06/25/12 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Канадският долар отстъпи срещу зелените пари

Канадският долар отстъпи срещу щатския си съименник, съобщи „Блумбърг“. Това се случи на фона на безпокойството, че на срещата на лидерите в Европа тази седмица няма да се стигне до решения срещу дълговата криза в региона. Това ще доведе до по-мрачни перспективи пред страните основни износителки на стоки. Същата причина предизвика срив в стойността и на австралийския и новозеландския долар. Еврото също пропадна преди очакваните аукциони в Италия и Испания. Тези събития наляха още масло в огъня, който подсилва безпокойството по отношение на кризата, която вече засяга и по-големи икономики. Йената засили позициите си заради търсенето на по-сигурни активи. Индийската рупия заличи покачването си, даже след обявените от правителството мерки за подкрепа на валутата.
Канадският долар няма да бъде сред валутите, които бих задържал, коментира Дерек Холпъни, ръководител изследвания валутни пазари към Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd., Лондон. Според експертът е възможно през лятото и есента да има висок риск от хаос на пазара.
Канадската валута отстъпи с 0.5 на сто до равнище от 1.0298 за щатски долар. Тя достигна дори ниво от 1.0303 канадски долара за американски. Еврото пропадна с 0.7% до курс от 1.2482 долара. Срещу японските пари сривът му беше дори още по-голям. Единната валута изгуби 1.4 на сто до 99.66 йени. Азиатската парична единица засили позицията си с 0.7% и се разменяше при равнище от 79.84 йени за долар. Австралийската валута изгуби 0.3% до 1.0035 долара. Новозеландската спадна с 0.4 на сто до 78.78 цента.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване