Работници пробваха да откраднат дрехи втора употреба от работодателя си

Трима мъже са задържани при опит да откраднат 11 чувала с дрехи от склад за дрехи втора употреба в Г. Оряховица. Със съдействието на собственика е установено, че 22-годишният А. К., известен на полицията и осъждан, 19-годишният Б. Ч., неизвестен на полицията и двамата от Г. Оряховица и 20-годишният И. И. от с. Изгрев, известен на полицията и осъждан, и тримата работници в склада, са подготвили за изнасяне от помещението чувалите. Пред униформените тримата разказали, че след работно време се върнали, за да вземат подготвените чували, но с...

Светлозар Костов: Конфликт между мен и Сотир Цацаров няма

Случи се едно нечестно решение, един непрозрачен конкурс с предизвестен край относно конкурса за поста шеф на Специализираната апелативна прокуратура. Бяха впрегнати множество лобита и интереси, за да не бъда избран аз на този пост. Това каза пред Нова телевизия шефът на специализираната прокуратура Светлозар Костов. 

Февруари, когато бе Случи се едно нечестно решение, един непрозрачен конкурс с предизвестен край относно конкурса за поста шеф на Специализираната апелативна прокуратура. Бяха впрегнати множество лобита и интереси, за да не бъда избран аз на този пост. Това каза пред Нова телевизия шефът на специализираната прокуратура Светлозар Костов. Февруари, когато бе

Според повечето гърци обвиненията срещу лидерите на "Златна зора" са справедливи


Повечето гърци вярват, че предявените криминални обвинения срещу лидера и водещи политици от крайната дясна партия "Златна зора" са справедливи. Повече от половината от гърците са доволни как правителството се справя със случая с тази политическа сила, показват резултатите от ново допитване до общественото мнение, цитирани от "Ройтерс".

Според новото допитване 8 от 10 гърци вярват, че обвиненията са справедливи, сочи допитване по поръчка на вестник "Типос Тис Кириакис".
...

Бареков поиска оставката на Кристалина Георгиева заради драмата с бежанците

Кристалина Георгиева незабавно да си подаде оставка като еврокомисар, поиска Николай Бареков. Тя не помогна с нищо в драмата с бежанците от Сирия. Дойде само за да си направи пиар, а нелепото й изказване, че бежанската вълна ще ни реши демографския проблем е цинично и нагло.

Камен Донев: Съвременните ни политици са рафинирани простаци

Днес Народният театър „Иван Вазов" ще посрещне 35-хилядния зрител на постановката „Животът е прекрасен". За 50-и път в ролята на самоубиеца Семьон Подсекалников ще бъде Камен Донев. Въпреки че пиесата е писана 1928 г., който я е гледал, разпознава в нея съвремието. В него героят на Камен Донев се кани да се самоубива, но преживява катарзис. „Гледам да си избирам само роли, които наистина са смислени за живота и кариерата ми. В този смисъл „Животът е прекрасен" е невероятно преживяване. Хората го оценяват и имат нужда от спектакъла", заяви актьо...

Задръстване от леки коли и тирове на границата ни с Турция

Задръстване от леки коли има по границата ни с Турция. Причината е празника Курбан Байрам. Стотици български изселници се връщат в България, за да отпразнуват със свои роднини празника. За последните 24 часа през границата са преминали 12 хиляди души.

Освен леките коли митническите служители обслужват и опашката от тирове, която се образува заради блокадата на турските превозвачи в средата на седмицата все още не се е стопила. Между Капъ Куле и Капитан Андреево са се образували три колони от автомобили.

Продължават специализираните проверки на ДАИ. От граничните пунктове предупредиха, че са засилили проверките срещу случаите на внос на месо и месни продукти в куфари и сакове, което е забранено. Очаква се до края на деня обстановката да се нормализира.

 Хасково Новини

Пластичната хирургия като държавна политика

Южна Корея има амбициозен план за развитие на бизнеса, клиниките в страната процъфтяват заради огромния наплив от местни и чужди клиенти

    


Вирус в Саудитска Арбия изгони поклонниците от Мека

Около два милиона мюсюлмани се събраха в Мека, за да започне традиционният Хадж, предава АФП. Тази година броят на поклонниците е сравнително по – малък заради върлуващият в района вирус МЕРС.
Здравният министър на Саудитска Арабия заяви, че към момента няма данни за заразени поклонници от вируса, причинил смъртта на 51 души само в страната. 
Около два милиона мюсюлмани се събраха в Мека, за да започне традиционният Хадж, предава АФП. Тази година броят на поклонниците е сравнително по – малък заради върлуващият в района вирус МЕРС. Здравният министър на Саудитска Арабия заяви, че към момента няма данни за заразени поклонници от вируса, причинил смъртта на 51 души само в страната.

Мъж с тъмна кожа и хлътнали скули заплаши деца с нож, открадна обеци от момиче

Въоръжен грабеж е извършено вчера около 16.00 ч. във В. Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Пред асансьор на жилищен блок на ул. «Симеон Велики» мъж на около 35-40 г., висок 170-180 см., с тъмна кожа и продълговато лице с хлътнали скули, заплашил с нож две момичета. Нападателят взел от едното златни обеци, с тегло около 1,5 грама, и се оттеглил в неизвестна посока. Веднага след като се отърсили от уплахата момичетата потърсили съдействие от полицейските служители. По случая е започнато досъдебно производство.  ...

Ген. Атанасов скастри Борисов във Фейсбук

София /КРОСС/ Ексшефът на Национална служба „Сигурност" ген Атанас Атанасов се заяде с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. „Чета, че Бойко се загрижил за проблемите с бежанците в София. Абе, пиле шарено от Банкя, ти какво направи по проблема като премиер?", написа във Фейсбук Атанасов по повод критиките, отправени от Борисов към правителството. „Статистиката и другите данни сочат, че има рязко увеличение на нелегални имигранти през българо-турската граница още от август 2012 година! Всички прогнози сочеха, че конфликта в Сирия се затяга и бежанската вълна ще се увеличава! Та, пак питам, ти Бойко какво направи, че сега си позволяваш да критикуваш?!Сегашното правителство, меко казано, е неадекватно. Бежанската криза ще го залее, защото тя тепърва предстои. И от една страна ДПС е "за" бежанците, а от друга - "Атака" е "против". Пари няма, Европа е мудна и т.н.Но Бойко да прави опозиционна политика от това е абсолютно нахалство, защото при него ситуацията е "кой ми с_а в гащите"!", посочва в заключение бившият депутат от ДСБ.

Над 700 човека се оплакали на енергийния омбудсман на ЧЕЗ

София /КРОСС/ Енергийният омбудсман на ЧЕЗ получи 714 сигнала от клиенти на компанията през първите шест месеца от встъпването си в длъжност. Отчетът от дейността на омбудсмана показва, че най-много са сигналите, свързани с отчитането на електромерите - 69 (близо 10%), и за месечните фактури за електроенергия - 55 (близо 8%), от които само един сигнал е бил основателен. Въпросите за присъединяване на нови обекти са били едва 44 (6%), а за качеството на електроенергията - 39 (5,5%) от постъпилите сигнали.„През изминалите шест месеца институцията „Енергиен омбудсман" се утвърди като независим и обективен арбитър в споровете между дружествата на ЧЕЗ и клиентите. Пожелавам на г-н Димитров да продължи да работи все така усърдно за подобряване на обслужването и повишаване на доверието на клиентите към ЧЕЗ", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.„Работата като енергиен омбудсман е най-голямото предизвикателство в кариерата ми. Още от създаването на това звено интересът на хората, както и техните очаквания бяха големи. Надявам се, че съм успял да им бъда полезен. Ще продължа да разглеждам техните запитвания както и досега - обективно и прозрачно", каза Радослав Димитров. Омбудсманът е оправомощен да разглежда само сигнали от клиенти, които не са удовлетворени от начина, по който е решена тяхната жалба в някое от търговските дружества на ЧЕЗ в България - ЧЕЗ Разпределение България и ЧЕЗ Електро България

Божинов: И двамата с Николета сгрешихме!

В предаването "Поверително с Николета Лозанова" Валери Божинов сподели неща, за които не е говорил. Футболистът се възмути от натиска, който жълтата преса оказва въврху живота му.

Въведени са ограничения по магистрали ”Тракия” и ”Хемус” заради ремонти

Ремонти се извършват по автомагистрали "Тракия" и "Хемус" и има въведени ограничения, съобщи МВР.

Борисов: БСП, ДПС и "Атака" страдат от делюзия

"Всеки ден се чудя на лидерите им как могат да се наричат победители"

    

Борисов: Три партии в парламента откраднаха управлението

"Всеки ден се чудя на лидерите им как могат да се наричат победители"

    


Вирус в Саудитска Арбия отказа поклонниците от традициония Хадж

Около два милиона мюсюлмани се събраха в Мека, за да започне традиционният Хадж, предава АФП. Тази година броят на поклонниците е сравнително по – малък заради върлуващият в района вирус МЕРС.
Здравният министър на Саудитска Арабия заяви, че към момента няма данни за заразени поклонници от вируса, причинил смъртта на 51 души само в страната. 
Около два милиона мюсюлмани се събраха в Мека, за да започне традиционният Хадж, предава АФП. Тази година броят на поклонниците е сравнително по – малък заради върлуващият в района вирус МЕРС. Здравният министър на Саудитска Арабия заяви, че към момента няма данни за заразени поклонници от вируса, причинил смъртта на 51 души само в страната.

Орешарски: Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро във Фонд ФЛАГ

В преговори сме с Европейската банка за възстановяване и развитие, която е основен спонсор на ФЛАГ. Ще осигурим допълнителни 35 млн. евро, които ще бъдат изцяло на разположение на фонда за новия програмен период. Това обяви министър-председателят Пламен Орешарски след срещата си с областния управител и с кметовете от област Търговище, предаде БГНЕС. "Ангажирани сме с този проблем", отбеляза премиерът в отговор на въпрос за ситуацията с водоснабдяването в Омуртаг. Освен тази тема по време на срещата с представителите на местната власт бяха обсъдени проблемите в отделните населени места, фискалната децентрализация, възможностите за по- голяма финансова автономност на местните власти. Дискутирано е било усвояването на еврофондовете и собствеността върху някои обекти на централни...

Ремонти по автомагистрали "Тракия" и "Хемус"

Ремонти се извършват по автомагистрали "Тракия" и "Хемус" и има въведени ограничения, съобщава МВР. По АМ "Тракия" в област Пазарджик от км 84+800 ляво до км 85+000 ляво по посока София се затварят интензивната и аварийната лента на движение. Движението се пренасочва в изпреварващата лента на движение. Ремонтни дейности се извършват и на км 97+590 дясно, посока Пловдив. Затваря се изпреварващата лента. Движението се пренасочва в интензивна и аварийна лента на движение. Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км...

Доц. Кристиан Таков: Успелият млад човек и неуспелият Конституционен съд

Доц. д-р Кристиан Таков

*Авторът е доцент доктор по гражданско, семейно и търговско право и преподавател в Юридическия факултет на СУ. Текстът е публикуван в личния му блог.

Конституционният съд реши. Реши зле. Обидно за достойнството на институцията. Унизително за висотата на поста. Позорно за академичната титулованост на „професорската шесторка“ (Димитър Токушев, Пламен Киров, Красен Стойчев, Стефка Стоева, Борис Велчев и Гроздан Илиев).

 Защото въпросът не е, дали Делян Пеевски ще продължи да хвърля отсенки от присъствието си върху политическата (?) партия ДПС, върху личността (?) на г-н С. Станишев или върху образа (?) на г-н Пл. Орешарски. Пачавра леке не хваща.

 Въпросът е, че вярата ми в Конституционния съд е по-малко. Презрението ми към правната професия е повече. Разочарованието от познати съдии горчи.

 Аргументацията на „професорската шесторка“ е пример за преднамерена поредица от логически грешки, неотносими аргументи и трайно сбогуване със здравия разум.

 Логическите грешки

 - КС правилно аргументира, че началната несъвместимост – тази, която е налична към момента на избора за депутат (избраният за депутат все още е кмет, управител на ООД и др.) – може да се отстрани в рамките на подходящ срок. Това става, като избраният депутат сам се откаже или от депутатството, или от несъвместимата с него длъжност. Такъв срок трябва да има, защото в противен случай всички кандидат-депутати трябва едва ли не да са безработни, за да могат да встъпят „чисти“ в длъжност.

 - При последващата несъвместимост положението е коренно различно. Ако при началната несъвместимост трябва да има срок за отстраняването й, при последващата даването на такъв срок е безпредметно. При такава несъвместимост депутатът съвсем съзнателно е направил избор и е предпочел да е друго, а не депутат. И този избор може да е само окончателен. Та нали Делян Пеевски, който е депутат, би следвало да знае, че ако стане шеф на ДАНС, няма да е съвместим с депутатството си! Какъв срок трябва да му се дава? И колко дълъг трябва да е този срок? Може би – до края на мандата му като шеф на ДАНС? За да може да се „възроди“ като депутат и в следващия парламент, без да е избиран в него?

 - „Професорската шесторка“ още в началото на аргументацията си посочва, че има разлика между „първоначална“ и „последваща“ несъвместимост. После шесторката обаче се занимава напоително само с началната несъвместимост, разнищва я подробно, позовава се на предшестващи решения на КС и обосновава, как трябва да се процедира в такива случаи.

 - А в края на аргументацията си шесторката от КС напълно е забравила разликата между начална и последваща несъвместимост – същата разлика, която изтъква в началото. И – дали защото е удобно, дали защото дългът зове или защото страх лозе пази – прилага правилата на началната несъвместимост спрямо случай на последваща несъвместимост. И започва да звучи убедително. Само дето не е убедителна. Никак.

 - Защото несъвместимостта на Делян Пеевски не е начална, а е последваща. Защото той първо е станал депутат и едва след това е станал шеф на ДАНС.

 - При тази Делян-Пеевска ситуация всички добре звучащи аргументи на шесторката продължават да са верни, но са напълно неотносими. Шесторката се държи като посредствено-хитроват студент на изпит – като му се зададе въпрос, говори. Само че говори не по въпроса, а това, което си знае. И се надява, отсреща да спят.

 Неотносимите аргументи:

 Шесторката пуска и още много мъгла и трици с пяна за разкош, като например разсъждава, че ако на депутат се вземе депутатството, това би подменило волята на избирателите му – забравяйки, че такава подмяна на волята настъпва в множество законово уредени случаи (като депутатите станат министри, еврокомисари, заминат да посланичат някъде и т.н.).

 Шесторката говори за „подходящия срок“ и „подходящата процедура“ при които на успелия млад човек Делян Пеевски е следвало да се даде възможност да се върне в лоното на Парламента. Като не казва, какъв ще да е този срок и тази процедура. Явно, подходящи ще трябва да са.

 Обикновено, като се говори много и неструктурирано, нещо се крие. Затова на шесторката неотносимите аргументи й трябват – „като слънцето и въздуха за всяко живо същество“.[1] Смокиновият лист обаче е малък, а позорът – голям.

 А здравият разум на мен лично ми шепне:

 1) Делян Пеевски е депутат;

 2) Народното събрание избира депутата Делян Пеевски за шеф на ДАНС (това още не поражда несъвместимост, защото новият пост не е зает). С този избор Народното събрание изявява ясна воля, да се лиши от присъствието на Делян Пеевски в редиците си;

 3) Делян Пеевски полага клетва като шеф на ДАНС (с което встъпва в несъвместимата с депутатството длъжност). Така Делян Пеевски прави избора между двете несъвместими длъжности в полза на шефската в ДАНС;

 4) Оттук насетне всякакви последващи действия (напр. подаването на оставка като депутат, подписването на акт за встъпване в длъжност, изричното решение на Парламента за прекратяване на правомощията му, подписването на ведомост за заплата и издаването на служебен пропуск) имат само формален характер. Волята и на едната (Парламента) и на другата страна (Делян Пеевски) е изявена и то – доста недвусмислено, безусловно и окончателно;

 5) В случая има още една особеност – Пеевски не е приел да стане шеф на Газпром или гаулайтер в Хитлерюгенд например. Той е приел да стане шеф на ДАНС и е избран за такъв не от друг, а именно от същия този Парламент, който не бил гласувал оставката му и така „не бил завършил фактическия състав“ на прекратяването на депутатските правомощия. Това е все едно да те награбят, да те употребят сексуално, ти да виеш от кеф и после да кажеш, че полов акт не е имало, защото не сте си прошепнали, че се обичате и не сте си подарили червено цвете.

 6) След своеобразен катарзис, в който е по-добре да не вниквам, Делян Пеевски „оттегля“ оставката си като депутат. Вероятно следвайки примера на свой съпартиец от ДПС, който „оттегли“ подписа си под вече извършен акт. Явно хората от ДПС смятат, че всичко може да се оттегля. Подписи, оставки, съгласия… всичко – освен може би взети пари.

 7) И иска да си остане поне депутат.

 За правната грамотност и приличието

 Хората в ДПС явно имат навика да оттеглят оставки и подписи. Проблемът е техен. Когато обаче конституционни съдии гледат на това с хладна благосклонност, проблемът е наш.

 Самата мисъл, че подадена оставка може да се оттегля и че такова „оттегляне“ може да обезсмисли и полагането на клетва, и фактическото начало на дейност като шеф на ДАНС, говори или за правна неграмотност у част от съдиите, или за нещо още по-неудобно за споменаване.

 Шесторката можеше поне да не споменава факта на „оттеглянето“ на оставката. Можеше да се направи, че в стаята няма голям розов слон, но след като го спомена, нямаше как да не го обсъди. Но тя го подмина. Предлагам за в бъдеще, ако и да сме безобразни, да гледаме да сме барем донякъде прилични.

 Мъка

 Който е чел доводите на шестимата съдии, с право ще сметне, че юристите плямпат неразбрано, примъкват води от девет кладенеца, пардон, кал от девет локви, баламосват и услужват, за да пребъдат.

 Не се гордея, че съм юрист. Никак.

 Не се гордея, че съм университетски преподавател. Хич.

 Станахте съвсем нетърпими. Хептен.

 Недостойни сте. Идете си.

 С мир.

 

[1] Такава е за България дружбата й със СССР според др. Георги Димитров – вожд и учител на българския народ. Пояснявам за хората под 40, повечето от които не са много сигурни, какво е Георги Димитров и какво – СССР.

Статията "Доц. Кристиан Таков: Успелият млад човек и неуспелият Конституционен съд" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Самолет с четирима души на борда се разби в блато в САЩ

Малък пътнически самолет „Чесна 340" се разби в американския щат Вирджиния, съобщава телевизия nbc. Всички четирима души на борда на самолета са загинали.

„Трагедията се е случила още в петък, но днес успяхме да открием самолета и да извадим от него телата на загиналите. Самолетът е паднал в блато недалеч от град Норфлък, заяви Корин Гелър, пред Малък пътнически самолет „Чесна 340" се разби в американския щат Вирджиния, съобщава телевизия nbc. Всички четирима души на борда на самолета са загинали. „Трагедията се е случила още в петък, но днес успяхме да открием самолета и да извадим от него телата на загиналите. Самолетът е паднал в блато недалеч от град Норфлък, заяви Корин Гелър, пред

Федерер се раздели с треньора си

Новината идва само два дни, след като швейцарецът загуби от Гаел Монфис (Франция) в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай.

Мълдър и Скъли готови за нови срещи с паранормалното

/КРОСС/ Звездите от телевизионния сериал "The X Files" Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън заявиха, че са готови да вземат участие в снимките на трети игрален филм от поредицата, пише неделното издание на Washington Post.Това бе обявено по време на среща на двамата актьори с фенове на сериала, която се състоя в събота в Ню Йорк. С нея бе отбелязана 20-ата годишнина от излизането на екран на първия епизод от сериала. Актьорите споделиха, че са готови за снимки, но решението за трети филм зависи от филмовото студио 20th Century Fox."Всички ключови фигури са готови да участват. Джилиан и аз искаме да го направим, но решението остава в 20th Century Fox", каза Духовни. На свой ред колежката му накара феновете на сериала да дадат "тласък" на киностудиото.От 20th Century Fox официално не са коментирали инициативата на актьорите, посочва изданието .Първият епизод на "The X Files" се появи на екран през 1993 година. От сериала бяха излъчени девет сезона и два игрални филма - The X Files : Fight The Future през 1998 г. и The X Files: I Want to Believe през 2008 година.

Ген. Атанасов към Борисов: Пиле шарено, ти какво направи за бежанците?

„Чета, че Бойко се загрижил за проблемите с бежанците в София. А бе, пиле шарено от Банкя, ти какво направи по проблема като премиер?!“

Себастиан Фетел триумфира на Сузука, вдига световната титла в Индия

Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел с болида на Ред Бул Рейсинг отново бе безкомпромисен и спечели състезанието за Гран при на Япония на пистата Сузука. По този начин германецът си гарантира почти сигурно спечелването на новата шампионска титла. Това може да стане още на следващото състезание за Гран при на Индия. Фетел остави зад себе си своя съотборник Марк Уебър, а трети на почетната стълбичка остана Ромен Грожан с Лотус. Фернандо Алонсо и Кими Райконен завършиха съответно четвърти и пети, а десетката допълниха още Нико Хулкенбе...

Откриват ремонтирания офис на комисията за борба срещу противообществените прояви

Екипът на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центърът за превантивна и психолого-консултативна дейност към Община Стара Загора ще отворят врати на реновираните помещения на досегашния си офис-бул. „Цар Симеон Велики" 102, етаж 1. Не случайно събитието ще се случи на християнския празник Петковден, 14 октомври от 17 часа. Света Петка Търновска се почита като закрилница на децата. Житейската мисия и кауза на членовете на комисията и обществените възпитатели са посветени на най-добрия интер...

Един загинал в катастрофа през денонощието

Един е загинал, 27 са ранени при 20 тежки катастрофи на територията на страната през изминалото денонощие, съобщават от МВР.

Самолет с четирима души на борда се разби в САЩ

Малък пътнически самолет „Чесна 340 Малък пътнически самолет „Чесна 340" се разби в американския щат Вирджиния, съобщава телевизия nbc. Всички четирима души на борда на самолета са загинали. „Трагедията се е случила още в петък, но днес успяхме да открием самолета и да извадим от него телата на загиналите. Самолетът е паднал в блато недалеч от град Норфлък, заяви Корин Гелър, пред

Обществен съвет ще помага за изграждането на нова съдебна палата във Варна


Обществен съвет ще помага за изграждането на нова съдебна палата във Варна. Учредяването му ще е
във вторник в 17. За тогава са поканени магистрати и журналисти, става известно от съобщение на на председателя на Варненския окръжен съд Ванухи Аракелян и на и.д. председателя на Апелативен съд Варна – Мара Христова-Христанова, предаде "Правен свят".

"Имаме волята ясно, отговорно и категорично да представим пред обществеността и органите на властта реалната ситуация и непосилните...

В ЕС действат 3600 престъпни организации, според комисия на Европарламента


Общо 3600 престъпни организации действат в Европейския съюз, съобщи германското списание "Шпигел", позовавайки се на специална комисия на Европейския парламент, разследваща престъпността, прането на пари и корупцията в Европа.

Престъпните организации годишно нанасят икономически щети за стотици милиарди евро.

Около 800 000 души в ЕС работят при робски условия, като 270 000 от тях са подлагани на сексуални злоупотреби, според оценки на комисията.

Само от...

Земетресение с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер в Афганистан

Земетресение с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер е регистрирано в Афганистан, предаде Интерфакс. Земетресението е регистрирано от Казахстанския институт за геофизични изследвания. Епицентърът му се намира на дълбочина от 180 километра под земната повърхност, предава агенция Фокус. Няма данни за жертви и разрушения....

Плевнелиев да си даде къщата на бежанците

Бившият военен министър Бойко Ноев определи безотговорни изказванията на президента Росен Плевнелиев и еврокомисаря Кристалина Георгиева, че видиш ли ние трябва да поемем всички, които идват към страната ни.

Предлагат с 5 ст. по-скъп бензин за фонд „Катастрофи и живот”

Увеличение с 2% на цените на дизела и бензина предлага Васил Василев, основател на Съюза на работодателите. По негови сметки това ще увеличи с 5 стотинки литърa. Идеята му е средствата да отиват за лечение на пострадали при катастрофи, както и за подпомагане на Бързата помощ чрез създаване на центрова за спешна помощ по най-невралгичните точки на движение.

Енергийният омбудсман получи 714 сигнала за 6 месеца

Най-много са сигналите, свързани с отчитането на електромерите

Ученици спортуваха в Елена под мотото "Не на агресията в училище"

Спортен празник под мотото „Не на агресията в училище” се проведе в парк „Калето” в град Елена. Участие в спортно- туристическия многобой взеха ученици от всички училища на територията на общината. В надпреварата се включиха общо 48 отбора, всеки от  по трима състезатели. Състезанието премина през седем взаимно свързани етапа– движение по маркировка, скачане с чувал, стрелба с малка топка в мишена, преодоляване на хоризонтални препятствия, преодоляване на импровизиран мост, спускане по слаломно трасе, оказване на долекарска помощ и пренасяне на...

Премиерът: Съкращенията ще са различни в отделните звена

"Ще осигурим допълнителни 35 млниона евро във Фонд ФЛАГ"

    


ТИР падна в дерето край “Църна маца”

Полиция, Снимка: БГНЕС

Турски ТИР загуби контрол и слезе в дерето край “Църна маца” на автомагистрала “Тракия”.

Шофьорът на тежкотоварния камион с турска регистрация не е пострадал. Камионът, идващ от Пловдив, се е огънал и кабината му е слязла в дерето на магистралата на входа София.

 На мястото на инцидента има пожарна, която се опитва да го изтегли. Включването към магистралата за другите участници в движението е затруднено. Инцидентът е станал към 10 часа, съобщава БГНЕС. 

Статията "ТИР падна в дерето край “Църна маца”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Австрийски милиардери искат да купят английски клуб и да го вкарат в Шампионската лига

Австрийските милиардери от Ред Бул искат да купят английски клуб и да налеят пари в него. Целта на компанията е да превърне този отбор в претендент за титлата в Премиършип и постоянен участник в Шампионската лига, съобщават изданията на Острова. Австрийската компания в момента е собственик на отбори в Австрия, Германия, Ню Йорк, Бразилия и Гана. Световноизвестната марка вкарва пари и в отборите на Ред Бул Рейсинг и Скудерия Торо Росо във Формула 1. „Ред Бул иска да закупи отбор, който ще бъде преобразен и ще стане постоянен участник в Шампионск...

Димитър Абаджиев: С "Набуко" щеше да се прекрати енергийният монопол на Русия

/КРОСС/ Проектът „Набуко" щеше да има по-голямо значение от влизането ни в ЕС и НАТО, защото щеше да се прекрати енергийният монопол от страна на Русия, който монопол винаги е давал възможност за различен политически и икономически натиск. Проектът предлагаше една алтернатива една диверсификация и щеше да даде възможност на България и на другите страни от Европа да имат достъп до едно от най-големите находища в Каспийския регион. Това каза пред Нова телевизия юристът Димитър Абаджиев, който доскоро беше член на Изпълнителния борд на международната компания "Набуко Газ Пайплайн интернешънъл" отговаряща за проекта „Набуко". Той изложи три причини, поради което проектът за газопровод на този етап е пропаднал. На първо място Абаджиев отбеляза абсолютното безсилие на Европейския съюз да формира единна позиция по енергийните приоритети - ако ЕС разбираше ефекта и важността на проекта още преди няколко години щеше да финансира проекта без да се търси задължително финансиране от държавите, през които щеше да мине тръбата за газопровода. На второ място Димитър Абаджиев отбеляза агресивната политика от страна на Русия, която, както знаем, залага изключително много за приходите си на износа на енергия и естествено вложи множество усилия проекта „Набуко" да не се случи, за сметка например на руския проект „Южен поток"

Камен Донев: Политиците ни са рафинирани простаци

„Нашите политици никога няма да преживеят катарзис, тъй като те не обичат своя народ. За съвременните ни политици мога да кажа само, че те са рафинирани простаци. Просто са добре облечени, изключително хитри, но това не значи умни. Простакът знае какво прави, мисли изключително много за себе си, за него няма морални устои, няма задръжки и за него не съществува такова нещо като мисъл за другия."

Себастиан Фетел спечели и на "Сузука", но ще гони титлата в Индия


Пилотът на "Ред бул" Себастиан Фетел заложи на контра стратегия с две спирания и спечели Гран при на Япония.

Световният шампион надхитри своя съотборник Марк Уебър и Ромен Грожан с "Лотус", за да постигне пета поредна победа.

Австралиецът водеше надпреварата във втората част, но адекватната реакция от страна на Фетел и неговия екип, както и късното изпреварване на Уебър срещу Грожан му стигнаха само да допълни двойния успех на "Ред бул".

Четвъртото място на...

Дилма Русеф би спечелила с лекота нови избори

Това сочи ново допитване. Президентските избори в Бразилия ще се проведат през октомври 2014 г.

Камен Донев: Политиците ни няма да преживеят катарзис, защото не обичат народа си

Народният театър „Иван Вазов" ще посрещне днес 35-хилядния зрител на постановката „Животът е прекрасен". За 50-и път в ролята на самоубиеца Семьон Подсекалников ще бъде Камен Донев. 

Въпреки че пиесата е писана 1928 г., който я е гледал, разпознава в нея съвремието. В него героят на Камен Донев се кани да се самоубива, но преживява катарзис. 
Народният театър „Иван Вазов" ще посрещне днес 35-хилядния зрител на постановката „Животът е прекрасен". За 50-и път в ролята на самоубиеца Семьон Подсекалников ще бъде Камен Донев. Въпреки че пиесата е писана 1928 г., който я е гледал, разпознава в нея съвремието. В него героят на Камен Донев се кани да се самоубива, но преживява катарзис.

Toyota стартира производството на I-Road

/КРОСС/ Японският производител на автомобили Toyota потвърди подготовката за стартиране на производството на колата с три колела Toyota I-Road, представена по-рано тази година на автомобилното изложение в Женева. Концернът се отказа от концепцията си за двуместен модел в полза на едноместния. Ограничената серия на електрическия автомобил вече е пусната за производство в Япония. Очаква се през 2014 година да започне и серийното й производство. Въпреки това, от компанията не смятат да пускат малкото си бижу за продажба на свободния пазар. Първите I- Road ще се използват експериментално за реорганизация на градския трафик в Япония.    

Германско кафене спечели патентен спор с Apple

Ябълката на раздора бе логото на малко заведение в Бон

    


Ген. Атанас Атанасов: А ти, Бойко, какво направи за бежанците?

Бившият директор на НСС ген. Атанас Атанасов, който е бивш депутат от ДСБ, коментира във Фейсбук профила си, че Бойко Борисов също не е направил нищо по проблема с бежанците, обвинява сегашното правителство.

Фетел властелин и на "Сузука", но още не е шампион

Себастиян Фетел е непобедим във "Формула 1" и отново стана властелин на японската писта "Сузука". Но въпреки че четвъртата му титла е 99 процента сигурна, германският пилот ще трябва да почака до отварянето на шампионското шампанско. Испанецът Фернандо Алосно с "Ферари" завърши на четвърта позиция и все още има теоритичен шанс да изпревари пилота н Себастиян Фетел е непобедим във "Формула 1" и отново стана властелин на японската писта "Сузука". Но въпреки че четвъртата му титла е 99 процента сигурна, германският пилот ще трябва да почака до отварянето на шампионското шампанско. Испанецът Фернандо Алосно с "Ферари" завърши на четвърта позиция и все още има теоритичен шанс да изпревари пилота н

Предстои опасен период, ако в САЩ не се намери изход от фискалната криза

Президентът на Световната банка Джим Йон-ким предупреди за много опасен период за САЩ, предадоха световните агенции. Предупреждението е отправено в момент, когато в САЩ има фискална криза и наближава крайният срок за постигане на споразумение за тавана на дълга, в противен случай страната може да обяви дефолт. "Пет дни ни делят от един много опасен момент", посочи Ким при завършването на годишната среща на Световната банка и на Международния валутен фонд, състояла се във Вашингтон. "Колкото повече се приближаваме до крайния срок, толкова повече...

Борисов: Ако БСП наистина водеха в социологическите проучвания, щяха да направят избори и да ги спечелят

Ако БСП наистина води в социологическите проучвания, щяха да направят избори и да ги спечелят. Това заяви в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде “Фокус”. В Хасково Борисов се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора. „Пуснали са в действие и лъжливите си социолози”, заяви Борисов, по повод последните социологически проучвания. „Първото, което направиха, беше да затворят държавната НЦИОМ, защото очевидно им пречеше и даваше верни резултати. Сега техните хора излизат и всеки ден твърдят, че БСП изпреварвала ГЕРБ и това било трайна тенденция. Е как ще ни водят? След като само преди два месеца на изборите във Варна ги бихме за пореден път всичките, победихме 17 партии срещу нас. Преди две седмици в Гърмен имаме 25...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване