06/18/12 17:42
(http://www.klassa.bg/)

Еврото пропадна срещу долара

Еврото пропадна от най-силното си равнище от почти месец срещу долара, съобщи „Блумбърг“. Това се случи, след като оптимизмът за изход от европейската дългова криза започна да се топи. Очакванията бяха свързани с гръцкия вот.
Но впоследствие единната валута отслабна заради Испания, където доходността по 10-годишните облигации нарасна над 7 на сто. Това прибави още към притесненията, че вълненията в еврозоната се разпростират и към по-големите икономики. Канадският долар изгуби срещу всички основни конкуренти преди очакван доклад, който може би ще покаже, че продажбите на едро и дребно са се забавили. Новозеландският долар достигна до шестседмичен връх срещу щатския си съименник, след като секторът на услугите в страната отбеляза ръст. Пазарът трябва да обърне специално внимание на всички действия в Гърция, а цените на ценните книжа в Испания показват, че иберийската страна е източник на най-голямата несигурност в еврозоната. Това коментира Андрю Кокс, валутен стратег в Citigroup Inc., Ню Йорк.
Еврото изгуби 0.3 на сто до равнище от 1.2601 долара, след като по-рано беше напреднало с повече от 0.9% до ниво от 1.2748 долара. Това беше и най-силната позиция на единната валута след 22 май. Спрямо японските пари еврото спечели 0.2 на сто до курс от 99.64 йени. Валутата на азиатската страна отстъпи с 0.4% и срещу зелените пари, като се разменяше при стойност от 79.08 йени за долар. Новозеландската парична единица достигна 79.38 цента, което е своеобразен връх след 8 май.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване