07/28/12 16:44
(http://radiomilena.com/)

Ретро парад се проведе в Поморие

Успешно се проведе първият ретро парад в Поморие, в който участваха 46 превозни средства. Най-старият автомобил се оказа Форд Т от 1910 г., собственост на Тодор Деляков от Поморие, който заслужено спечели гоалямата награда. Сред другите ретро автомобили се отличиха Рено Монастела от 1930 г. и Триумф Кабриолет от 1949 г. Наредени бяха на централния площад в Поморие американски, руски, френски, чешки коли, които следобяд направиха обиколка из града.
С най-голяма колекция DKW мотоциклети се изяви Митко Янев от Поморие, който получи голямата награда.
На ретро парада в Помори присъства и един от легендите -варненецът Николай Колев /Бижуто/. Заслужено наградата за авто клуб получи Варненския клуб.
Всички участнии получиха плакети от кмета на община Поморпие Иван Алексиев, който даде и големите награди, като с гордост призна, че съвсем заслужено те са спечелени от поморийци.
В ретро парада най-младият участник се оказа 8-годишният Румен Деляков от Поморие, а сред най-възрастните- Светослав Боснов от Бургас с Мицубиши Колд 800 от 1959 г.
Председателят на Клуб Авто-Мото Ретро Димо Джамбазов  каза, че това е първият по рода си парад в Поморие и се надява да стане традиицонен,защото желание има и  от двете страни- от страна на Община Поморие и на ретро клубая. „Ретроавтомобилът е като отлежало вино-от висока класа и със стил”, завърши председателят на клуба

Форд n Ретро парад се проведе в Поморие
DSCI5033 Ретро парад се проведе в Помориетодор n Ретро парад се проведе в Поморие

митко n Ретро парад се проведе в Поморие

Румен n Ретро парад се проведе в Поморие

DSCI5039 Ретро парад се проведе в Поморие

 Ретро парад се проведе в Поморие

bookmark Ретро парад се проведе в Помориеsvejo Ретро парад се проведе в Помориеgoogle Ретро парад се проведе в Помориеdelicious Ретро парад се проведе в Помориеstumbleupon Ретро парад се проведе в Помориеfacebook Ретро парад се проведе в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване