Шварценегер ще се кандидатира за президент на САЩ

Арнолд Шварценегер иска да се кандидатира за президент на САЩ през 2016 г. 66-годишният актьор, родом от Австрия, се бори за промяна на закона в Америка, така че родените в чужбина да могат да се кандидатират за водещата политическа роля, пише Арнолд Шварценегер иска да се кандидатира за президент на САЩ през 2016 г. 66-годишният актьор, родом от Австрия, се бори за промяна на закона в Америка, така че родените в чужбина да могат да се кандидатират за водещата политическа роля, пише "Ню Йорк Пост". Ако това се случи, той ще може да участва в изборите след три години и вероятно да

Здравната система изостави 16 годишно дете с рак

Една българска майка се надява на чудо и се бори за оцеляването на детето си, за случая съобщават от TV7. 

16-годишният Пламен е болен от рак, открит наскоро. Лекарите веднага сложили тежката диагноза и казали, че случаят е безнадежден. По думите им няма какво повече да се направи, затова майката и детето получили отказ от всички болници. Една българска майка се надява на чудо и се бори за оцеляването на детето си, за случая съобщават от TV7. 16-годишният Пламен е болен от рак, открит наскоро. Лекарите веднага сложили тежката диагноза и казали, че случаят е безнадежден. По думите им няма какво повече да се направи, затова майката и детето получили отказ от всички болници.

Здравната система изостави 16-годишен болен от рак

Една българска майка се надява на чудо и се бори за оцеляването на детето си, за случая съобщават от TV7. 

16-годишният Пламен е болен от рак, открит наскоро. Лекарите веднага сложили тежката диагноза и казали, че случаят е безнадежден. По думите им няма какво повече да се направи, затова майката и детето получили отказ от всички болници. Една българска майка се надява на чудо и се бори за оцеляването на детето си, за случая съобщават от TV7. 16-годишният Пламен е болен от рак, открит наскоро. Лекарите веднага сложили тежката диагноза и казали, че случаят е безнадежден. По думите им няма какво повече да се направи, затова майката и детето получили отказ от всички болници.

Сънят почиства токсините от мозъка

Мозъкът използва съня, за да се почисти от токсините, които се натрупват, докато сме будни. Учени от университета на Рочестър са убедени, че "почистващата система" е една от основните причини за съществуването на съня. Те установиха, че мозъчните клетки се свиват по време на сън, за да се отворят пролуки между неврони, през които да премине течност и да отмие наслагванията.

Читалище „Йордан Йовков” събра 4 600 лева от дарения

4 675 лева събра Народно читалище „Йордан Йовков" - Добрич от търг и томбола на благотворителна вечер, съобщават оттам. Балът бе в подкрепа на започващия през май догодина мащабен проект за цялостния му ремонт. Общата сума на финансовото участие на читалището е 267 462 лева. Това е поредното мероприятие в инициативата „Моето читалище", която търси подкрепата на гражданите, на бизнеса, на институциите на Добрич за реализирането на проекта. Целта е най-голямото читалище в страната да стане и функционално за новите дейности, които залага в програм...

Започнаха кръстовището на две нива до Семинарията

Няма да го затварят, само стесняват лентите за движение

    


Бързи кредити - изключително порочен бизнес модел

Финансистът коментира "гилотината на бързите кредити"

Костов:Българската политика не изглежда никак добре, гледана отстрани

/КРОСС/ Българската политика не изглежда никак добре, гледана отстрани. Това заяви бившият председател на ДСБ Иван Костов. Той сподели, че е ангажиран с нов проект и Народното събрание не му липсва. „Аз съм създал много неща в тази страна. Защо да не направя и една лаборатория, която да почива на академични принципи? Този проект за лабораторията има големи амбиции, много напрегната програма, каза пред bTV политикът. "В доклада за доверието в политическите институции ние имаме такава задача - да определим т.нар. рисков критерий или допустимото ниво на риск, на спад на доверието, примерно в Народното събрание. Защото институциите се крепят на доверието и когато то стане съвсем оскъдно, тогава възниква риск от политическа криза. В момента всички сме ангажирани да следим това, което наричаме рискови знаци. И се занимаваме преди всичко с това - да следим всички информационни източници, правим анализи. Ние ще се опитаме да бъдем безпристрастни напълно", допълни още Костов.

Историческо! Супер Григор грабна титлата на Стокхолм

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели триумфално турнира в Стокхолм.

’’Атака’’ би подкрепила ГЕРБ при вот на недоверие заради бежанците

’’Атака’’ може да подкрепи ГЕРБ при евентуален вот на недоверие по темата с бежанците, заяви пред БНР депутатът от ’’Атака’’ Явор Нотев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи сътрудничество на националистите преди два дни, като целта е партиите да не се регистрират за участие в пленарните заседания, докато предложеният от  ’’Атака’’ може да подкрепи ГЕРБ при евентуален вот на недоверие по темата с бежанците, заяви пред БНР депутатът от ’’Атака’’ Явор Нотев. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи сътрудничество на националистите преди два дни, като целта е партиите да не се регистрират за участие в пленарните заседания, докато предложеният от "Атака" мораториум

Ловна дружинка "Банковец" отсреля 200-килограмов глиган в Антоновско

200-килограмово диво прасе отсреля ловна дружинка „Банковец" от Антоново. Рекордният трофей авджиите отстреляли днес, в землището на село Халваджийско. Ловците - с председател на дружинката Славчо Иванов два дни дебнели прасето, преди днес късметът и ловната слука да им се усмихнат и да отстрелят 200-килограмовото прасе. В ловният излет участвали още Стоян Крумов, Ивайло Славчев, Никола Спасов, Милчо Рангелов и Красимир Кирилов. ...

Явор Нотев: ”Атака” може да подкрепи ГЕРБ при вот на недоверие заради бежанците

Депутатът от "Атака" Явор Нотев допусна, че при евентуален вот на недоверие по темата "бежанци" "Атака" може да подкрепи ГЕРБ.

Григор Димитров триумфира в Стокхолм и спечели първа титла в кариерата си


Григор Димитров спечели мечтаната и дългоочаквана първа титла като професионалист. Най-добрият български тенисист изигра впечатляващ мач и победи световния номер 3 Давид Ферер с 2:6, 6:3, 6:4, за да триумфира на турнира от сериите АТП250 в Стокхолм. 

В изключително качествен мач, продължил 2.10 часа, 22-годишният хасковлия успя да спечели един от последните си състезания в най-добрия сезон в своята кариера, започнал с финал на турнира в Бризбейн срещу Анди Мъри. 

В първия...

Предстоящи събития в страната за утре, 21 октомври

София /КРОСС/ От 9 ч. ще се проведе извънредно заседание на Министерския съвет ***София /КРОСС/ От 9.30 часа в Големия салон на Българската академия на науките президентът Росен Плевнелиев ще открие конференция „Националната сигурност: актуални въпроси, подходи, решения", организирана от Българската академия на науките и Софийският форум за сигурност. ***София /КРОСС/ От 9.30 часа в заседателната зала на Централен кооперативен съюз (етаж 14) на ул. „Г. С. Раковски" № 99 Икономическият и социален съвет (ИСС) на България организира съвместна консултативна среща с Икономическия и социален съвет на Испания на тема „Преждевременното напускане на образователната система - предизвикателства и решения". ***София /КРОСС/ От 9.30 часа В Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Александър Георгиев и Радослав Кирчев за убийството на Михаил Стоянов. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа В Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Октай Енимехмедов. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа В Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Николай Русинов. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в конферентната зала на Синдикат на българските учители на ул. „Ген. Паренсов" 11, Съюзът на учениците в България (СУБ) организира национална кръгла маса „Ученикът - равностоен елемент в училищната система" ***София /КРОСС/ В 9

"Локомотив" (Сф) изпрати "Ботев" (Пловдив) пети


"Локомотив" (София) изпрати фаворизирания отбор на "Ботев" (Пловдив) на пето място в класирането на А група, след като го победи с 3:2. 

В герой на мача се превърна роденият в Бразилия български национал Маркиньос, който отбеляза два пъти във вратата на пловдивчани и увеличи актива си на рекордните за чужденец в А група 41 гола.

Още в първите 15 минути на мача двата отбора си размениха по един гол. В шестата минута Гаел центрира от левия фланг, Марко Ранджелович надскочи...

Футболна загуба в Перник: "Миньор" - "Сливнишки герой" - 1 : 2

Жълто - черната сила падна с 1 : 2 от "Сливнишки герой", научи ZaPernik.com. 

Очаквайте подробности от мача.

Каката на Бойко: Ще се боря докрай за директор на "Шейново"

Медицината трябва да е надпартийна, каза Красимира Иванова, сестрата на бившия премиер Бойко Борисов пред БТВ.По този начин лекарката коментира думите на министър Таня Андреева, че не трябва да има партийни назначения в медицинските заведения.

Черно море и двата Локомотива не сгрешиха

Отборите на Черно море и двата Локомотива, от София и Пловдив записаха победи в поредния 13-ти кръг на родната "А" група срещу Любимец, Славия и Ботев.

Фандъкова: Имаме много добра координация с Агенцията по бежанците

В момента имаме много добра координация с Агенцията по бежанците. Много важно е всяка институция да си знае точно ангажиментите и да не ги прехвърля на останалите, заяви в ефира на Би Ти Ви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че на страховете на хората трябва да се отговаря с информация, мерки и действия, като уточни, че има много В момента имаме много добра координация с Агенцията по бежанците. Много важно е всяка институция да си знае точно ангажиментите и да не ги прехвърля на останалите, заяви в ефира на Би Ти Ви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя добави, че на страховете на хората трябва да се отговаря с информация, мерки и действия, като уточни, че има много

За първи път в историята на Израел жена оглави централната банка

За управител на централната банка на Израел днес бе назначена 58-годишната Карнит Флуг, която заменя на поста Стенли Фишер, оглавявал институцията осем години, предадоха световните агенции.През последните две години Флуг е заместник на Фишер. От 1 юли тя е и временно изпълняващ длъжността управител на банката, след като Фишер изненадващо подаде оставка, посочват ДПА и ИТАР-ТАСС.На 31 юли израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи на поста професора по икономика Леонардо Лайдерман, но той отказа да поеме ръководството на банката. „Бяхме впечат...

Сестрата на Борисов: Ще се боря докрай за директорското място в "Шейново"

Медицината трябва да е надпартийна, каза Красимира Иванова, сестрата на бившия премиер Бойко Борисовпо БТВ.


По този начин лекарката коментира думите на министър Таня Андреева , че не трябва да има партийни назначения в медицинските заведения.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Иванова е кандидат за Медицината трябва да е надпартийна, каза Красимира Иванова, сестрата на бившия премиер Бойко Борисовпо БТВ. По този начин лекарката коментира думите на министър Таня Андреева , че не трябва да има партийни назначения в медицинските заведения. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Иванова е кандидат за

Емил Хърсев: Трудно могат да се забранят бързите кредити

/КРОСС/ „Трудно могат да се забранят бързите кредити. Лошото е, че това е законен бизнес. Трябва по законен начин да се защитят потребителите", заяви финансистът Емил Хърсев. Според него единственото спасение е създаването на по-голяма мрежа от надзорни институции и потребителят да бъде защитен на ниво общини и по цялата държавна власт. „Да търсим защитата, където е най-лесно и да я предоставим на потребителя. Потребителят да се защитава със законови текстове", обясни пред Нова телевизия Хърсев. Той даде пример как можеш да подпишеш договор за бърз кредит за 1000 лв., но получаваш 500, а другите 500 стоят да си плащаш лихвата.  „Тези кредити разчитат да се събират неформално, но с натиск и с насилие. Ето това може да се ограничи", заяви Хърсев. Според него финансовата култура на населението позволява да се сключват такива договори и разумен човек не би направил такова нещо. Повечето компании за бързи кредити, които навлизат в последните години у нас са с ясен произход и са международни корпорации. БНБ не трябва да се занимава с проблемните бързи кредити, защото не й е работа. БНБ трябва да надзирава банковия сегмент, а има и други - заложни къщи, обменни бюра и т. н, категоричен е Хърсев. 

Черно море победи Любимец и изпревари Левски в класирането

Черно море записа петата си победа от началото на сезона. Варненци надделяха с 2:0 у дома над приятната изненада до момента в "А" група Любимец. В герой за тима си се превърна Бубакар Нджие Камби. Бакари се разписа на два пъти, като даде ранна преднина на тима си, а после вкара и след почивката.

Определиха съперника на Кобрата или Кличко

Международната боксова федерация (IBF) са решили, че победителят от двубоя между украинеца Вячеслав Глазков и поляка Томаш Адамекще бъде техният нов претендент за световната титла.

Каракачанов: Турция изпраща сирийски бежанци у нас

Турция изпраща сирийските бежанци у нас, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, по БТВ. 
„Идването на сирийците е част от плана на Анкара за възстановяването на Османската империя, разработен от турския външен министър Ахмед Давудоглу.“, заяви лидерът на ВМРО.

„Когато има 800 000 мюсюлмани в страната, като дойдат още 100 000, вече България Турция изпраща сирийските бежанци у нас, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, по БТВ. „Идването на сирийците е част от плана на Анкара за възстановяването на Османската империя, разработен от турския външен министър Ахмед Давудоглу.“, заяви лидерът на ВМРО. „Когато има 800 000 мюсюлмани в страната, като дойдат още 100 000, вече България

Изгоря фабрика за мебели в Крън

Огромен пожар изпепели до основи фабрика за мебели до град Крън край Казанлък. Сигналът е подаден в неделя около 14.30 часа на телефон 112 и на място веднага са изпратени два противопожарни екипа, които близо час са се бориха с огъня. Заради голямото количество дървен материал във фабриката, разположена на десетки декари, огънят само за минути я обхваща цялата и изпепелява до основи.   Изгорели са хиляди кубици дървен материал и готова продукция. Пламъците достигаха около 30 метра. При пожара няма пострадали хора. В момента на възникването му във фирмата са се намирали двама работници, които не са успели да разберат откъде е тръгнал огънят, но са успели да напуснат помещението.   От регионалната екоинспекция в Стара Загора съобщиха, че не е регистрирано замърсяване на въздуха в региона. Полицията в Казанлък започна разследване на случая за изясняване причините за пожара.

Пожар изпепели до основи фабрика за мебели в Крън

Огромен пожар изпепели до основи фабрика за мебели до град Крън край Казанлък. Сигналът е подаден в неделя около 14.30 часа на телефон 112 и на място веднага са изпратени два противопожарни екипа, които близо час са се бориха с огъня. Заради голямото количество дървен материал във фабриката, разположена на десетки декари, огънят само за минути я обхваща цялата и изпепелява до основи.   Изгорели са хиляди кубици дървен материал и готова продукция. Пламъците достигаха около 30 метра. При пожара няма пострадали хора. В момента на възникването му във фирмата са се намирали двама работници, които не са успели да разберат откъде е тръгнал огънят, но са успели да напуснат помещението.   От регионалната екоинспекция в Стара Загора съобщиха, че не е регистрирано замърсяване на въздуха в региона. Полицията в Казанлък започна разследване на случая за изясняване причините за пожара.

Жена оглави израелската централна банка

/КРОСС/ 58-годишната Карнит Флуг бе избрана за управител на централната банка на Израел. Кандидатурата на Флуг бе одобрена единодушно от премиера на страната Бенямин Нетаняху и министъра на финансите Яир Лапид. Изборът на Карнит е исторически ход в политиката на държавата, защото за първи път жена оглавява ръководния пост на финансовата институция. През последните две години Флуг бе заместник на подалия оставка като управител на банката Стенли Фишер. На 31 юли израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи на поста професора по икономика Леонардо Лайдерман, но той отказа да поеме ръководството на банката. "Бяхме впечатлени от дейността на Флуг като заместник-председател на централната банка на Израел", се казва в днешно изявление на канцеларията на премиера Нетаняху, който първоначално бе против кандидатурата ѝ.    

Красимир Янков, БСП: Правителството ще подпомага решаването на проблемите на Варна

В момента всички ние сме свидетели на интензивен диалог между местната власт във Варна и правителството, включително и персонално с премиера Пламен Орешарски. Това заяви днес във Варна народният представител от коалиция „За България” и организационен секретар на БСП Красимир Янков, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

В Люксембург наказват негласуването без уважителна причина с глоба

Избирателните секции в Люксембург затвориха след шестчасово гласуване за парламент, предаде ДПА. Премиерът Жан-Клод Юнкер даде гласа си по обед в югозападния град Капелен. Великото херцогство строго задължава гражданите си да участват във вота, припомни ИТАР-ТАСС. Отсъствие без уважителна причина се наказва със 100 евро глоба. Всъщност обаче не всички пълнолетни жители на малката централноевропейска държава с население от 540 000 души са длъжни да гласуват. Интеграционната политика в Люксембург е сред най-суровите в Европа. Трудно е човек да се...

Асен Букарев: Моето достойнство не ми позволява да остана в Славия

Старши треньорът на Славия Асен Букарев заяви, че неговото достойнство не му позволява да остане начело на отбора. „Мачът няма как да се спечели с такова поведение. Иска се елементарна преценка на ситуацията, за да се прецени, че на този лош терен няма смисъл Петков да подава на Велков“, коментира Букарев. „Искахме битката да се води в средата на терена по-близо до наказателното поле на Локомотив Пловдив. Отново си вкарахме гол сами. Успяхме да се върнем по някакъв начин през второто полувреме в мача, но след това се дадохме без бой през вторат...

Бареков: Борисов е кукловод на президента

Как и защо Бойко Борисов се вози в самолета на президента Росен Плевнелиев? Това искам да питам. Защо Борисов продължава да злоупотребява? Има ли името на Борисов в списъка с пасажерите. Кой е кукловодът на Росен Плевнелиев? Това е Бойко Борисов. Това обяви Николай Бареков в предаването на Мартин Карбовски.

Разкървавиха крак и контузиха ръка на президента на "Металург" М. Евгениев в село Светля

 "Металург" надви отборът на село Светля с 1 :0, научи ZaPernik.com. 

Президентът на пернишкия отбор е контузен. Очаквайте подробности!

Бареков: Защо Борисов и Плевнелиев са летели вчера с правителствения самолет?

Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са летели заедно вчера. Те са били на погребението на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са летели заедно вчера. Те са били на погребението на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс". Това разкри Николай Бареков пред ТВ7. Лидерът на Движение „България без цензура" показа папарашка снимка направена в събота на правителствения ВИП на летище София, на която Борисов и Плевнелиев са заснети на слизане ...

Бареков: Борисов и Плевнелиев са летели заедно вчера с правителствения самолет

Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са летели заедно вчера. Те са били на погребението на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс". Това разкри Николай Бареков пред ТВ7.

Лидерът на Движение „България без цензура" показа папарашка снимка направена в събота на правителствения ВИП на летище София, на която Борисов и Плевнелиев са заснети на слизане ... Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са летели заедно вчера. Те са били на погребението на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс". Това разкри Николай Бареков пред ТВ7. Лидерът на Движение „България без цензура" показа папарашка снимка направена в събота на правителствения ВИП на летище София, на която Борисов и Плевнелиев са заснети на слизане ...

Костов: Пеевски е демонизиран. Партиите да не се занимават с него

Иван Костов. Снимка: Сергей Антонов

Делян Пеевски определено е демонизиран. Не е политика партиите да се занимават с него, заяви пред bTV бившият премиер Иван Костов.

Партиите трябва да се занимават с добруването на хората, а не да се занимават с този или онзи, категоричен е Костов. 

Запитан кой демонизира Пеевски, Костов отговори: “Който има интерес, или на който пречи, или той сам е дал основание”.

Аз не искам никой да бъде демонизиран в тази страна. Това чувство е непродуктивно, то не носи абсолютно нищо, то разпалва песимизъм, негативизъм сред хората, кара ги да бъдат нещастни. Това не е европейска политика. В Европа хората не се занимават с такива персонални атаки срещу който и да е, каза още бившият премиер.

Статията "Костов: Пеевски е демонизиран. Партиите да не се занимават с него" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ВМРО: Турция изпраща сирийски бежанци у нас

Турция изпраща сирийските бежанци у нас, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, по БТВ. 
„Идването на сирийците е част от плана на Анкара за възстановяването на Османската империя, разработен от турския външен министър Ахмед Давудоглу.“, заяви лидерът на ВМРО.

„Когато има 800 000 мюсюлмани в страната, като дойдат още 100 000, вече България Турция изпраща сирийските бежанци у нас, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, по БТВ. „Идването на сирийците е част от плана на Анкара за възстановяването на Османската империя, разработен от турския външен министър Ахмед Давудоглу.“, заяви лидерът на ВМРО. „Когато има 800 000 мюсюлмани в страната, като дойдат още 100 000, вече България

Силвия Митева спечели злато на лента и още два бронза в Берлин


Силвия Митева спечели златен медал на лента и бронзови отличия на обръч и на топка на турнира по художествена гимнастика за "Гран при" в Берлин.

27-годишната Митева завършва надпреварата с общо четири отличия, след като снощи стана трета в многобоя. Тя завърши и четвърта на бухалки днес.

Българката изигра невероятно съчетанието си с лента и получи 17.783 точки. Митева игра първа на последния уред и беше бурно аплодирана.

След изпълнението си тя целуна килима и...

В Австралия пускат шосе без ограничения на скоростта

В Австралия в най-скоро време ще се появи автомобилно трасе, по което ще може да се кара, без каквито и да е ограничения на скоростта. За това съобщи министърът на транспорта на Северните територии Питър Стайлс. По неговите думи около 190 км от магистрала „Стюарт” стават „speed unlimited”. „Сега ограничението на скоростта в този участък е 130 км/ч. Скоро обаче ще можете да карате по него и с над 200 км/ч, стига да искате”, заяви Стайлс.Експериментът ще продължи 12 месеца, след което местното правителство ще реши дали отмяната на ограниченията д...

Учени от Пловдив откриха нов продукт срещу рак на дебелото черво

Нов продукт, който намалява риска от рак на дебелото черво, получиха в лабораторни условия учени, студенти и докторанти от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Разработката е отнела 5-6 г. "Заменихме захарта с нискомолекулен инулин.

Красимир Дачев: Някой се крие зад Стоичков

/КРОСС/ Българската гора е примамлива хапка за всяка партия, която идва на власт. Това заяви пловдивския бизнесмен Красимир Дачев. Той обясни, че природното богатство генерира приходи от близо 200 млн. лв и затова е желана цел за всеки управляващ. Дачев държи близо 60 000 дка горски масиви, което го превръща в най-големия собственик на гора у нас. В четвъртък бизнесменът отправи сериозни обвинения към футболната ни легенда Христо Стоичков, като заяви, че Камата е получил 150 хиляди тона дървесен материал по нерегламентиран начин. Днес пред Нова телевизия Дачев се отметна от думите си, като сподели, че тези, които са доставили дървата са му казали, че те са за футболиста. Според него зад личността на Стоичков се крият чужди интереси.  "Много ми е симпатичен, да не се притеснява, защото е легенда, но да разбере, че е използван. Става въпрос за много пари. Затова пускат слух, за да няма въпроси кои са фирмите", заяви бизнесменът.

Социалдемократите обявиха исканията към Меркел за старт на коалиционни преговори

Ръководството на опозиционната Германска социалдемократическа партия (ГСДП) е определило десет основни политическия искания, за да започне преговори за участие в коалиционно управление с християндемократите на канцлера Ангела Меркел.   Най-важното сред тях е въвеждането на минимална работна заплата от 8.50 евро на час. Другите искания са за равно заплащане на мъжете и жените, за данък върху финансовите транзакции, за повече инвестиции в инфраструктура и образование, стратегия за насърчаване на растежа и заетостта в еврозоната, предаде Ройтерс.   Не се споменава обаче за увеличаване на данъците за най-богатите в Германия – обещание, с което социалдемократите се явиха на изборите през септември, но Меркел категорично отхвърли.   Съюзниците на канцлера заявиха, че могат да приемат минимална заплата, но не и по-високи данъци.   Коалицията на Християндемократическия съюз (ХДС) и баварският им партньор Християнсоциален съюз (ХСС) спечели убедителна победа на изборите, но им достигат няколко места за формиране на парламентарно мнозинство, поради което се налага да търсят партньор за съставяне на правителство.   ГСДП, която се класира втора на изборите, но с твърде по-слаб резултат от този на дясноцентристкия съюз на Меркел, от самото начало бе разглеждана като най-вероятен коалиционен партньор. Партията обаче подхожда изключително предпазливо, тъй като иска да избегне грешките от участието си в предишната "голяма коалиция" с ХДС и ХСС в периода 2005-2009 г.   След съвместното им управление социалдемократите получиха най -лошия си резултат от Втората световна война насам. "Този път аз мога да гарантирам, че ние няма да сключим коалиционно споразумение, в което правим обратното на това, което сме обещавали на изборите", заяви председателят на ГСДП Зигмар Габриел пред в."Билд" в събота.   Изпълнителният комитет на партията е одобрил условно започването на преговори за коалиция с Ангела Меркел, а по-късно в неделя решението трябва да бъде гласувано и от 235 висши членове на ГСДП.   Сред исканията, поставени от партията, е и това за борба с бедността сред възрастните хора, причинена от все по-намаляващите пенсии. За целта социалдемократите искат да се въведе доплащане на ниските пенсии от бюджета, така че всеки германец да има право на достойни старини. Социалдемократите се отказаха да искат вдигане на данъци, но пък ще се борят за увеличаване на осигуровките за гледане на болни възрастни хора. Вероятно ще продължат да настояват за въвеждане на женска квота сред ръководните постове.   Социалдемократите се застъпват и за двойно гражданство при хора, чиято родина не е член на ЕС. Това засяга най-вече германците от турски произход.   Очакванията са ГСДП да одобри започването на преговори за коалиционните политики и правителствени постове. Самите преговори могат да започнат в сряда и да продължат повече от месец.   Както отбелязва Би Би Си, интересно е дали социалдемократите ще се борят за поста финансов министър в новия кабинет. Позицията в момента се заема от Волфганг Шойбле (ХДС), считан за двигател на строгата икономическа политика на Германия.   Свободните демократи, които досега бяха коалиционен партньор в управлението, не успяха да влязат в парламента и така Меркал бе принудена да търси друг съюзник. Нейните опции са крайно ограничени, след като Зелените съобщиха миналата седмица, че разговорите им с ХДС/ХСС са се провалили.   На изборите на 22 септември ХДС/ХСС спечелиха около 41.5% от гласовете, ГСДП взе 26%, бившите комунисти от Лявата партия получиха 8.6%, а Зелените – 8.4%.    

Емил Хърсев: Трудно могат да се забранят бързите кредити. Лошото е, че това е законен бизнес

„Да търсим защитата, където е най-лесно и да я предоставим на потребителя. Потребителят да се защитава със законови текстове", обясни финансистът Емил Хърсев във „Всяка неделя" по Нова телевизия. За Хърсев спасението е по-голяма мрежа от надзорни институции и потребителят да бъде защитен на ниво общини и по цялата държавна власт. 
Виж тук новите е „Да търсим защитата, където е най-лесно и да я предоставим на потребителя. Потребителят да се защитава със законови текстове", обясни финансистът Емил Хърсев във „Всяка неделя" по Нова телевизия. За Хърсев спасението е по-голяма мрежа от надзорни институции и потребителят да бъде защитен на ниво общини и по цялата държавна власт. Виж тук новите е

Защо Бойко лети с правителствения "Фалкон"?

Бойко Борисов продължава да използва правителствения самолет. Това става чрез президента Росен Плевнелиев. Това разкри в "Предаването на Карбовски" по ТВ7 Николай Бареков.

Хванаха холандец в Бразилия с 31 кг кокаин

Холандец на 40 г. бе арестуван в предградие на Рио де Жанейро. В хотелската му стая полицията е намерила 31 кг чист кокаин, съобщиха бразилските медии.

Лек трус от 2,1 по Рихтер люля Якоруда

Земният трус е усетен с магнитуд от 2,1 по Рихтер е засечен тази сутрин на 76 километра южно от София и на север от Якоруда, в рамките на Национален парк "Рила".

Хърсев: Трудно могат да се забранят бързите кредити. Това е законен бизнес

„Да търсим защитата, където е най-лесно и да я предоставим на потребителя. Потребителят да се защитава със законови текстове „Да търсим защитата, където е най-лесно и да я предоставим на потребителя. Потребителят да се защитава със законови текстове", обясни финансистът Емил Хърсев във „Всяка неделя" по Нова телевизия. За Хърсев спасението е по-голяма мрежа от надзорни институции и потребителят да бъде защитен на ниво общини и по цялата държавна власт. Виж тук новите е

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване