05/31/11 18:08
(http://www.klassa.bg/)

Еврото удари триседмичен връх срещу долара

Еврото напредна до триседмичен връх срещу долара, след като се появи оптимизъм, че европейските служби ще подкрепят допълнително Гърция, понижавайки потенциалните загуби за притежателите на ценни книжа, съобщи „Блумбърг“. Единната валута изравни първата си месечна загуба след ноември, след като премиерът на Люксембург Жан-Клод Юнкер каза, че лидерите ще приемат нов спасителен пакет до края на следващия месец и тотално ще преструктурират националните задължения. Германия може да спре да настоява за ранно разсрочване на облигациите според информация от доклад. Европейската валута остана стабилна, след като се оказа, че продажбите на дребно в Германия са се увеличили през април, а нивото на безработица е паднало под 3 млн. за първи път през последните 19 години. Това подсили слуховете, че Европейската централна банка може да обяви следващата седмица повишение на лихвените равнища за втори път тази година. Канадският долар също повиши стойността си, след като централната банка задържа лихвените нива без промяна. Японската валута отстъпи позициите си пред всичките 16 основни конкуренти.
Изглежда, като че ли Германия ще стигне до споразумение и ще подкрепи нов спасителен пакет за Гърция, коментира Брайън Ким, валутен стратег в UBS AG в Стамфорд, Кънектикът.
Еврото напредна с 0.9% до 1.4407 долара, след като достигна дори до 1.4424 долара, най-силната позиция за единната валута след 9 май. Понижението като цяло този месец е около 2.7%. Спрямо японските пари ръстът е от 1.7% до 117.52 йени. Азиатските пари отслабиха позицията си с 0.8% и срещу зелените пари, като 81.58 йени се търгуваха за долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване