Бареков: Плевнелиев да спре да се страхува от Сидеров и да свика КСНС

Кристалина Георгиева незабавно да си подаде оставка като еврокомисар, поиска Николай Бареков. Тя не помогна с нищо в драмата с бежанците от Сирия. Дойде само за да си направи пиар, а нелепото й изказване, че бежанската вълна ще ни реши демографския проблем е цинично и нагло. Това е една голяма глупост, която противопостави още повече българи срещу сирийци, обяви журналистът. Той уточни, че иска оставката като европейски гражданин и като българин, който си плаща лептата за членството на България в ЕС. Искането му е от името на цялата общественост, която подкрепя вижданията му за обществения живот и политиката в България, предаде КРОСС. Бареков настоя също президентът Росен Плевнелиев да спре да се страхува от Волен Сидеров и да свика Консултативния съвет по национална сигурност. Именно в Съвета трябва да се изработи стратегията за изход от кризата с бежанците, категоричен е той.

Бареков реагира след покана от жители на столичния кв. „Овча купел” да види на място как се живее като на война по мирно време. Хората там не смеят да замръкнат навън, заради групите просещи и крадящи гладни сирийци, настанени в бежанския блок. Ходя със секира по улиците вечер, призна Златко Стоев, който на няколко пъти заварва в двора и къщата си чужденци, които го грабят. Масово се продават апартаменти в квартала, вече никой не иска да живее тук, страхуват се съседите, разказа и общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки. Само преди вечер група бежанци атакували жени на автобусната спирка, искайки им пари. Те масово не плащат в магазините и кварталните кръчми, затова собствениците им ги затварят панически.
Проблемът не е нито в жителите на „Овча купел”, нито в жителите на Харманли, нито в тези несретници бежанците. Проблемът е в абсолютно неадекватното поведение на българските политици. Още преди година те трябваше да реагират, а изказването на Плевнелиев, че страната ни не е подготвена за тази криза, както и наглите изказвания на бившия премиер Бойко Борисов са абсолютно недопустими, коментира Бареков. Изпълнява се политическа поръчка за дестабилизиране на страната и то от собствените ни политици, категоричен е той.

Стойте далеч от златото през 2014 г.

Българите с добър инвестиционен дух се ориентират към жълтия метал. Очакваното повишение в цената на среброто също е повод да се правят вложения в него.

Йовчев критикува Фандъкова за проблема с бежанците

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев разкритикува столичния  кмет Фандъкова за думите й относно действията на правителството по повод бежанците в София, предаде „Фокус. 
„Вместо да плаши хората с разпространение на слухове, би трябвало столичният кмет да насочи усилията си – да подпомогне комуникацията с хората, да се търсят начини за тя Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев разкритикува столичния кмет Фандъкова за думите й относно действията на правителството по повод бежанците в София, предаде „Фокус. „Вместо да плаши хората с разпространение на слухове, би трябвало столичният кмет да насочи усилията си – да подпомогне комуникацията с хората, да се търсят начини за тя

Близо два милиона мюсюлмани се стичат в Мека на годишното поклонение

Около два милиона мюсюлмански поклонници започнаха да се събират в неделя в Мина, близо до свещения град Мека за началото на годишното поклонение "хадж", съобщи Франс прес.   Според саудитските власти сред поклонниците засега няма регистриран случай на зараза с коронавирус БИРС (Близкоизточен респираторен синдром), отнел живота на 60 души по света, 51 от тях - в Саудитска Арабия.   Мина е тясна долина, превърната в палатков лагер с 45 000 бели палатки, направени от огнеупорни материали. Поклонниците стигат до нея с коли и автобуси, с влак или пеш. На тяхно разположение са предоставени 20 000 автобуса, за да изминат 10-километровото разстояние от Мека до Мина през множеството тунели, прокопани в планините.   Следвайки традицията, мъжете са облечени в бели дрехи от две части, които не са шити, а жените са с покривала, които откриват само лицето и ръцете.   В долината Мина те ще се молят и ще отпочинат, преди да се съберат в понеделник на планината Арафат, на 6 км от Мина, за да се отдадат на целодневна молитва.   Пуснат неотдавна в експлоатация електрически влак ще превози около 400 000 поклонници, участващи в най-голямото религиозно стълпотворение в света.   Властите са разположили над 100 000 войници и полицаи, за да гарантират сигурността на поклонниците. Пак в името на сигурността в и край Мека са монтирани към 42 000 камери за видеонаблюдение, като някои от тях могат да снимат в радиус от 60 км.   Рияд предупреди събитието да не се използва за политически цели и че всякакви политически прояви са забранени. Властите държат на поклонението да няма никакви прояви, свързани с регионалните политически конфликти и напрежение, след като антиамерикански и антиизраелски демонстрации на ирански поклонници през 1987 г. бяха овладени с цената на 402 жертви, припомня Франс прес.   Именно заради иранските демонстрации през 1988 г. бяха въведени квоти, разрешаващи по 1000 поклонници от страна на един милиона души от населението й, за да може да се контролира огромният човешки поток.   Тази година Рияд наложи ограничение от 20 процента за броя на поклонниците от чужбина и от 50 процента за тези от Саудитска Арабия заради риска от епидемия от БИРС и поради строителните работи по разширяването на светите места.   Саудитска Арабия е осигурила също внушителен капацитет за медицинска помощ и гражданска защита, за да могат поклонниците, 1.4 милиона от които идват от чужбина, да изпълнят спокойно и при най-добри условия ритуалите си.   Чуждестранните поклонници тази година са по-малко, отколкото миналата, когато броят им достигна 1.75 милиона души.

Здравни инспектори проверяват складове, магазини и щандове във Варна за опасни стоки

През изминалата седмица инспекторите от отдел „Държавен здравен контрол” и дирекция „Обществено здраве” извършиха 48 проверки в складове за търговия на едро и дребно, магазини и щандове за търговия с козметични продукти на територията на град Варна и прилежащите общини във връзка с писмо на МЗ Рег.

Хор „Д. Чинтулов” участва в Празника на духовната музика в Гарбово

Смесеният хор “Добри Чинтулов” при читалище „Зора – 1860” – Сливен с диригент академик Методий Григоров, протопсалт на Българската православна църква, участва в 11-ия Празник на духовната музика в Габрово, който се провежда на 12 и 13 октомври. По традиция празникът протича в дните около 14 октомври, когато Православната църква чества паметта на преподобна Петка Търновска – духовния празник на Габрово. Организатори на проявата са Община Габрово, Габровското архиерейско наместничество и читалище „Габрово – 2000”. Форум...

Омбусманът на ЧЕЗ зарит от сигнали

Омбудсманът за енергията на ЧЕЗ е получил 714 сигнала от клиенти на компанията за първите 6 месеца от момента на встъпването му в длъжност, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Най-често задаваните въпроси от клиентите са за отчитането на електромерите и месечните фактури за електроенергия.

Йовчев: Тези, които трябваше да изградят системата за бежанците, сега критикуват (обновена)

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев разкритикува столичния  кмет Фандъкова за думите й относно действията на правителството по повод бежанците в София, предаде „Фокус. 
„Вместо да плаши хората с разпространение на слухове, би трябвало столичният кмет да насочи усилията си – да подпомогне комуникацията с хората, да се търсят начини за тя Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев разкритикува столичния кмет Фандъкова за думите й относно действията на правителството по повод бежанците в София, предаде „Фокус. „Вместо да плаши хората с разпространение на слухове, би трябвало столичният кмет да насочи усилията си – да подпомогне комуникацията с хората, да се търсят начини за тя

Ибряма: Загубих вяра в хората, заспивам с хапчета

- Предстои ви Голямо балканско надсвирване, г-н Папазов. На 15 октомври в зала 1 на НДК ще се съберете на една сцена с музикантите от сръбския Оркестър на Бобан и Марко Маркович и от румънския "Фанфаре Чиочарлия". Срещали ли сте се и преди?

- Ооо, срещали сме се! На фестивали по света. Това са едни от най-хубавите оркестри на Балканите.

- Предстои ви Голямо балканско надсвирване, г-н Папазов. На 15 октомври в зала 1 на НДК ще се съберете на една сцена с музикантите от сръбския Оркестър на Бобан и Марко Маркович и от румънския "Фанфаре Чиочарлия". Срещали ли сте се и преди? - Ооо, срещали сме се! На фестивали по света. Това са едни от най-хубавите оркестри на Балканите.

Протестиращи ”продаваха” българска земя в саксии за 350 лв.

За поредна неделя граждани излязоха пред сградата на Министерството на земеделието и храните в столицата и поискаха да се удължи мораториумът за продажба на земеделска земя за чужденци поне до 2020 година.

Заловиха стрелеца от Ихтиман

София /КРОСС/ Полицията задържа мъжът, открил стрелба в заведение в Ихтиман, при която пострада един охранител. В акцията по преследването му са участвали служители на Областната дирекция на МВР - София и на Специалния отряд за борба с тероризма (СОБТ). Задържаният мъж е 38-годишният Юлиан Зашев, който е стар познайник на органите на реда и само преди няколко месеца е излязъл от затвора, след като е излежал присъда за убийство. Тази нощ мъжът отишъл на дискотека в Ихтиман и започнал да се държи грубо. След направена забележка от страна на охранител, Юлиан извадил пистолет и го прострелял под сърцето. Охранителят е в болница и предстои да му бъде направена операция. След стрелбата Зашев излязъл от дискотеката, където бил посрещнат от два полицейски патрула. Той открил огън, не успял да уцели никого и започнал да бяга. Полицаите тръгнали след него. След няколко километра Зашев достигнал с. Живково и започнал да се крие в каре от десетина къщи. Полицията заградила района.В крайна сметка стрелецът е открит в таванското помещение на една от къщите. Въпреки че оказал съпротива, криминалистите успели да го изведат навън. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство.

Мъж пострада при катастрофа на главен път Е-79

52-годишен гръцки гражданин пострада леко при катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград. Пътният инцидент стана към 13.30 часа днес на около 500 метра преди автокомплекс "Монца" между Благоевград и Симитли,  съобщава БГНЕС. На прав участък и непрекъсната осева линия се удрят "БМВ" със софийска регистрация и джип с гръцка. Вследствие на удара джипът се завърта и със задната си част се блъска в мантинелата. Полицията отцепи едната лента на пътното платно за извършване на оглед и за установяване причините за пътнотранспортното произшест...

Грозде за смет

София /КРОСС/ Над 200 чувала с боклуци събраха доброволци от детска площадка в столичния квартал „Подуене". Акцията бе в рамките на инициативата на сдружение "Азбукари" „Грозде за смет", в която се включиха много родители с малки деца. Те бяха снабдени с ръкавици и чували. Доброволците събраха много счупени бутилки, пластмасови шишета и чаши, опаковки, кашони, отпадъци от хранителни продукти и дори използвани бебешки пелени. За участието си в „Грозде за смет" доброволците получиха срещу всеки килограм отпадъци стрелчанско грозде. Инициатива е част от Националната кампания „Вярвам в теб!" , която цели изграждането на детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания в град Велико Търново. Идеята е подкрепена от кмета на града Даниел Панов и местните граждани. Чрез „Грозде за смет" „Азбукари" иска да привлече вниманието и на социално отговорния бизнес, който да дари средства за изграждането на детския кът.

Йовчев: Загрижеността на Фандъкова за бежанците прилича на загрижеността й за протестите

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че загрижеността на столичния кмет Йорданка Фандъкова по темата с бежанците прилича на загрижеността й по време на протестите, когато стовариха купчина павета пред парламента. „Няколкократно заявих, че наистина има рискове, има заплахи и трябва да работим много целенасочено за минимизирането на тези рискове, и правим всичко, каквото може да се направи в този момент. Но загрижеността и изказванията на столичния кмет малко ми приличат на загриженост...

Тефтерчето на Филип Златанов държало на каишка три групи хора

Всички "наброски" в тефтерчето "Златанов" показва начина на функциониране на управлението на държавата през последните 3 и половина години. Това каза пред БНР депутатът от БСП народният представител от Коалиция за България Димитър Горов.
"ГЕРБ направиха много и различни опити да преместят темата върху друга плоскост с препратките към Държавна сигурност, с другите опити да се прекрати дебата, защото тази тема е изключително неприятна за ГЕРБ. Тя наистина...

Продължава

Джип остана без заден мост при сблъсък с БМВ на Е-79

52-годишен гръцки гражданин пострада леко при катастрофа на главен път Е-79 край Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Засилен трафик на автомобили на Капитан Андреево

Засилен трафик на автомобили от Турция към България отчитат на ГКПП Капитан Андреево. За последните 24 часа през пункта са преминали повече от 6000 леки коли с над 12 000 пътници. На моменти се образуват опашки и по думи на пътуващите, ако при нормални условия преминаването на границата отнема около 15 минути, то сега трае около час. Засиленият трафик е във връзка със започващия утре празник Курбан Байрям, за който много изселници от България се връщат в страната, за да празнуват с близките си тук. Очаква се до края на деня трафикът да се норма...

Създават черен списък на "димящите" заведения в България

Създават черен списък на "димящите" заведения в България. Идеята е на сдружение „Зелени инициативи“ и цели на едно място да бъдат изброени всички кафенета, ресторанти и барове, в които се пуши свободно, въпреки забраната за тютюнопушене на закрити места.

Ударили наш играч с бутилка в Армения

Футболистът Илия Миланов е бил ударен с бутилка по време на мача с Армения в Ереван.

Синът на Ванко 1: Ако ми дойде някоя като Николета Лозанова, няма да й откажа

Рапърът Ванко 1 показа за пръв път пред камера трите си деца. Той избра предаването „Жените говорят“ на TV7, като помоли водещите да се постараят „да ги отпуснем малко“. Ванко смята, че по-голямата част от работата по възпитанието е свършена, и се надява да ги възпита като добри хора.
Рапърът обясни, че когато става въпрос за спорт и учение, е много строг. Двамата му сина Петър и Цецо тренират футбол. Иначе за лични неща се държи с тях като приятел и си говорят...

Продължава

На един Човек му разголиха фамилията

Мислех самовлюбено да направя почти невъзможно изключение и да остана на самотния пиедестал като единствен безмълвен наблюдател на изнасилването на мъж, съблечен насила и показан многократно и с наслада на света от воайорските (ни) медии. Но явно „спортната страст" е неустоим евродизиак дори и за такъв фанатик, като мен, който не е ходил на мач през живота си ( макар да е изиграл доста „мачлета"). Това, че на един човек му разголиха фамилията, като поругаха личната му чест пред милиони неволни воайори на човешкото унижение, се оказа маловажно. Всички се втурнаха да жалят за футболното семейство „Левски", на което му били разгонили фамилията с груповото изнасилване на треньора, заставен от т.н. ултраси да си свали екипната униформа под заплахата да бъде бит пред телевизионните камери по време на пресконференция. Не ми е известно жена да е била изнасилвана по подобен начин на пресконференция при наличието на толкова много посестрими по пол, но доживях да видя как това се случва на мъж. Което, пак повтарям, предизвика вълна от възмущение само като колективна обида към „колектива" на футболния отбор, засегнат на чест

Борисов: БСП, ДПС и "Атака" са с един команден център

БСП са пуснали в действие лъжливите си социолози. Ако те наистина водеха в социологическите проучвания, щяха да си направят избори и да ги спечелят. Сега техните хора излизат и всеки ден твърдят, че БСП изпреварвала ГЕРБ и това било трайна тенденция.

Йовчев: Фандъкова да не плаши хората относно бежанците

"Загрижеността на столичния кмет по темата с бежанците прилича на загрижеността й по време на протестите, когато стовариха купчина павета пред парламента", репликира Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи, по повод коментара на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова по темата с бежанците в столицата, предаде Стандарт нюз. „Неколкократно заявих, че наистина има рискове, има заплахи и трябва да работим много целенасочено за минимизирането на тези рискове, и правим всичко, каквото може да се направи в този момент. Но загрижеността и изказванията на столичния кмет малко ми приличат на загрижеността, която изрази при протестите, когато стовариха една купчина павета пред парламента. Вместо да плаши хората с разпространение на слухове, би трябвало столичн...

Чобанов: Работим за рестартиране на икономиката

Кабинетът работи за рестартиране на икономиката и за мерки за намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите. Това каза министърът на финансите Петър Чобанов, който участва в редовните годишни срещи на Управителните съвети на Групата на Световната банка (СБ) и на Международния валутен фонд (МВФ) от 11 до 13 октомври във Вашингтон, САЩ, предаде БГНЕС. В разговори с изпълнителния директор на Холандско-белгийската група в МВФ Мено Снел и с изпълнителния директор на Холандския офис в Световната банка Франк Хеемскерк министър Чобанов обсъди изпълнението на реформите и основните приоритети в работата на двете международни финансови институции, както и финансово – икономическата програма на правителството, съобщиха от МФ. Сред приоритетите Петър Чобанов оч...

Йовчев: Загрижеността на Фандъкова за бежанците е като при протестите, когато стовариха паветата


Загрижеността на столичния кмет Йорданка Фандъкова по темата с бежанците прилича на загрижеността ѝ по време на протестите, когато стовариха купчина павета пред парламента, каза вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев по повод коментара на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова по темата с бежанците в столицата, предаде "Фокус".

"Няколкократно заявих, че наистина има рискове, има заплахи и трябва да работим много целенасочено за минимизирането на тези рискове,...

Откриха телата на 13 нелегални имигранти в Тайланд

Неясно е колко общо са били пътуващите в разбила се лодка

Джерард: Рано е да говорим за титла, нашата цел е да бъдем пред Евертън

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че все още е много рано в тима да говорят за титлата в Англия, въпреки отличното начало на сезона. „Червените“ оглавяват класирането в Англия заедно с тима на Арсенал, като двата тима имат по 16 точки. „Никога не бих казал, че не можем да спечелим Висшата лига. Ако трябва обаче да бъда честен, това не е целта пред нас. Нашата цел е да попаднем в четворката и да бъдем пред Евертън в крайното класиране“, коментира Джерард....

МВР няма информация някога вътрешен министър да е отказвал подслушване


МВР няма информация от 2005 г. насам някой вътрешен министър да е отказвал да издаде разпореждане за прилагането на СРС. Това става ясно от отговoр на МВР на запитване на "Капитал" подадено по реда на Закона за достъп до обществена информация, съобщи capital.bg

Отговорът на МВР противоречи на факта, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов беше предаден на съд именно заради шестте...

Демократи и републиканци с първи директни преговори за бюджета

Лидерът на демократите Хари Рийд обяви, че разчита на споразумение още в понеделник преди отварянето на пазарите. Анализаторите обаче са скептични

    


14 души загинаха в Индия при преминаване на циклон

Властите проведоха най-мащабната евакуация в историята на страната

    


Шофьор уби 69-годишната си спътница, не спрял на знак "Стоп"

69-годишна жена от град Плевен е загинала на място при катастрофа тази сутрин в района на град Ябланица. Това съобщиха от полицията в Ловеч. Това е третата жертва на пътен инцидент, от началото на седмицата в област Ловеч. 

Тази сутрин в землището на град Ябланица, лек автомобил 69-годишна жена от град Плевен е загинала на място при катастрофа тази сутрин в района на град Ябланица. Това съобщиха от полицията в Ловеч. Това е третата жертва на пътен инцидент, от началото на седмицата в област Ловеч. Тази сутрин в землището на град Ябланица, лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван с несъобразена скорост от 78-годишен

Премиерът: Съкращенията ще са различни в отделните звена

"Ще осигурим допълнителни 35 млниона евро във Фонд ФЛАГ"

    


Облачно и мъгливо

Прогноза за 14 октомври, понеделник През нощта и утре преди обяд над по-голямата част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-значителни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта ще има след пладне над западната и централната част на Южна България, предава НИМХ-БАН. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните - в местата с по-трайна мъгла, ще са между 16 и 19 градуса, в останалите райони - до 25 градуса. В София минималната температура ще е 12 градуса, а максимална...

3 600 престъпни организации действат на територията на ЕС

/КРОСС/ 3 600 престъпни организации действат на територията на Европейския съюз. Това пише германското списание "Der Spiegel", позовавайки се на специалната комисия в Европейския парламент за разследване на престъпления, прането на пари и корупцията в Европа.Ежегодно престъпните организации причиняват икономически щети за стотици милиарди евро.Около 800 000 души в ЕС работят в робски условия, като 270 000 от тях са били сексуално малтретирани, става ясно още от данните на комисията. Само трафикът носи 25 милиарда евро годишно; трафикът на органи - от 18 до 26 милиарда евро, а киберпрестъпността - 290 милиарда евро .Корупцията е широко разпространена, като годишно щетите от нея възлизат на 120 милиарда евро, става ясно още от доклада. Предстои на 23 октомври докладът на комисията да бъде гласуван от Европарламента.

Вила, три коли и 5 дка иглолистни гори обгоряха край Пловдив

100 дка лесонепригодни площи и 5 дка иглолистна гора са изпепелени край квартал Момина баня в град Хисаря, съобщи marica.bg.

Инцидентът е станал вчера по обяд като причините все още са неясни, обясниха от полицията. 

Тази нощ огнеборци са гасили и запалена вила край село Ахманово. Пострадали няма.

100 дка лесонепригодни площи и 5 дка иглолистна гора са изпепелени край квартал Момина баня в град Хисаря, съобщи marica.bg. Инцидентът е станал вчера по обяд като причините все още са неясни, обясниха от полицията. Тази нощ огнеборци са гасили и запалена вила край село Ахманово. Пострадали няма.

Орешарски: Съкращенията в администрацията ще са различни по ведомства

В преговори сме с Европейската банка за възстановяване и развитие, която е основен спонсор на ФЛАГ. Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро, които ще бъдат изцяло на разположение на фонда за новия програмен период.

Безработни станаха археолози

/КРОСС/ 35 безработни получиха ново препитание чрез програма за временна заетост. Те са назначени като помощници на археолозите при разкопките в античния град Рациария край село Арчар, съобщиха от общината в Димово.Разкопките в Рациария започнаха в края на септември и ще продължат до 25 октомври. Разкрива се резиденцията на римския управител на града, както и близка до нея сграда, появила се при иманярски прокопавания. Още не се знае за какво е служила тя.Разкопките в Рациария са подновени за първи път след 1989 година със средства, осигурени от Министерството на културата. През това време в града са се разполагали иманяри, които са разрушили културните пластове. Въпреки това, градът крие още много тайни и амбицията на археолозите е те да бъдат разбулени. Ръководител на разкопките е д-р Здравко Димитров от археологическия институт с музей при БАН. Екипът си поставя дългосрочната цел - за 10 години градът да се превърне в туристически обект. Започнала е процедура за обявяването му за ахреологически резерват.Останките на античния град, процъфтял по времето на император Анастасий - 491 - 518 година, станал столица на провинция Крайбрежна Дакия, се простират върху площ от 400 дка. През предишните години български и италиански археолози са разкрили части от крепостната стена, няколко сгради и помещения, гробници. Открити са много предмети на бита, части от архитектурни колони, мраморни статуи, монети

Министър Клисарова ще участва в дискусионен форум за професионалното образование

София /КРОСС/ На 14 октомври, понеделник, в 10,00 ч. в Министерски съвет министърът на образованието и науката Анелия Клисарова ще участва в дискусионен форум „Професионалното образование и обучение - приоритет за България", който се провежда по инициатива на министър-председателя Пламен ОрешарскиВ дискусионния форум ще участват министри, посланици от европейски страни, евродепутати, народни представители, ръководители на национално представени организации на работодателите, синдикати, браншови организации и др.

Пожари изпепелиха вила, три коли и 5 дка иглолистни гори в Пловдивско

100 дка лесонепригодни площи и 5 дка иглолистна гора са изпепелени край квартал Момина баня в град Хисаря, съобщи marica.bg.

Инцидентът е станал вчера по обяд като причините все още са неясни, обясниха от полицията. 

Тази нощ огнеборци са гасили и запалена вила край село Ахманово. Пострадали няма.

100 дка лесонепригодни площи и 5 дка иглолистна гора са изпепелени край квартал Момина баня в град Хисаря, съобщи marica.bg. Инцидентът е станал вчера по обяд като причините все още са неясни, обясниха от полицията. Тази нощ огнеборци са гасили и запалена вила край село Ахманово. Пострадали няма.

Откриха съкровище на инките на дъното на Титикака

/КРОСС/ Археолози намериха древни бижута и предмети от бита на дъното на езерото Титикака. Работата на групата изследователи от Боливия и Белгия е започнала преди два месеца.Откритите „съкровища" принадлежат към периода на империята на инките и по- древни цивилизации. Приблизителната възраст на находките е до 2,5 хиляди години. Мястото на разкопките бе посетено от боливийския лидер Ево Моралес , който отбеляза, работата на учените е много важна за страната.До този момент откритите на територията на страната находки, принадлежащи към древните индийски цивилизации, се съхраняваха в европейски музеи. Новите находки - бижута, изработени от благородни метали, изделия от камъни, керамика и кости, обаче могат да бъдат изложени в Боливия.

Пернишкият бабаит Янко Лудия избягал в Африка

 Броени дни след като излезе от софийската пандела, Янко Лудия напусна България, пише вестник "Уикенд". Една от легендите на подземния свят у нас замина при свои доверени авери в ЮАР. Причината била прозаична – искал да си почива и да се радва на свобода, вместо да отговаря на журналистически въпроси за престоя си зад решетките.

Както и се очакваше, репортерите нападнаха Ваташки още пред вратата на мястото за лишаване от свобода, но единствено бързите му реакции...

Продължава

Пламен Орешарски беше освиркан и в Търговище


Премиерът Пламен Орешарски е бил освиркан в Търговище, съобщи през страницата си във "Фейсбук" антиправителствена информационна служба "Nорешарски".

"КОЙ каза, че провинцията не е България?!! КОЙ?!! КОЙ??!!

Викове "КОЙ предложи Пеевски?" и ОСТАВКА посрещнаха и.д. премиера в Търговище под погледите на цивилните полицаи и наглата му крива усмивка.

Браво, Търговище! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА", пише в страницата във "Фейсбук". Информация се появи и в Туитър:...

Пламен Орешарски беше освиркан в Търговище


Премиерът Пламен Орешарски е бил освиркан в Търговище, съобщи през страницата си във Фейсбук антиправителствена информационна служба "Nорешарски".

"КОЙ каза, че провинцията не е България?!! КОЙ?!! КОЙ??!!

Викове "КОЙ предложи Пеевски?" и ОСТАВКА посрещнаха и.д. премиера в Търговище под погледите на цивилните полицаи и наглата му крива усмивка.

Браво, Търговище!НЕЗАБАВНА ОСТАВКА", пише в страницата във "Фейсбук". Информация се появи и в Туитър:...

Пуснаха България за продан в eBay

обявата в eBay

България бе обявена за продажба в популярния сайт за интернет търговия ebay, съобщи “24 часа”. Шеговитата обява се оказа форма на протест срещу отпадането на забраната чужденци да купуват земя в страната. Няколко часа след като втрещи потребителите на сайта в четвъртък вечерта, офертата бе свалена. Тя е дело на българин с потребителско име brownbanjo777.

Търгът за България бе с начална цена от 9 500 000 паунда. В описанието българинът написал, че продава “райско кътче, естествено опазено и екологично чисто с разнообразни красоти”, а за контакт оставил електронната поща и телефона на президентството. Той изрично пояснил, че не става дума за истинска обява.

Обявата бе свалена от администраторите на сайта часове след като бе пусната. За тези няколко часа никой не пожела да купи България.

Тази форма на изразяване на гражданска позиция не е новост в интернет. През 2006 г. австралиец опита да продаде Нова Зеландия при начална цена 0,01 австралийски долара. Преди обявата да бъде свалена, наддаването стигна до 3000 долара. 

На такъв търг в ebay беше пуснат и американският град Детройт преди няколко месеца, малко след като местната власт обяви фалит. “Продавачът” искаше 7,5 долара и бе предупредил купувачите, че градът е развалина.

Статията "Пуснаха България за продан в eBay" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Малкото училище в Извор с национално отличие на екотема

 ОУ „Иван Вазов“ с. Извор бе отличено с национална награда

Училището в село Извор даде повод на всички хора в област Перник да се гордеят с него. На 10.10.2013 год. Министерството на образованието и науката публикува класирането на участниците от Националния конкурс „Училището – желана територия на ученика“.
Единственото наградено училище в цялата област е ОУ „Иван Вазов“ с. Извор. В II направление...

Продължава

Професия "стажант" в Червената книга

Държавата пак се е загрижила за младите хора с образование, които трудно намират работа. Похвално, като се има предвид, че сме в челото на класациите за ниво на младежка безработица в Европа, а бизнесът все се оплаква, че няма квалифицирана работна ръка. Няма лошо бизнесът да плаща поне минимална заплата, ако си вземе стажанти, както замисля прави

Седемнадесет загинаха в автобусна катастрофа в Нигерия

Нигерия е с едно от най-високите нива на смъртност по пътищата в Африка

"Нещо за четене" - епизод 48: Людмил Тодоров - "Шлеп в пустинята"

В поредния епизод на рубриката на Дарик „Нещо за четене” Сашо Серафимов представя „Шлеп в пустинята" от Людмил Тодоров. Авторът е познат на всички, които обичат съвременния български филм, припомни Сашо Серафимов. Той е сценарист и режисьор на филмите "Любовното лято на един льохман", "Приятелите на Емилия", „Емигранти", "Шивачки" и др. Автор е на сборниците с разкази "Да изгубиш Мечо Пух", "Разкази" и на романите "Хроника на една любов" и "Хроника на едно пропадане". Романът „Шлеп в пустинята” разказва за учител по английски в провинцията, кой...

Бюджетната криза в САЩ заплашва глобалната икономика

Президентът на Световната банка Джим Йон-ким предупреди за много опасен период за САЩ, предадоха световните агенции в неделя.   Предупреждението е отправено в момент, когато в САЩ има фискална криза и наближава крайният срок за постигане на споразумение за тавана на дълга, в противен случай страната може да обяви дефолт.   "Пет дни ни делят от един много опасен момент", посочи Ким при завършването на годишната среща на Световната банка и на Международния валутен фонд, състояла се във Вашингтон.   "Колкото повече се приближаваме до крайния срок, толкова повече това ще окаже влияние върху развиващия се свят", каза председателят на Световната банка.   "Ако достигнем крайния срок, това ще бъде катастрофално събитие за гореспоменатите страни. Но това може да е в голям ущърб и на развитите икономики", каза Ким. Той посочи, че икономиките по света, в частност американската ще се сблъскат тогава с покачване на лихвите, със спад на доверието и със забавяне на растежа.   Американското министерство на финансите обяви, че няма да разполага с пари в брой от 17 октомври, ако не бъде постигнато споразумение за тавана на дълга и той не бъде вдигнат.   Таванът на дълга понастоящем е 16.7 трилиона долара.   Неуспешните опити досега да се постигне вътрешнополитическо споразумение за бюджета на САЩ накараха китайската държавна информационна агенция Синхуа да призове светът да се опита да се "дезамериканизира".   "Сега, когато американските политици не успяват да постигнат съгласие, за да подновят нормалната работа на политическите институции, с които те толкова много се гордеят, може би е настъпил добрият момент за нашата слисана планета да започне да си представя съграждането на един освободен от американците свят", посочва Синхуа, цитирана от Франс прес.   "Тези дни на безпокойство, в които съдбите на други страни са в ръцете на една лицемерна нация, трябва да приключат и нов световен ред трябва да бъде създаден, в който интересите на всички страни ще бъдат уважавани и защитавани на принципа на равнопоставеността", допълва агенцията в коментар за американската фискална криза.   Китай може да се окаже първа засегната от евентуален дефолт на САЩ, тъй като е основен притежател на американски държавни облигации за 1.77 трилиона долара.   В коментара си Синхуа призовава да се даде повече гласност на нововъзникващите пазарни икономики в международните финансови институции. Агенцията споменава и за създаването на нова резервна валута, която да замени долара, и приканва за промяна в МВФ, в който сега думата на Пекин тежи колкото тази на Рим.        

Тълпата смаза 50 на фестивал в Индия

Най-малко 50 души са станали жертва на тълпата, изпълнила индуистки храм в центалната част на Индия, според местната полиция.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване