12/16/12 10:04
(http://www.klassa.bg/)

Пренесете децата си в приказния свят на танците

Изкуството на танца непрекъснато се разкрива в своята най-ярка и красива светлина. Този вид изкуство се е превърнал във вълнуващо преживяване, както за малки, така и за големи.

Чрез своите универсални идеи и хуманни послания, танцът е един прекрасен начин за формиране на човешки добродетели още от най-крехка възраст.

Изкуството на танца изгражда положителна самооценка у децата, учи ги на дисциплина, доверие, уважение, самостоятелност и то по увлекателен и забавен начин. 

Уроците по танци са силно застъпени още в предучилищните занимания. Въпреки това, всяко дете се развива индувидуално и е важно то да бъде емоционално подготвено за участието си в тях.

Неправилният подход към малчуганите, особено към по-срамежливите, може да ги обезкуражи напълно. Но в случай, че детето ви е готово да танцува, това ще даде силен положителен тласък във физическото и емоционалното му развитие занапред.

Родителите трябва да са наясно, че подготовката за уроците по танци изисква немалко приготовления.

Макар по-голямата част от малките момиченца да мечтаят някой ден да бъдат прочути балерини, има още много стилове, на които можете да обърнете внимание. Спортните и латино танците набират все по-голяма популярност у нас, което предоставя голям избор от школи и качествени преподаватели.

Без съмнение един от най-вълнуващите елементи при подготовката за танци, е пазаруването на трика, обувки, чорапогащници и още куп всевъзможни аксесоари.

Опитайте да включите детето си в това занимание, като превърнете покупките в забавна игра. Дали ще търсите дрехи в любим цвят, или такива с щампа на обичан герой, оставяме въображението на вас.





















Александра Цанкова

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване