плевнелиев. Тогава вътрешният министър съобщи, че се запознал с Плевнелиев по повод на изнудването му за подкуп от общински съветници в предишния Столичен общински съвет.

“Новооткритият” туит на Юлияна Плевнелиева от октомври 2010 г. “Не ни трябва бойкометър, трябва ни бойкомет…” във вторник се тиражира усилено във Facebook, където възпламени страстите и за кратко време спечели няколко десетки привърженици. Контекстът на този туит трябва да се търси в сложната обстановка, в която към октомври 2010 се озова “Икономедия”, в която доскоро работеше Плевнелиева.

Част от участниците във “Фейсбук” предложиха Юлияна Плевнелиева да бъде издигната за президент вместо съпруга си, както и да стане премиер на предстоящите парламентарни избори. В Twitter псевдонимът на Плевнелиева е yumito. Неин туит преди повече от година е, че съществува човек на име Бойко Първанов. “Сигурно е тъжен”, туитва yumito.

Останалите й туитове са свързани с впечатления от всекидневието - мнения за различни заведения, и споделяне на възгледи за бита на една 35-годишна модерна жена.

Публичното разкриване на туитове на yumito предизвика реакцията на нейни приятели и пиари на новия президент. Те не отрекоха истинността им, но упрекнаха коментиращите, че ги вадят от контекста. Това, което остава неясно от страна на президентството, е какъв всъщност е актуалният статус на семейство Плевнелиеви.

От в. Сега

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване