В Австралия беше обявено извънредно положение заради пожарите


В австралийския щат Нов Южен Уелс беше обявено извънредно положение заради пожарите, които огнеборците все още опитват да овладеят и които унищожиха вече над 200 къщи, съобщи Би Би Си. В неделя пожарната е изпратила нова техника и попълнения на екипите, полагащи усилия да обуздаят огъня, бушуващ в околностите на Сидни. В региона цари суша и наднормени за сезона температури; властите констатират безпрецедентна опасност за населението – най-голямата от 40 години насам.

Над 200 жилища...

Диляна искала да осинови бушменче

Тя може да бъде красива, даже и в Африка, заровена в пясъка или след 30 часа полет. Може да бъде учителка по физкултура, по която си падат и учители, и ученици (а и зрителите на сериала "Революция Z" по Би Ти Ви). Виждали сме я с боксови ръкавици, но и с ефирни рокли по ревюта. Последното тв приключение на Диляна Попова е като участник в шоуто на Тя може да бъде красива, даже и в Африка, заровена в пясъка или след 30 часа полет. Може да бъде учителка по физкултура, по която си падат и учители, и ученици (а и зрителите на сериала "Революция Z" по Би Ти Ви). Виждали сме я с боксови ръкавици, но и с ефирни рокли по ревюта. Последното тв приключение на Диляна Попова е като участник в шоуто на

Европа пита харесваме ли си пътищата

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще даде 600 хил. лв. за социологическо проучване на тема доволни са българите от качеството на пътищата в страната.

Правят "черен списък" на заведенията за пушене

/КРОСС/ Сдружение "Зелени инициативи" стартира нова инициатива - съставяне на "черен списък" на "димящите" заведения. Идеята е всички барове, ресторанти, кафенета, които не спазват забраната за пушене на закрито да бъдат поставени в конкретния списък. Организацията призовават  гражданите, бизнеса и медиите да подкрепят инициативата. От сдружението посочват, че „както винаги и с всеки закон в нашето общество стои въпросът за неговото спазване и санкционирането на нарушителите". „Смятаме, че в момента не толкова забраната нанася щети на оборотите на заведенията, колкото фактът, че във всеки град има "привилегировани" кафенета и ресторанти, които са над закона. Тази "обществена тайна" е инструмент за нелоялна конкуренция и обезсмисля усилията за приемане на новите правила. Нарушаването на закона по този демонстративен начин е поредната причина гражданите да не вярват на институциите". "Зелени инициативи" подкрепя пълната забрана за пушене на закрито от 2012 г., защото „тя ни поставя сред развитите общества на европейската и световна карта". Организацията посочва, че „отмяната на този закон, дори частично, ще бъде сериозен прецедент, който може да се превърне в порочна законодателна практика. Още повече, че социологическите проучвания показват, че повечето пушачи са срещу промяна на статуквото".  

Еврейски и православни песнопения звучаха в ХГ "Владимир Димитров-Майстора"

Формация „Юлангело", с диригент Йосиф Герджиков и вокален ансамбъл „Св. Троица", с диригент Елиянка Михайлова участваха във фестивалът на българската и еврейската духовна музика „Хаверим", вторият ден от който се проведе в Кюстендил. Този фестивал се организира за първи път в България. Двете формации представиха еврейски и православни песнопения в Художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора". "Кюстендил със своя съгражданин Димитър Пешев, даде един невероятен пример на цяла България и на Европа, със спасяването на българските евреи. Фес...

Парламентарни избори в Люксембург

Над 600 изборни секции отвориха врати тази сутрин в Люксембург, където се провеждат предсрочни избори за парламент с неясен изход за досегашния премиер Жан-Клод Юнкер. Гласуването приключва в 14.00 (12.00 ч. по Гринуич), а първите резултати се очакват надвечер, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Общо 238 587 гласоподаватели са поканени да изберат 60 депутати измежду кандидатите на девет партии - от крайнолевите до популистката десница. Християнсоциалната народна партия на Юнкер (ХСНП) може да загуби част от 26-те си места в 60-членната Камара...

Атентат в сирийски град, множество жертви

Кола-бомба бе взривена в ситийския град Хама, причиннявайки

Откриха крадено Ауди А 6 в село Бистрица

Лек автомобил "Ауди А6" обявен за издирване е установен в Бистрица. Колата е предадена доброволно в РУП- Дупница. Тя е била открадната през месец август в Несебър. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от ОД на МВР- Кюстендил....

Адвокат Менков: Срещу клиента ми Цветан Цветанов водят медийна война

"Изключително предизвикателство е да се защитава бивш вътрешен министър, особено предвид отправените му обвинения", обяви адвокат Менко Менков в студиото на Нова телевизия. Според него двете повдигнати обвинения на бившия МВР шеф се изключвали взаимно. Той посочи, че от прокуратурата се чака експертиза от Лондон, назначена по повод незаконните п

Плаката може да навреди на сърцето и мозъка

Нейна бактерия нарушава кръвообращението

    


Менко Менков: Убеден съм в невиността на Цветанов

/КРОСС/ Изключително предизвикателство е да се защитава бивш вътрешен министър, особено предвид отправените му обвинения. Това каза в студиото на Нова телевизия адвокат Менко Менков. Според него, двете повдигнати на бившия МВР шеф обвинения се изключват взаимно. Той посочи, че от прокуратурата се чака експертиза от Лондон, назначена по повод на незаконното подслушвания, но не знае кога ще бъде готова и какво точно са поискали прокурорите. Адвокатът категорично заяви, че е убеден в невинността на Цветан Цветанов. Според него, обвинението за отклоняване на искането за подслушване не е истина, защото той е дал такова разрешение и съответния човек е подведен под съдебна отговорност. Менков обаче отказа да обясни какви са били мотивите на вътрешния министър първоначално да откаже използването на СРС-та. Срещу Цветан Цветанов се води медийна война, каза още адвокатът. Ако той бе извършил всички тези деяния, за които се говори в различни публикации, той би трябвало да има още много обвинения.  

Сблъсъци и ранени полицаи при протест в Рим (видео)

Повече от 20 служители на реда са пострадали, а демонстранти все още се намират по площадите на италианската столица Рим, като разгръщат палаткови лагери.

Намериха незаконно оръжие и боеприпаси, скрити в кучешка колиба

Незаконно огнестрелно оръжие и боеприпаси иззеха служители на РУП - Г. Оряховица от жилище в града. В петък, след получен сигнал, униформените извършили проверка в дома на 54-годишният И. К., съобщават от полицията. В кучешка колиба е намерена скрита пневматична пушка и 3 малокалибрени патрони калибър 5,6 мм, без небходимото разрешение. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Той е не е известен на полицията. Привлечен е в качеството на обвиняем....

Продадоха цигулка от "Титаник" за 1,5 млн.$

Продадоха на търг цигулка от легендарния кораб "Титаник" във Великобритания за рекордна сума от 900 хил. лири, което е малко над 1 милион евро или 1,5 млн. долара.Наддаването, организирано от аукционната къща "Henry Aldridge & Son", започна от 200 хил. лири. Името на купувача не се съобщава.

Кристалина Георгиева: Финансовата помощ за бежанците е потвърдена


Европейската помощ за бежанците вече е факт. Техническата помощ е вече в действие, финансовата е потвърдена по принцип, а материалната помощ по механизма на гражданската защита е на път към България, заяви в интервю за БНР еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева.

Тя отказа да уточни размера на очакваната финансова помощ, която България ще получи за справяне с проблема със сирийските бежанци, но посочи, че тя със...

5000 се обадиха с информация за Мария

4-годишното русокосо и зеленооко момиченце, открито при роми в Гърция, се казва Мария. В отговор на молбата за помощ, от събота са получени над 5000 обаждания от хора, които търсят изчезналите си деца или предоставят информация.

Русенец осъди банка ОББ заради увеличена лихва

Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Русенец осъди на първа инстанция банка ОББ заради неправомерно увеличена лихва. Според решението на Русенския районен съд ОББ трябва да върне на своя клиент над 6000 лева, съобщи БНТ.

През 2007 г. Цоню Стоянов теглил кредит в размер на 150 000 лева, за да построи жилищна кооперация, като за гаранция направил ипотека на имота.

Стоянов превеждал вноската всеки месец, но в един момент установил, че парите не стигат за покриването на дължимата сума. Така той разбрал, че междувременно банката е увеличила размера на лихвата. Няколко месеца по-късно се случило същото.

Имах клиент, който трябваше да купи апартамент с ипотека. Това беше унизително. Трябваше ипотеката да бъде освободена. Нещата се забавиха твърде дълго – около два месеца. По-късно се оказа, че грешката е точно на банката и ред други неща, разказва Цоню Стоянов.

Договорът с ОББ бил такъв, че да не може апартаментите да се освобождават поотделно от ипотеката и да се продават.

Като не мога да продавам апартаментите, как да дам част от парите за погасяване на кредита, каза Стоянов.

Според неговия адвокат Румяна Костова подписаният с банката договор поставя клиента й в неравнопоставена позиция. Правото на банката едностранно да променя размера на лихвата става с неясни аргументи и точно това атакувахме в съда, обясни Костова.

Районният съд в Русе решава, че банката е надвзела неправомерно от лихви 6000 лева, които ще трябва да върне на Стоянов.

Според ОББ обаче аргументите на русенеца са неоснователни. Банката възнамерява да обжалва решението на съда на втора инстанция.

Статията "Русенец осъди банка ОББ заради увеличена лихва" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бионсе скочи от небостъргач

/КРОСС/ Оказа се, че поп дивата Бионсе е почитател на силните усещания. Певицата публикува свои снимки в приложението Instagram, на които се вижда как се приготвя да скочи от небостъргач в Нова Зеландия. Очевидно съпругата на Джей Зи е избрала нестандартен начин да разпуска в малкото си свободно време, което й остава между концертите от настоящото й турне „The Mrs. Carter Show". Идната седмица Бионсе се отправя с турнето си към Австралия. Интересно какво ли ще избере за свободното си време там...

Още двама пияни шофьори хванати в Дупница

57- годишен мъж е установен да шофира МПС с 1, 74 промила алкохол в кръвта. Той е бил спрян за проверка на улица "Иван Рилски" в Дупница. Мъжът е управлявал лек автомобил "Фиат". 24- годишен мъж отново от Дупница е спрян за проверка на улица "Фенерка". Той е шофирал лек автомобил Фолксваген" с 1, 26 промила алкохол в издишаният въздух, съобщават от ОД на МВР- Кюстендил....

Хамилтън и Шерцингер - отново двойка?

Пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън и поп дивата Никол Шерцингер са отново заедно. Изглежда, че събиранията и разделите на звездната двойка нямат край, след като папараци забелязали пилотът от Формула 1 да посещава „бившата" си любима в Лондон. Според медиите на Острова двамата са се срещнали тайно в хотел „Парк Плаза" в английската столица, където са прекарали близо 6 часа. Очевидци твърдят, че Хамилтън напуснал стаята на половинката си през нощта, след което се отправил в неизвестна посока. За късмет обаче автомобилът на пилота се развалил и той бил принуден да извика „Пътна помощ", което всъщност го издало пред медиите. Връзката на Никол и Люис датира от близо 5 години, като певицата и пилота неколкократно обявяваха раздялата си.

ЧЕЗ инвестира 66 млн. лева в Западна България

ЧЕЗ е инвестирала 66.8 милиона лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през първите девет месеца от 2013 година. За девет години работа в страната компанията е вложила 685.6 милиона лева за обновяване и разширяване на мрежата и подобряване на обслужването на клиентите. През този период ЧЕЗ подмени изцяло над 30% от кабелната си мрежа от 60 000 километра в Западна България. Компанията вложи над 164 млн. лева за реконструкция и изграждане на подстанции, възлови станции и трансформатори. Дружеството инвестира повече от 191 млн. лева в подмяна на електромери и изнасяне на електромерни табла. Над 33 млн. лева бяха вложени в съоръжения и оборудване, свързани с обслужване на клиентите. В резултат на направените от ЧЕЗ инвестиции беше подобрено качеството на доставките. Намалени...

Масово крадат акумулатори в Бургас

От няколко дни неизвестни крадат акумулатори в Бургас, пише „Флагман“. 
Бандитите разбиват прозореца на шофьорската врата, отварят капака на автомобила и открадват акумулаторите. Жалби са пуснати от малцина поради причината, че няма нито свидетели, нито документи. 
Разследващи органи работят и по версия, че зад кражбите всъщност стоят търговци на От няколко дни неизвестни крадат акумулатори в Бургас, пише „Флагман“. Бандитите разбиват прозореца на шофьорската врата, отварят капака на автомобила и открадват акумулаторите. Жалби са пуснати от малцина поради причината, че няма нито свидетели, нито документи. Разследващи органи работят и по версия, че зад кражбите всъщност стоят търговци на

ГЕРБ превърнаха 90% от държавата в пустиня

ГЕРБ няма основание да иска вотове за регионална политика, след като превърна 90% от страната в пустиня, а само столицата се е развивала през времето на тяхното управление - това е тезата, която защити депутатът от БСП Таско Ерменков.

Нова Конституция без старите комунистически фамилии искат от РЗС

България е в безпрецедентна криза. Тя е не само икономическа, духовна и институционална, но и партийна

Задържаха 36- годишен за системно шофиране без книжка и пиян

36- годишен мъж от Дупница е задържан за 24 часа за системно шофиране без книжка и пиян. При поредната му проверка отказал да бъде изпробван с дрегер или да му бъде взета кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от ОД на МВР- Кюстендил.    ...

Нов успех за старозагорски състезател по ММА

Нова престижна победа записа в кариерата си старозагорският състезател по ММА Георги Валентинов. Късно снощи той спечели двубоя срещу аржентинската звезда Рони Александър. Срещата бе част от първия по рода си у нас Международен фестивал по бойни и силови спортове Be Strong. Домакин на фестивала бе столичната зала „Арена Армеец". Организатор на проявата бе световния и двукратен европейски шампион по културизъм Димитър Димитров. Срещата бе равностойна и в трите рунда и след изиграването им се стигна до съдийско решение в полза на Георги Валентино...

Задигнаха 50 кг орехи край Свищов, трима крадат риба от магазин в Павликени

35-годишен мъж от с. Раданово е откраднал 50 кг орехи от градина в землището на Свищов, съобщават от полицията. На 18 октомври в полицейското управление е получен сигнал от 43-годишен мъж от крайдунавския град. Той съобщил, че е видял в имота си трима мъже, които извършвали кражба на орехи. Униформените установили, че извършител на престъплението е 35-годишният Я. М., известен на полицията, който избягал от местопроизшествието. Със съдействието на служители от РУП - П. Тръмбеш мъжът е открит. Крадените орехи са върнати на собственика. Трима кри...

Растящите разходи за труд поставят развиващия се свят в неизгодна позиция

След две години стойността на аутсорсинга в Китай ще бъде равна на разходите за производство в САЩ, посочват от AlixPartners

    


Лудогорец с интерес към още един чужденец

Голмайсторът на шотландския Инвърнес Били Маккей е в полезрението на разградчани

    


С водосвет, клоун и игри откриха новата детска площадка в село Рударци, издигната с безвъзмездния труд на местни жители

Днес от 10:00 часа започна официалното откриване на новата детска площадка в село Рударци, предаде репортер на ZaPernik.com.

Отец Илия Христов, който е местен жител направи водосвет на новоизградената детска площадка.

"Щастлив съм, че съм първия кмет на Рударци, който открива първата детска площадка направена по европейски проект. Надявам се с подобни действия действия да накараме децата и младите хора да останат, както в Рударци, така и в...

Продължава

Сексът подобрява работата на мозъка

Редовният секс помага на мозъка и действа като обезболяващо, показва ново изследване, проведено в САЩ. Според учените той е способен да предизвика ръст на клетките на главния мозък, отговарящи за обучението и паметта. Освен това плътската любов прави човека по-умен. Причината е, че в процеса се изработва тестостерон, който подобрява нашата реакция. От такъв повишен прилив на кръв в главата се повишава равнището на кислорода, оттук се активизира и работата на мозъка, пише БГНЕС. Освен това е известно, че оргазмът може бързо да блокира сигналите ...

Пътят към мечтата за Иран: двама българи поемат към люлката на човешката цивилизация


"Пътуване до екзотична страна
ще имаш през годината добра!"

Добре ли ви звучи като за късмет от новогодишната баница? О, да - определено. Отваряш листчето и въображението ти се развихря. Мозъкът разтваря широко атласа и започва да търси и изброява редица екзотични страни. Надали обаче първата, за която ще се сетите, ще е Иран. Едва ли дори тя ще попадне и сред първите десет.

На Христо Колев (28 години) и Ивайло Георгиев (29) не им е било нужно да си теглят късмети, за...

Интерпол търси родителите на похитеното от роми българче

Гръцките власти са поискали помощ от Интерпол за откриването на родителите на русото момиченце със зелени очи, намерено в ромско семейство. Детето, което бе открито в цигански катун в Гърция, се казва Мария и знае само няколко ромски думи, коментират гръцките медии.

Адвокат Менков: Цветанов ще излезе в бяло от обвиненията

Категорчино съм убеден в невинноста на Цветанов.Цветанов. Несъмнено е, че срещу него се води медийна война.Това, че не е симпатичен на някой човек, не означава, че е извършил престъпление. Това каза в "На светло" по Нова телевизия известният с много знакови дела адвокат Менко Менков.

Руски учен засне момента, в който човешката душа напуска тялото (Видео)

Константин Коротков уловил и запечатал момента, в който човешката душа напуска тялото. Успял е да го заснеме с биоелектрографска камера, информира Abovetopsecre.

Благодарение на фотографска техника на Семьон Кирлиан, изображението е получено и визуализирано. На фотографията ясно се вижда как духът, оцветен в синьо, постепенно напуска човешкото т Константин Коротков уловил и запечатал момента, в който човешката душа напуска тялото. Успял е да го заснеме с биоелектрографска камера, информира Abovetopsecre. Благодарение на фотографска техника на Семьон Кирлиан, изображението е получено и визуализирано. На фотографията ясно се вижда как духът, оцветен в синьо, постепенно напуска човешкото т

Плодовете, чаят и кафето пазят от болести

Учени установили, че рискът от хронични болести и смърт намалява при консумацията на плодове, зеленчуци, чай и кафе заради съдържащите се в тях полифеноли или мощни антиоксиданти, пише британското издание Express.co.uk, цитирано от БГНЕС. Изследователи от Барселонския университет в продължение на 12 години наблюдавали 807 мъже и жени от централна Италия, които били на възраст от 65 години и нагоре. Те установявали равнището на полифеноли в организма им чрез биомаркери, съдържащи се в урината. Смъртността е паднала с 30 процента в групата участн...

Обраха къща в село Риш

282 лева, лични документи, зарядно устройство за мобилен телефон и дрехи са откраднати от къща в село Риш. Неизвестен, за времето от 14-ти до 18-ти октомври, чрез отваряне на прозорец проникнал в дома на мъжа на 33 години, на ул." Хан Крум" и извършил кражба на описаните вещи. Случаят се изяснява от полицейски служители на Районно управление "Полиция"- Велики Преслав...

Шумемец задържан, след като счупил стъкла на магазин

23-годишен мъж е задържан в полицейското управление в Шумен за повреждане и унищожаване на чуждо имущество. Тоав съобщават птшрецентъра на местната полиция. Малко преди 23:00 часа снощи в дежурната част е получен сигнал, че неизвестен е счупил с камък стъкло на магазин на ул."Васил Априлов" в града. Пристигналият на място полицейски екип установил извършителя- млад шуменец на 23 години. Той счупил две стъкла на витрина на магазин, липси от търговския обект няма. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа  ...

Издирват трима, пребили на пътя 32-годишен мъж

Полицията издирва трима мъже, нанесли побой над 32-годишен мъж от с. Виноград, общ. Стражица. В петък около 17.30 ч. в полицейското управление е получен сигнал от 45-годишна жена. Тя обяснила, че на пътя между стражишките села Лозен и Виноград е видяла брат си да лежи на банкет до пътното платно. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че същия ден около 16,00 ч. трима мъже, движещи се с лек автомобил в посока Виноград, спрели на пътя и пребили мъжа, който се е придвижвал с велосипед в същота посока. В резултат на побоя п...

Гришо срещу Ферер на финала в Стокхолм

/КРОСС/ Българският тенисист Григор Димитров ще играе на финала на турнира в Стокхолм, след като победи шестия в схемата французин Беноа Пер съответно с 4:6, 6:2, 6:2 след 1:43 час игра. Мачът за българина не започна убедително, като Гришо изтърва първия сет след пробив в първия гейм. По време на втората част 22-годишният хасковлия показа стабилност и увереност и стигне до нов пробив в осмия гейм, който му помогна да изравни резултата. В началото на третия сет Пер, 25-и в класацията на АТП, поиска медицински таймаут заради проблем с лявото коляно. Двубоят продължи равностойно до 2:2, след което българинът взе четири поредни гейма, а с това и мача.Така Димитров за втори път в кариерата си и за сезона ще играе финал след Бризбейн в началото на януари.В спора за трофея той ще се изправи срещу водача в схемата Давид Ферер (Испания), който в другия полуфинал обърна Ернестс Гулбис (Латвия) с 3:6, 6:4, 6:1

От монитора до телевизора

Автор: Кристина Диманова*

Уважавам протестиращите хора. Характерно за младостта е да бъдеш срещу статуквото и да искаш промяна. Ако младото поколение не е коректив на старото, значи не става за нищо.

Винаги обаче са ми били любопитни “професионалните протестиращи”. Напоследък много се експлоатира темата за платените протестиращи и то главно от управляващите в момента. Затова е интересно да разгледаме съдбата на един “професионален протестиращ” тяхно творение, който започва да се превръща в политически и телевизионен Франкенщайн. Дори “Четвърта власт” по БНТ създаде един от основните си герои по негов протоип.

По ирония на съдбата същият започна телевизионните си изяви в предаването на БНТ “Големият избор”, където обаче не успя да блесне като бъдещ млад лидер по простата причина, че едва успяваше спокойно да каже и името си пред камера. Момчето продължи изявите си най-вече в социалната мрежа, където организираше всевъзможни протести – срещу премахването на паметника на Руската армия, срещу добива на шистов газ и всякакви такива проруски теми…

Звездата на професионалния протестиращ изгря по време на февруарските простести срещу цената на електричеството, които доведоха до (не)очакваната оставка на правителството, когато той и група други трудно формулиращи мисълта си хора, обясняваха, че Конституцията трябвало да се промени и да има граждански комитети, които да влизат в Народното събрание без избори, за да контролират управляващите. Самата идея тези объркани и незнайно как излезли от социалната мрежа и попаднали на екраните младежи да говорят за конституционализма беше смешна.

Смешно беше и как журналистите ги нареждаха редом до по-вещи в тази област гости и им се подиграваха без младежите да разбират това. Помня и една статия на професор Корнезов, един от най-забележителните преподаватели, които съм имала, която точно описваше обстановката с думите, че хора които не са чели Конституцията, искат да я пренаписват (интервю за Дарик от началото на март – б.р.).

А ако тези граждански комитети ви звучат познато, това е защото помните или сте чели по история за гражданските комитети на ОФ, съставени предимно от комунисти, които са поели властта по места в страната след 9 септември 1944. Разбира се, че професионалните протестиращи не бяха открили топлата вода. Използваха know how от техните “кръстници” в политиката, които се оказаха партия Българската левица, както и НПО Русофили. Да се чуди човек защо ще ти е толкова скъп този паметник на Съветската армия, че чак ще протестираш срещу идеите за демонтирането му…

Разбира се, когато медиите извадиха миналото на професионалния протестиращ, той се отрече идейно от него, и заяви, че довчера е бил част от проруските и крайно левите организации, но от днес вече е независим и крещи по улиците “оставка”, защото вярва, че така токът щял да стане по-евтин.

Дотук добре, някой биха го подкрепили, други биха решили, че се е объркал, но по-нататъшния развой на събитията, не остава място за съмнение в уменията на нашия герой да изкарва дивиденти от “независими” протести. Регистрираха движение, с което участваха на изборите, разбира се не особено успешно. После, когато започнаха новите протести срещу новото правителство, нашият “независим” протестиращ (каква изненада!) не се появи на нито един от тях. Неговият антураж започна да се чуди как така не го срещат с мегафона по улиците, а четат статуси в социалната мрежа в подкрепа на правителството и на Делян Пеевски. После се чудиха защо той продаде квотите от гражданското си сдружение на Бареков и се присъедини към неговата партия. А за награда получи предаване в телевизията на Цветан Василев, която по документи не била негова.

И така професионалният протестиращ, който превърна протеста в професия и осребри дивидентите си от него, от монитора в социалната мрежа попадна в телевизора, за да обяснява колко е независим и как се бори за правата на гражданите. Най-интересното е, че сега пак  щял да излиза на протести срещу новото правителство, по причина, че дало на Р.Овч. правамощия да управлява златната акция на държавата в Лукойл. Щял да протестира също така забележете и срещу БАНКИТЕ?!

На въпроса ми какво мисли за факта, че държавата се отказа доброволно от златната си акция в БТК и така даде неограничена власт в БТК на неговия шеф Цветан Василев (имам предвид шеф не само като неформален собственик на телевизията, в която работи), професионалният протестиращ отговори, че Цветан Василев е бизнесмен, много по-почтен от Р. Овч., и че по документи не притежавал никаква телевизия.

Уви, много неща по документи в България не са така, както са де факто. Сигурна съм, че и ти по документи не се водиш протестиращ на хонорар, а си един независим млад човек, който обича паметника на Съветската армия.

Не съм изненадана от нищо от написаното по-горе. Но сигурно съмишлениците на нашия герой, които искаха да променят Конституцията, са много изненадани от този развой. Сигурна съм, че и всички граждани всеки ден се изненадват от случващото се около нас, без да си дават сметка, че няма нищо случайно и че големите играчи използват малки камъчета, които да преобръщат колата.

И ако говорим за почтеност, мисля че в който и да е бизнесмен или политик има по-малко фалш и непочтеност, отколкото в тези малки камъчета, които пасват, където ги сложиш и струват много евтино.

* текстът е публикуван първо в блога на авторката.

The post От монитора до телевизора appeared first on Noresharski.com.

Броиха над 1 млн. евро за цигулка от Титаник

Ценител прибави в колекцията си цигулка от потъналия кораб "Титаник", като брои за нея повече от 1 милион евро.

Кризата в България - не живот на заем, а смърт на кредит

На палубата на разлюления български кораб всеки повръща върху всекиго, посочи метафорично журналистът Коритаров

Идеалната луксозна кола за почивните дни

Според Neiman Marcus това е уникален Aston Martin Vanquish Volante

    


Закриването на МВР школата във Варна е неработещо решение!

Не бива да се спекулира с тънката струна за бежанците, зове Красимир Янков

    


ЧЕЗ инвестира 66,8 млн. лева в Западна България

/КРОСС/ ЧЕЗ е инвестирала 66,8 милиона лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през първите девет месеца от 2013 г. За девет години работа в страната компанията е вложила 685,6 милиона лева за обновяване и разширяване на мрежата и подобряване на обслужването на клиентите. През този период ЧЕЗ подмени изцяло над 30% от кабелната си мрежа от 60 000 километра в Западна България. Компанията вложи над 164 млн. лева за реконструкция и изграждане на подстанции, възлови станции и трансформатори. Дружеството инвестира повече от 191 млн. лева в подмяна на електромери и изнасяне на електромерни табла. Над 33 млн. лева бяха вложени в съоръжения и оборудване, свързани с обслужване на клиентите. В резултат на направените от ЧЕЗ инвестиции беше подобрено качеството на доставките. Намалени бяха технологичните загуби по мрежата от 22% до 12,77%. За периода 2009-2012 г. средната продължителност на планираните прекъсвания беше намалена с 45%, а средният им брой на клиент - с 21%. Подобна е тенденцията и при непланираните прекъсвания - съответно 41% и 24% подобрение при двата показателя. През последните 9 години към електроразпределителната мрежа бяха присъединени над 65 000 нови потребители. Значително бе подобрено и обслужването. ЧЕЗ увеличи броя на касите в Западна България от 319 на над 3300 и откри 31 центъра за обслужване на клиенти. Разработени бяха близо 100 нови услуги. Компанията създаде единен денонощен телефонен център 0700 10 010. През 2004 г

Кристалина Георгиева: Яхнаха темата за бежанците по вреден начин

Темата за бежанците бе „яхната Темата за бежанците бе „яхната" по изключително вреден за България начин, заяви Кристалина Георгиева в предаването „Неделя 150" по БНР. Според българския еврокомисар „някои медии и псевдопатриоти хвърлят невъобразими лъжи". Една от тези лъжи била, че в страната ни има най-много бежанци, които били „натресени" на най-бедната държава в ЕС.

Политолог: Защо десният президент Плевнелиев назначава хора с леви идеи?

Пред Нова телевизия политологът Антон Тодоров и бившият председател на Комисията за разкриване на досиетата Методи Андреев се обединиха около идеята, че Росен Плевнелиев назначава хора предимно с леви идеи.

„Какъв десен президент - той назначава само леви хора", посочи Тодоров.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 Пред Нова телевизия политологът Антон Тодоров и бившият председател на Комисията за разкриване на досиетата Методи Андреев се обединиха около идеята, че Росен Плевнелиев назначава хора предимно с леви идеи. „Какъв десен президент - той назначава само леви хора", посочи Тодоров. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване