Протестиращи от Омуртаг опитаха да блокират кортежа на премиера

Хора от Омуртаг опитват да застанат на пътя на премиерския кортеж. Снимка: Noresharski

Протестиращи от Омуртаг се опитаха да блокират пътя на кортежа на премиера, предаде антиправителствената информационна служба “Норешарски”.

На разпространено във фейсбук страницата на “Норешарски” снимка се вижда каксдесетина души са застанали до пътния банкет и развяват трибагреници.

Днес Орешарски бе на работно посещение в онластите Търговище и Шумен, където се срещна с кметовете и областните управители.

И в двата областни града той бе посрещнат от малка група демонстранти с викове “Оставка”. Журналисти разпознаха в демонстрантите активисти на ГЕРБ.

Статията "Протестиращи от Омуртаг опитаха да блокират кортежа на премиера" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Спецполицаи преследват нощен стрелец

Столични полицаи и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма издирват мъж, прострелял охранител тази нощ в заведение в Ихтиман.

Жена загина при катастрофа край Ябланица

Водачът на колата, с която пътувала, не спрял на знак "Стоп"

    


Ден на траур в Мездра

Заради с трагичния инцидент, станал на 11.10.2013 г. в гр. Мездра, при който загинаха двама строителни работници, със заповед  на кмета на Oбщина Мездра Иван Аспарухов 14 октомври (понеделник) 2013 г. е обявен за Ден на траур на територията на община Мездра. В траурния ден националният флаг и знамето на Община Мездра на пилоните пред сградата на Общинска администрация - Мездра ще бъдат спуснати наполовина.

Родни журналисти от 20 държави се събират в Пловдив

Пловдив /КРОСС/ 45 представители на български медии от над 20 държави пристигат в Пловдив за участие в Деветата медийна среща, организирана от БТА и Асоциацията на българските медии по света, която се открива утре (14 октомври). За първи път ще има по-голямо участие на журналисти от Израел и Китай. Българската секция на Международно радио „Китай" е една от най-силните зад граница. Тази година гости на форума ще бъдат генерални директори и представители на информационни агенции от Украйнa, Кипър, Румъния, Хърватска, Сирия, Иран, Палестина, Казахстан, както и "Асошейтед прес", "Ройтерс", "Чикато трибюн", "Лос Анджелис Тайм". Срещата ще продължи общо четири дни в градовете Пловдив и Велико Търново.Националните каузи на България са включени като дискусия в първия панел, модератори на който ще са генералният директор на БТА Максим Минчев и президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Новата карта на българските медии по света ще представят журналисти от Кипър, Канада, Гърция, Унгария и САЩ.Председателят на СЕМ Георги Лозанов ще акцентира върху необходимостта от промени в Закона за радио и телевизия.Акцент в Пловдив ще бъде бизнесът и икономическото развитие на регионите, като основен модератор в този панел ще е адвокат Кирил Вълчев, водещ на обзорно-политическото предаване "Седмицата" на Дарик радио

Орешарски: Оптимизирането на администрацията не означава механично съкращение с 10%

В преговори сме с Европейската банка за възстановяване и развитие, която е основен спонсор на ФЛАГ. Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро, които ще бъдат изцяло на разположение на фонда за новия програмен период. Това обяви министър-председателят Пламен Орешарски пред журналисти след срещата си с областния управител и с кметовете от област Търговище.
„Ангажирани сме с този проблем”, отбеляза премиерът в отговор на въпрос за ситуацията с водоснабдяването в Омуртаг. Освен тази тема по време на срещата с представителите на местната власт бяха обсъдени проблемите в отделните населени места, фискалната децентрализация, възможностите за по- голяма финансова автономност на местните власти. Дискутирано е било усвояването на еврофондовете и собствеността върху някои обекти на централни ведомства, които са важни за развитието на отделните населени места. Премиерът изтъкна, че вероятно част от по- общите по характер проблеми ще се разискват и в Албена на голямата среща на Сдружението на общините, на която той също ще присъства.
„В проектобюджета за следващата година предвиждаме икономия на текущата издръжка, което предполага и оптимизиране на административни структури. Това в никакъв случай не означава механично 10%”, каза още министър-председателят пред медиите. Той поясни, че процентът за ведомствата ще е различен.

Фандъкова: Здравното министерство да вземе спешни мерки за бежанския център във „Враждебна"

Министерство на здравеопазването и здравната инспекция трябва да предприемат спешни мерки по отношение на условията, в които живеят настанените бежанци в центъра в квартал „Враждебна". Това заяви в интервю за „Фокус" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по отношение на бежанския проблем в София. 

По думите на Фандъкова - още от първия Министерство на здравеопазването и здравната инспекция трябва да предприемат спешни мерки по отношение на условията, в които живеят настанените бежанци в центъра в квартал „Враждебна". Това заяви в интервю за „Фокус" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по отношение на бежанския проблем в София. По думите на Фандъкова - още от първия

Фандъкова: Напрежението в бежанските центрове създава напрежение и извън тях

Министерство на здравеопазването и здравната инспекция трябва да предприемат спешни мерки по отношение на условията, в които живеят настанените бежанци в центъра в квартал „Враждебна". Това заяви пред агенция „Фокус" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по отношение на бежанския проблем в София. По думите на й още от първия ден след отварянето на този център е ясно, че условията не са подходящи за настаняване на бежанци, като доказателство за това са направените репортажи и констатираните сериозни проблеми от лекари. „Говори се дори за ...

700 хиляди евро за ромите

ROMACT - така е наречена новата европейска програма, която трябва да подобри достъпа на ромите до образование, здравеопазване, жилища и заетост. Програмата обхваща пет европейски държави, сред които е и България.     Целта на ROMACT е да подпомогне градовете и регионите с концентрирано ромско население да подготвят стратегии и политики за неговото приобщаване. Вярно, предвидените за реализацията на проекта 700 хиляди евро не са значителна сума, но тя има конкретен адрес - общините и регионите, от които се очаква да разработят и реализират съответните мерки, посочва ръководителят на представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев. Самият той очаква да научи повече за българските измерения на програмата на 14 и 15 октомври на годишната среща на Сдружението на общините в България, където ще бъде даден стартът на кампанията. За да могат да се получат евросредствата Новото при ROMACT е, че този път усилията на Брюксел ще бъдат съгласувани с други организации, които работят за интеграцията на ромите - като Агенцията на ЕС за основни права и института "Отворено общество". Идеята е във всяка държава да бъдат подбрани по 5-10 общини със значително ромско население, след което в продължение на две години да се работи за постигането на напредък в местните политики за интеграция и прилагането на конкретни програми

Борисов: БСП, ДПС и „Атака” имат един команден център

БСП са пуснали в действие лъжливите си социолози. Ако те наистина водеха в социологическите проучвания, щяха да си направят избори и да ги спечелят. Това заяви в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава КРОСС. Дори и Първанов, и много други хора в БСП, знаят и казват публично, че те не са спечелили и Станишев няма моралното право да управлява с ДПС и Сидеров, добави той.
Борисов припомни, че първото нещо, което социалистите са направили, е било да затворят НЦИОМ, защото очевидно им е пречела с верните си резултати.
Сега техните хора излизат и всеки ден твърдят, че БСП изпреварвала ГЕРБ и това било трайна тенденция. Е, как ще ни водят, след като само преди два месеца на изборите във Варна ги бихме за пореден път всичките, победихме 17 партии срещу нас. Преди две седмици в Гърмен имаме 2500 гласа; повече от миналите избори. В червения бастион Трън ги бихме още на първия тур. Е, как ще ни водят по социологията тогава, коментира Борисов.
Ние спечелихме изборите веднага, след като бяхме управлявали един мандат; за втори път българите ни повериха управлението на държавата. И сега лидерите на тези три партии се наговориха и пред обществото твърдят, че са различни, но всъщност командният им център е един. Всеки ден се питам – как Сергей Станишев има морал да говори, че е победител, след като е докарал България до това положение? Тези хора нямат нито морал, нито силата да си признаят, каза Бойко Борисов.
Чудя се как Местан обяснява на своите хора, че е в коалиция с партията, направила Възродителния процес? Как им обяснява, че управлява с бившите комунисти – защото БСП е партия на бившите комунисти, която не се е реформирала. Ами Сидеров? Как обяснява на своите избиратели, че държи на власт ДПС? Местан казва кой ще е министър, а има 30 – 40 депутата, но Сидеров не говори за това. Той прости ли им на БСП и ДПС за всичко, което правеха, и за всичко, което той самият говореше преди 4 години, че днес говори само за ГЕРБ, каза още Бойко Борисов.

Откраднаха 510 литра дизел от склад в Разград

510 литра дизелово гориво са откраднати през нощта на 11 срещу 12 октомври от складова база на фирма в западната промишлена зона на Разград. Дизеловото гориво било складирано в пригоден пластмасов контейнер и 9 броя туби с различна вместимост. Нанесената щета надхвърля 1300 лева.   По случая е образувано досъдебно производство....

10 катастрофи през изминалото денонощие във Варна

10 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите в града няма пострадали граждани, нанесени са материални щети по автомобилите. Трафикът е сравнително спокоен по основните улици и булеварди към този час на деня.

Мъжете изпитват истинско уважение към всичко, което е скучно

Мъжете изпитват истинско уважение към всичко, което е скучно - Мерилин Монро

Фандъкова: Нужни са спешни мерки за бежанския център във „Враждебна"

Министерство на здравеопазването и здравната инспекция трябва да предприемат спешни мерки по отношение на условията, в които живеят настанените бежанци в центъра в квартал „Враждебна Министерство на здравеопазването и здравната инспекция трябва да предприемат спешни мерки по отношение на условията, в които живеят настанените бежанци в центъра в квартал „Враждебна". Това заяви в интервю за „Фокус" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по отношение на бежанския проблем в София. По думите на Фандъкова - още от първия

Служители на Walmart убедиха чуждестранни инвеститори да разпродават акции

Масовото недоволство на работниците от отношението към тях най-накрая дава резултат

    


Задържаха двама пияни шофьори

Двама пияни водачи са засечени при полицейски проверки в петък вечерта. Около 20.45 часа на 11 октомври в Исперих е спрян нерегистриран мотопед „Гарели”, управляван от неправоспособен 44-годишен мъж. Пробата с дрегер отчела 1,95 промила алкохол в издишания от водача въздух. Мъжът е задържан за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.   В 23.30 часа на 11 октомври в село Ясеновец е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 28-годишния Х.Х....

Вход свободен за моноспектакъла на Пламен Димитров "SOS, Любов!" във Варна

"Първо е ред на годината на страстта. После на годината на нежността, накрая настъпва годината на скуката. Първата година човек казва: "ако ме напуснеш, ще се убия." Втората година шепне: "Ако ме напуснеш, ще страдам много, но.

Превъзхождат ли панелките новото строителство?

Кои жилищни имоти се продават най-лесно? Този въпрос засяга както собствениците, решили да продават, така и предприемачите, които имат намерение да продължат в същата сфера на бизнеса след големия бум. Отговорът е толкова относителен, че няма как да бъде еднозначен и 100% точен, твърди консултант Ивелин Косев.

Три групи са държани на каишка чрез тефтерчето на Златанов

Тефтерчето на отсранения шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов показва начина на управлението на страната през последните три години и половина. Чрез Златанов, шефовете в ГЕРБ са държали „на каишка“политическите си опоненти, смята депутатът от БСП Димитър Горов.

Първите скални рисунки са дело на жени

Твърденията на експертите, че първите пещерни рисунки са направени от мъжете, са грешни. Това става ясно от едно ново проучване, което показва, че първите скални рисунки са произлезли от женска ръка. Отивайки в пещерите на Франция, специалистите са разгледали стотици отпечатъци, оставени от древните художници. След дълги анализи установили, че те принадлежат както на подрастващи, така и на жени. Учените са се ръководили от дължината на фалангите на пръстите, която не е еднаква при силния и при нежния пол. При жените показалецът и безименният пръст са с еднаква дължина, докато при мъжете безименният е малко по-дълъг.

Новак Джокович - тенис кралят на Китай

6:1, 3:6, 7:6 (3) - Новак Джокович успя да спечели поредния изключително драматичен мач в кариерата си и не позволи на Хуан-Мартин Дел Потро да вземе първа титла от турнир от серията Мастърс. Победата за сърбина означава втора поредна титла в две поредни седмици в Китай. Първи сет Срещата започна отлично за Джокович, който явно внимателно беше анализирал какво се случи вчера в мача на Дел Потро с Надал и стъпи още в началото здраво на основната линия, играейки по ранно отскочила топка и не позволявайки на аржентинеца да разгърне убийствения си форхенд. Логично това доведе до пробив още в началото – от втори опит, като сърбинът го реализира с форхенд по диагонала, който едвам закачи линията, както се видя на „Ястребовото око”. След това Джокович се спаси на собствен се...

Австралийските лейбъристи с нов лидер

/КРОСС/ Месец след съкрушителното поражение в парламентарните избори, австралийските лейбъристи избраха нов лидер на партията. Това е бившият министър на образованието Бил Шортън. За първи път лидерът бе избран от всички членове на партията, а не само от сенаторите и членовете на парламента.Припомняме, че на провелите се на 7 септември в страната парламентарни избори убедителна победа спечели Либерално-националната коалиция.

3600 крими банди вилнеят в Европа

От търгвията с хора престъпниците печелят 25 милиарда евро на година. Между 18 и 26 милиарда евро пък носи незаконната търговия с органи. Най-доходоносна се оказва киберпрестъпността - 290 милиарда евро.

10-годишен добричлия с поредна победа в тениса

Трети пореден турнирен успех постигна състезателят на "Изида" Емилиян Цветков в серията от турнири на „зелен” корт от Програмата “Тенис 10s” на Българската федерация по тенис, информираха от пресцентъра на добричкия клуб. 10-годишният талант спечели турнира в Русе в конкуренцията на 19 момчета, след като седмица по-рано триумфира на кортовете в Албена, а преди две седмици се оказа победител и в Добрич. В крайдунавския град Цветков постигна 4 победи, като на финала надделя в драматичен мач над представителя на домакините Цветомир Томов с 5-4 гей...

Марихуана намериха в Медовене

Двама мъже от село Медовене са задържани за притежание на наркотици в РУ”Полиция”-Кубрат – съобщават от ОДМВР-Разград. Около 12.30 часа на 11 октомври, при полицейска проверка на 23-годишния В.С. от село Медовене, са намерени 0,5 грама марихуана. При последвалото претърсване на дома му са открити още 28,3 грама канабис, за които той твърди, че са собственост на 19-годишния А.И., който живее на същия...

Фандъкова: Здравните власти трябва да вземат спешни мерки за бежанците във "Враждебна"


Министерство на здравеопазването и здравната инспекция трябва да предприемат спешни мерки по отношение на условията, в които живеят настанените бежанци в центъра в квартал "Враждебна", настоя кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ още от първия ден след отварянето на този център е ясно, че условията не са подходящи за настаняване на бежанци, като доказателство за това са направените репортажи и констатираните сериозни проблеми от лекари....

СДВР издирва кой блокира Орешарски на “Гурко”

Блокираният от протестиращите премиер Пламен Орешарски   Снимка: Сергей Антонов

Столичната дирекция на полицията издирва хората, които блокираха кортежа на премиера Пламен Орешарски на 8 октомври.

Министър-председателят беше на откриването на изложбата на Жул Паскин в Софийската градска художествена галерия, но тръгването му от сградата се оказа проблематично, след като близо стотина протестиращи го чакаха отвън и след това го съпроводиха с освирквания и скандирания по “Княз Александър I”, “Гурко” и “Раковска” чак до градинката на “Кристал”.

В СДВР е образувана преписка по случая, като полицаите се опитват да издирят хората, които са участвали в блокадата да кортежа и са нарушили обществения ред.

От полицията се свързаха с редакцията на OFFNews, като поискаха по официален ред да и им бъдат предоставени снимки и видеокадри от въпросната вечер. В района има видеонаблюдение на Столична община и СДВР, но те не обхващали в цялост периметъра на блокадата.

Статията "СДВР издирва кой блокира Орешарски на “Гурко”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пиян шофьор заспа по средата на улицата

Пиян водач спрял по средата на улица във Велики Преслав и заспал в автомобила си. Това съобщават от полицията в града. Сигнал за това бил подаден около 04:30 часа в полицията от гражданин. 

Той съобщил, че на ул. Пиян водач спрял по средата на улица във Велики Преслав и заспал в автомобила си. Това съобщават от полицията в града. Сигнал за това бил подаден около 04:30 часа в полицията от гражданин. Той съобщил, че на ул."Индустриална" в града е забелязал спрял лек автомобил по средата на пътното платно с работещ двигател и включени фарове.

Мъж от Подайва е в кома след пиянски побой, намерили го след 40 часа

59-годишен мъж от село Подайва е намерен в безпомощно състояние в дома си 40 часа след нанесен побой. Сигналът е подаден около 11.20 часа на 12 октомври в РУ”Полиция”-Исперих от 27-годишен негов съселянин. Пострадалият Н.А. е откаран в МБАЛ-Разград и настанен в Интензивно отделение с черепно-мозъчна травма, в кома и с

Пушка гръмна при детска игра в Исперих, 14-годишен пострада

14-годишно момче е пострадало при инцидент с въздушна пушка в град Исперих на 11 октомври - съобщават от полицията в Разград. Момчето с инициали А.С. играело с още няколко свои връстници в двора на къща, собственост на дядото на едно от децата. Негова била и оставена без надзор въздушна пушка с неустановени марка и модел. Едно от момч...

"Добруджа 07" ще се бори за третото място на турнира в Нови Сад

"Добруджа 07" и "Левски Бол" ще играят за третото място в международния волейболен турнир "Мемориал Жарко Петрович" в сръбския град Нови Сад. Във втората си среща добричлии загубиха с 3-0 гейма от черногорския "Будванска ривиера", информират от пресцентъра на клуба. Началото на срещата бе добро за възпитаниците на Мирослав Живков, след като на второто техническо прекъсване те водеха с 16-14 точки, а по-късно авансът им набъбна на 21-18. В края на първата част съперникът успя да изравни резултата и да спечели гейма с 27-25 т. Черногорци затворих...

Нарът пази сърцето при високохолестеролното хранене

Той е суперхрана заради изобилието на антиоксиданти

    


Разследването на убийството Стефи е на финалната права

/КРОСС/ Разследването на убийството на красивата абитуриентка Стефка Маджарова е на финалната права, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив. Чакат се резултатите от петорната съдебномедицинска експертиза, както и от ДНК изследване, което се прави в София. Целта е доказателствата срещу обвинения за убийството Владимир Костадинов да бъдат бетон, тъй като той продължавал да твърди, че смъртта на бившата му приятелка е трагична случайност при една от техните тайни любовни срещи. ДНК експертизата е поднокътното съдържание от Владимир, като трябва да се установи дали има следи от биологичен материал от жертвата.Стефка Маджарова е убита на 12 юни вечерта. Тогава младото момиче било видяно за последен път живо от баща си Николай. След това абитуриентката отишла да пие кафе в Кричим със свой познат, който към 22 часа я върнал пред къщата й в село Йоаким Груево. Малко след това тя се качила в колата на баща си, шофирана от Владимир Костадинов и повече не се прибрала вкъщи. Трупът на девойката бил открит ден по-късно в напоителен канал и първоначално разследването било за самоубийство.Едва когато близките на Стефка успели да влязат във Фейсбук профила й, заподозрели, че детето им е убито от Владимир Костадинов. Той и Стефка били за кратко гаджета, но преди около година младото момиче скъсало с работника на баща си. Владимир приел тежко раздялата им и отказал да се примири, пише "Телеграф".

Имотният бум в Китай достигна и гробищата

Цените на местата за вечен покой растат стремглаво през последните години, правителството субсидира „морските“ погребения

    


Поемаме фискалните мерки в свои ръце

Ирландската република ще излезе от международната спасителна програма, предоставена й от ЕС и МВФ. Страната получи спешна финансова помощ, за да се спаси от кризата, в която изпадна при срива на банките й през 2010 г.

Стрелба в ихтиманско заведение и ранен охранител

Специализирана операция на полицаи от ОДМВР-София и СОБТ се реализира в момента след инцидент в ихтиманско заведение, при което има ранен човек.

Фетел спечели Гран при на Южна Корея

/КРОСС/ Пилотът на "Ред бул" Себастиан Фетел спечели Гран при на Южна Корея. Световният шампион надхитри съотборника си Марк Уебър и Ромен Грожан с "Лотус", за да постигне пета поредна победа.Австралиецът водеше надпреварата във втората част, но адекватната реакция от страна на Фетел и неговия екип, както и късното изпреварване на Уебър срещу Грожан, му стигнаха само да допълни двойния успех на "Ред бул".

И донорските програми в САЩ спряха работа

/КРОСС/ „Изключването" на американското правителството повлия и на донорските програми, съобщи АП. Тяхната работа се поддържа единствено от дарения на различни благотворителни организации. Въпреки това, в редица щати програмата е преустановена напълно. По-рано беше съобщено, че щатът Ню Йорк се е съгласил да обезпечи функцкионирането на Статуята на свободата - един от символите на града и притегателно място за туристите.

Предлагат заведения, неспазващи забраната за пушене, да се включват в черен списък

Сдружение "Зелени инициативи" предлага заведенията, които не спазват забраната за тютюнопушене на закрито, да бъдат включени в "Черен списък на димящите заведения", съобщават от гражданската организация. „Подкрепяме гражданските протести срещу отмяната на забраната за тютюнопушене на закрито и вярваме, че забраната е превантивна мярка, която ще запази здравето на българите", посочват от организацията. Отмяната на забраната, дори частично, ще бъде сериозен прецедент, който може да се превърне в порочна законодателна практика, смятат от "Зелени и...

Ген. Атанасов към Бойко Борисов: Пиле шарено от Банкя, ти какво направи за бежанците?

На критиките, които бившият премиер Бойко Борисов отправи към правителство заради проблема с бежанците, остро реагира бившият директор на Национална служба „Сигурност На критиките, които бившият премиер Бойко Борисов отправи към правителство заради проблема с бежанците, остро реагира бившият директор на Национална служба „Сигурност" и бивш депутат от ДСБ ген Атанас Атанасов. В фейсбук той написа:„Чета, че Бойко се загрижил за проблемите с бежанците в София. А бе, пиле шарено от Банкя,

Полицията издирва убиец на мъж от Монтана

43-годишната жертва е намерена с много прободни рани

    


Д. Абаджиев: "Набуко" беше по-важен и от ЕС, и от НАТО

Проектът „Набуко" щеше да има по-голямо значение от влизането ни в ЕС и НАТО, защото щеше да се прекрати енергийният монопол от страна на Русия, който винаги е давал възможност за различен политически и икономически натиск.

Бургас включва и корабчета в градския си транспорт

Бургас е готов с идейни проекти за подобряване на градския транспорт, като към него се включат и корабни маршрути между отделни квартали. Това съобщи вчера кметът на Бургас Димитър Николов и предложи за развитие на алтернативния транспорт да се използва финансиране от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.

3 признака, че работата ви подлудява

Всяка вечер се прибирате физически и психически уморени от работа, въпреки че естеството ѝ не би трябвало да е свързано с толкова усилия? Любимият ви...

Задържаха двама за притежание на наркотици

Действията на служителите от Областната дирекция на МВР – В. Търново насочени към противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества в региона продължават, съобщиха от ведомството. По повод на образувано в РУП – Г. Оряховица досъдебно производство за притежание на наркотични вещества срещу 33-годишният Г. Ц. е извършено претърсване в жилището му в железничарския град. В дома му униформените са открили електронна везна, около 10 грама канабис, около 4 грама хероин и сумата от 300 евро и 2400 лева. Г. Ц. е задържан за...

Празникът “Мара Врачанка” зарадва стотици романтични сърца

При препълнена зала и възторжени аплодисменти във Враца се проведе четиринадесетото издание на празника на старата градска песен “Мара Врачанка”. “С удоволствие заявявам, че врачанският фестивал през годините обогати градската песенна традиция чрез изявата на стотици вокални групи и индивидуални изпълнители от цяла България. Обичта ви към мелодичните и съдържателни песни ще ни върне с приятни спомени в младостта. Старата градска песен и днес има своите многобройни ценители и публика.

Пиян мъж заспа в колата си насред улица във В. Преслав

Проверка с дрегер на 38-годишния шофьор А.К. показала 1,82 промила в издишания въздух

Светлозар Костов: Конфликт между мен и главния прокурор няма

Случи се едно нечестно решение, един непрозрачен конкурс с предизвестен край относно конкурса за поста шеф на Специализираната апелативна прокуратура. Бяха впрегнати множество лобита и интереси, за да не бъда избран аз на този пост. Това каза пред Нова телевизия шефът на специализираната прокуратура Светлозар Костов. 

Февруари, когато бе Случи се едно нечестно решение, един непрозрачен конкурс с предизвестен край относно конкурса за поста шеф на Специализираната апелативна прокуратура. Бяха впрегнати множество лобита и интереси, за да не бъда избран аз на този пост. Това каза пред Нова телевизия шефът на специализираната прокуратура Светлозар Костов. Февруари, когато бе

Дончев: Нямахме спряна европейска програма

София /КРОСС/ Ще бъде много лошо, ако 2014 г. е нулева година при усвояването на парите от Европейския съюз. Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ и бивш министър по усвояване на еврофондовете Томислав Дончев. Той поясни, че новият програмен период започва от 1 януари и за да няма нулева година, трябва усвояването на евросредствата да започне през първата половина на 2014 г. Имам опасения, че това няма да се случи. За да започнат първите плащания, първите проекти трябваше вече да са подготвени. Не ги виждам, посочи Дончев. Дончев заяви, че по време на кабинета „Борисов" са договорени проекти за над 100% от парите, които са се отпускали.Превърнахме европейските пари в основен източник на инвестиции в страната. Направихме работещ механизъм за усвояване - България няма спряна европейска програма, подчерта бившият министър. Според него голямото предизвикателство е да можем да ползваме колкото се може повече пари от ЕС до 2015 г. Всяко пропуснато евро е пропуснат шанс, отсече той.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване