Борисов: Всичко, което прави кабинетът, е вредно

Бойко Борисов коментира, че следващият вот на недоверие може да бъде или заради проблема с бежанците, или заради продажбата на земя на чужденци. Той отново каза, че всичко, което прави кабинетът, е вредно.

НА ЖИВО: Гришо загуби първия сет срещу Ферер - 2:6

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза днес в 16 часа на финала на тенис-турнира в Стокхолм. Гришо ще мери сили с испанеца Давид Ферер, а това е втори финал за хасковлията на АТП турнир в кариерата му. Гришо стигна до решителната среща след като се наложи над Беноа Пер с 4-6, 6-2, 6-2. Двубоят продължи 1 час и 42 минути, като предложи много зрелищни моменти, а първата ни ракета демонстрира повече от отлична игра. Класирането на финала донесе на хасковлията 50 400 евро от наградния фонд и 150 точки за ранглистата, от които ще доба...

Парламентът не ми липсва, отсече Костов

"Образът на Делян Пеевски в обществото е демонизиран"

    


Сидеров: ГЕРБ имат двойнствено поведение

Според Волен Сидеров ГЕРБ имат двойнствено поведение, заяви в ефира на Нова ТВ. Така лидерът на ''Атака'' коментира действията на ГЕРБ, които не са подкрепили искането за налагане на мораториум за продажба на земеделска земя на чужди граждани.  Сидеров допълни, че ще инициира подписка за референдум срещу продажбата или въвеждане на мораториум поне до 2020 година, макар че би желал въобще да не продава.  ''Въпросът засяга много българи и дори имам писма от Атина. Премиерът Пламен Орешарски гледа малко лековато на въпроса, но имаме шанс да го убедим. Аз няма да се поддам на Бойко Борисов, но по този въпрос съм готов на компромиси'', коментира той.  Според лидерът на ''Атака'' вече има купена българска земя чрез подставени лица от турски фирми.

Бат Сали от ДПС раздава спирали в ромска махала

Депутатът от ДПС Александър Методиев - Бат Сали, раздава спирали в ромските махали.  Целта е да се ограничи нежеланата бременност, както и за превенция срещу ранната бременност сред малцинствата, обясни той пред ТВ7.  Няма ограничения за жените, които имат желание да се предпазят. Спиралите се раздават безплатно, има и договорки със специалисти, които да преглеждат ромските булки.  В студиото на Карбовски дойдоха и две многодетни майки, които не искат повече деца.

Каракачанов:Възраждане на Османската империя цели Турция с бежанците

Турция изпраща сирийските бежанци у нас, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, по БТВ. Идването на сирийците е част от плана на Анкара за възстановяването на Османската империя, разработен от турския външен министър Ахмед Давудоглу.

JPMorgan Chase дава 13 млрд. долара за извънсъдебен спор

Това е най-голямата сума, плащана от компания на американските власти

    


Законът за лишаване на хомосексуални от родителски права ще бъде внесен отново в руския парламент

Депутатът от "Единна Русия" Алексей Журавльов, който оттегли от парламента законопроекта си за лишаване на хомосексуални от родителски права, ще го внесе отново след уточняване на юридическите формулировки в него. За това е съобщила пред агенция РИА Новости София Черепанова, негов прессекретар.   Депутатът е заинтересован поправките да бъдат приети, твърди тя, но не уточнява колко време ще отнеме преработката на проекта, който Журавльов оттегли на 16 октомври без да съобщава причини.   Поправките в Семейния кодекс той внесе в Държавната дума през септември 2013 г. С тях се позволява да бъдат отнемани родителските права, ако дори един от родителите има нетрадиционна сексуална ориентация. В мотивите си депутатът посочва, че съгласно изследване на американски социолози, децата на родители – хомосексуалисти по-често прибягват до самоубийства, боледуват от венерически болести, по-трудно си намират работа и пр.   Това не е първият руски закон , който се занимава с правата на хомосексуалистите. През лятото на 2013 г. в Русия влезе в сила забрана за насърчаване на нетрадиционни сексуални отношения между малолетни. Депутатите също така приеха закон, забраняващ на чуждестранни гей двойките да осиновяват руски деца.

Изгоря дърводелски цех до Крън

/КРОСС/ Пожар изпепели дърводелски цех за мебели до Крън. Пламъците са унищожили сградата почти да основи, като по-голяма част от готовата продукция в помещенията също е изгоряла. В момента два противопожарни екипа се борят с огнената стихия.  Гъст черен дим се вижда на десетки километри от града. Няма данни за замърсяване на въздуха. Днес е почивен ден за работниците в цеха, които наброяват около 100 души. Двама работници са били днес дежурна смяна във фабриката. Докато са работили са видели пламъците, успели са да избягат от огнената стихия и да спасят част от продукцията. Работниците не са пострадали.  

Без ток във Варна утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 21 октомври - понеделник, без електрозахранване във Варна ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 15:00 ч. - ул. "Явор" бл.

Слабо земетресение усетиха тази сутрин край Якоруда

Земен трус с епицентър северно от Якоруда бе регистрирано днес на територията на страната, съобщиха от Геофизичния институт на БАН.

Земетресението с магнитуд 2,1 по Рихтер е било усетено тази сутрин в 08:27 часа в Националния парк ’’Рила’’, на 76 км южно от София, то е било с дълбочина 2 км.

Няма данни за материални щети и пострадали хора. 
Земен трус с епицентър северно от Якоруда бе регистрирано днес на територията на страната, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Земетресението с магнитуд 2,1 по Рихтер е било усетено тази сутрин в 08:27 часа в Националния парк ’’Рила’’, на 76 км южно от София, то е било с дълбочина 2 км. Няма данни за материални щети и пострадали хора.

Слаб първи протест срещу продажбата на българска земя на чужденци

Няколко души протестираха в Добрич срещу възможността след 1 януари 2014 г. чужди граждани да купуват българска земя. Те заявиха, че са се организирали в интернет, безпартийни са и не са част от обща неправителствена организация. С мегафон те издигнаха лозунги като: „Земята не е стока, а поминък", и казаха, че трябва по темата да се обяви референдум или да се наложи мораториум. Събралите се изказаха готовност да организират „подписка, с която да се покаже колко души са склонни да продадат своята земя". Събралите се издигнаха плакати с надписи „...

Мицански влезе на смяна при равен за Карлсруе

Българският нападател Илиян Мицански записа 26 минути за своя Карслруе при равенството 2:2 срещу бившия си тим Кайзерслаутерн. Двубоят бе част от 11-ия кръг на Втора Бундеслига. Българинът замени Дима Назаров в 64-ата минута и успя да пораздвижи атаката на гостите. За тях обаче двубоят не се разви по най-добрия начин, след като на два пъти бяха принудени да изравняват. Шимунек изведе „лаутерите“ напред в 20-ата минута, но „Ка Ес Це“ стигна до 1:1 минути преди почивката благодарение на Мануел Торес. Орбан за втори път изведе домакините в 62-ата ...

Огнен ад обхвана Нов Южен Уелс

Заради невиждана суша и наднормени за сезона температури и разразилите се горски пожари властите на австралийския щат Нов Южен Уелс обявиха извънредна ситуация.

Бионсе скочи от небостъргач

Съпругата на Джей Зи е избрала нестандартен начин да разпуска в малкото си свободно време, съобщават от Irish Examiner.

Поп дивата Бионсе е почитател на силните усещания, певицата публикува свои снимки в приложението Instagram, на които се вижда как се приготвя да скочи от небостъргач в Нова Зеландия. 

Виж тук новите електронни издания в Съпругата на Джей Зи е избрала нестандартен начин да разпуска в малкото си свободно време, съобщават от Irish Examiner. Поп дивата Бионсе е почитател на силните усещания, певицата публикува свои снимки в приложението Instagram, на които се вижда как се приготвя да скочи от небостъргач в Нова Зеландия. Виж тук новите електронни издания в

Първият летящ амтомобил е вече факт /Видео/

/КРОСС/  Става дума за чисто новия летящ автомобил Aeromobile, който идва от Словакия, сред всички други места по света. Преди да придобиете скептичната нагласа, резервирана за всичко, което идва от Източна Европа, трябва да кажем две важни неща. Първото е, че въпросното превозно средство наистина лети (видеото по-долу доказва този факт). Другият факт е, че това е първата летяща кола, която изглежда като създадена от умел индустриален дизайнер вместо като измъчен технологичен мутант или като "окастрена Чесна" (dvice.com за TerreFugia). Иначе казано Aeromobile изглежда чудесно! Летящият автомобил работи с нормален бензин и с един резервоар може да прелети на разстояние над 690 километра с максимална скорост от 200 км/ч. В момента компанията Aeromobile усилено работи върху следващата версия на колата, която ще има значително подобрени характеристики. Накрая, тайно и плахо се надяваме фактът, че тази летяща кола е направена в Източна Европа да се окаже вдъхновяващ и просветляващ за всеки, който прочете тези редове. Имаме предвид, че за създателя на Aeromobile Щефан Клайн цялата посткомунистическа безпътица очевидно не е била достатъчно оправдание да се откаже от мечтата си. Факт е, че тази мечта е на път да се превърне в реалност след 20 години упорит труд. video:http://www.youtube.com/watch?v=ow6ybXBF9AU източник: obekti.bg

Д-р Джафер за пушенето: Голяма интрига е гласуването

Самата Нигяр Джафер ще гласува против отпадането на забраната за пушене на закрито

Проучване за 600 хил. лв. ще установява доволни ли сме от качеството на пътищата

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще даде 600 хил. лв. за социологическо проучване на тема доволни са българите от качеството на пътищата в страната. Това става ясно от Портала за обществени поръчки, където е публикувано обявлението.   За тези пари социолозите трябва да направят 8-месечно изследване за "удовлетвореността на ползвателите на пътища". Поръчката ще се плати от Оперативна програма "Транспорт", а заданието е одобрено от Световната банка, с която агенцията има договор за консултантски услуги от октомври 2012 г., са обяснили от АПИ пред "Преса".   Спечелилият конкурса ще анкетира минимум 800 души във всеки от 6-те района за планиране на страната през летния и зимния сезон. Все още не е решено как ще се събират данните - по телефона, по пощата или чрез индивидуално интервю.   Анкетата ще включва въпроси за качеството на пътя, поддръжката през зимата, задръстванията, репутацията на пътната агенция и т.н. По този начин ще се измерят "обществените възприятия за състоянието на мрежата и услугите, предоставяни на ползвателите".   Изпълнителите трябва да изготвят доклад от 30 страници, който да съдържа обобщените данни с ключови графики и диаграми, както и 5000 листовки за раздаване. Фирмата трябва да организира и представяне на изследването на семинари и програма за обучение на служители на АПИ, които ще ръководят други подобни проучвания. А такива ще се правят на всеки две години, за да се проследи променя ли се удовлетвореността на българските пътници и шофьори.

Предимно слънчево и тихо в първия ден от седмицата

През нощта над страната времето ще бъде ясно и тихо. След полунощ в равнините и низините ще започне да се образува мъгла. Минимални температури между 3° и 8°, в София около 4°. Утре преди обяд в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност.

"Палечка" - детски балетен спектакъл в памет на Галина Нихосян

Галина Нихосян почина при рутинна операция от апандисит в “Пирогов” преди година и половина. Според близките  причината е груба лекарска грешка и те са завели дело. Галина остави момиченце – Емилиана, което днес е на две години и половина.
Представлението е създадено по инициатива на най-добрата приятелка на Нихосян - Галина Ситенко. Хореограф и п Галина Нихосян почина при рутинна операция от апандисит в “Пирогов” преди година и половина. Според близките причината е груба лекарска грешка и те са завели дело. Галина остави момиченце – Емилиана, което днес е на две години и половина. Представлението е създадено по инициатива на най-добрата приятелка на Нихосян - Галина Ситенко. Хореограф и п

ООН: Спрете прахосничеството и планетата ще бъде добре изхранвана

Пълни кофи за боклук на Север, съсипани реколти - на Юг. Ако нямаше прахосничество на храни, гладуващите щяха да имат прехрана, припомня днес Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) по случай Световния ден на прехраната. ФАО, чиято централа се намира в Рим, посочва, цитирана от АФП, че една трета от световното производство на храни се „губи или пропилява” поради немарливост или липса на адекватни средства за складиране и разпространение в търговска мрежа. Става дума за 1,3 млрд. тона храни годишно. „С една четвърт от тях биха могли д...

Бежанците в Ковачевци - повече от местното население

Към настоящия момент в село Ковачевци има над 300 бежанци. За сведение, по последно преброяване жителите на селото са под 300 души и намаляват. Екип на Actualno.com успя да заснеме мястото, където в момента живеят бежанците. Това е Националния детски екологичен комплекс в село Ковачевци.   Първите автобуси със семейства с бежанци са пристигнали още в петък вечерта. Очаква се в детския комплекс да намерят убежище още два рейса с бегълци, съобщи кметът на общината Васил Станимиров. Той научил за гостите едва след като автобусът вече пътувал от селото към комплекса. Въпреки краткото време съумял да уведоми началника на полицейския участък в Радомир и да поиска засилено присъствие на униформени в района. Сирийските бежанци са на свободен режим и имат право да се разхождат свободно в ...

Бареков разкри защо Борисов и Плевнелиев са летели заедно

Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са летели заедно вчера, за да отидат на погребението на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс". Това разкри Николай Бареков пред ТВ7. Лидерът на Движение „България без цензура" показа папарашка снимка направена в събота на правителствения ВИП на летище София, на която Борисов и Плевнелиев са заснети на слизане от самолета. "Снимките са направени от човек, който симпатизира на моите идеи. Този човек е щракнал Плевнелиев и Борисов", обясни Бареков. Бившият журналист изрази възмущението си от факта, че Борисов се е возил на правителствения "Фалкон", въпреки че вече не е министър-председател. Как и защо Бойко Борисов се вози в самолета на президента Росен Плевнелиев? Това искам да питам. Защо Борисов продължава да злоупотребява? Има ли името на Борисов в...

Джеси Джей се чувства неудобно, когато чуе своя песен

Британската певица Джеси Джей помоли собствениците на магазини, ресторанти или барове да не пускат нейни песни, докато тя е там, защото се чувства неудобно. Звездата настоя собствениците на магазини или заведения за хранене да спрат да пускат нейни песни, защото това я кара да се чувства зле. Певицата се оплака, че често е посрещана на обществени места със звука на нейните песни, но вместо да се радва или гордее, тя се стопява от срам, разкрива БГНЕС.„Бях в ресторант и тъкмо започвах да ям вечерята си и някой пусна моя песен. Никой не танцуваше...

Красимир Дачев: Емо Ротманса управлява в сянка бизнеса с дървесина

Бизнесменът Красимир Дачев продължи войната си с бившия депутат от ГЕРБ и учредител на БАСТА Емил Димитров и в предаването "Всяка неделя" на Кеворк Кеворкян по Нова Телевизия. Той обвини Ротманса, че е управлявал в сянка бизнеса с дървесина през главата дори на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Протестиращи в Добрич против продажбата на земя на чужденци поискаха референдум

Протестиращи в Добрич против продажбата на земя на чужденци поискаха да бъде проведен национален референдум, предаде БТА.   Нека хората да кажат позволяваме ли на чужди граждани да купуват земеделска земя или не. Да не забравяме, че земята не е торба с пари, а национално богатство, наследство, което ще остане след нас, каза Ива Ничева, инициатор на протеста, тръгнал от социалната мрежа. По думите й чуждите предприемачи ще дойдат в региона да завъртят бърз оборот със зърно и да наемат евтина работна ръка.   Протестиращите, които се събраха пред храма "Свети Георги", издигнаха лозунгите "Дърво без корен плод не ражда", "Спрете да се оплаквате от държавата - променете я", "Тотална забрана за продажбата на земя. В противен случай тя върви в комплект с нас!".

Почина театралният режисьор Димитър Гочев

/КРОСС/ 70-годишният български театрален режисьор Димитър Гочев е починал днес сутринта след кратко боледуване в Берлин. Гочев бе известен предимно с работата си в Deutsches Theater, Берлин, Volksbühne Берлин, на Thalia Theater в Хамбург, в Бургтеатър във Виена, припомня theaterderzeit.de. Режисьорът Димитър Гочев е роден на 26 април 1943 г. в Първомай. В началото на 60-те години заминава за Източен Берлин и учи ветеринарна медицина в Хумболтовия университет, но после се прехвърля във факултета по театрознание. Става ученик на Бено Бесон, с когото работи в "Дойчес театър" и "Фолксбюне", по-късно е асистент на Фриц Маркарт. Първата му постановка е на пиесата на Хайнер Мюлер "Женска комедия". През 1979 г. Гочев се завръща в България и работи в театрите в Русе, София и Враца. Превежда текстовете на немски автори и поставя Бюхнер, Лесинг и Брехт. Сред българските пиеси, които поставя, са "Когато гръм удари" на Яворов и "Максималистът " на Станислав Стратиев. През 1983 г. името му нашумява като режисьор на "Филоктет" на Хайнер Мюлер, който се играе на сцената на театър "София". За сезона 1985/1986 е поканен като гост-режисьор в Кьолн, където поставя "Квартет" на Мюлер. Оттогава Гочев живее в Германия и работи за най-добрите театрални сцени в страната (Кьолн, Дюселдорф, Хамбург, Хановер, Бохум) и немскоезичния свят - Базел, Грац, Виена. През 1991 г

Почина изтъкнатият театрален режисьор Димитър Гочев

70-годишният български театрален режисьор Димитър Гочев е починал днес сутринта след кратко боледуване в Берлин, съобщи немският сайт theaterderzeit.de.С кончината му европейският театър губи един от най-изтъкнатите си театрали. Гочев бе известен предимно с работата си в Deutsches Theater, Берлин, Volksbühne Берлин, на Thalia Theater в Хамбург 70-годишният български театрален режисьор Димитър Гочев е починал днес сутринта след кратко боледуване в Берлин, съобщи немският сайт theaterderzeit.de.С кончината му европейският театър губи един от най-изтъкнатите си театрали. Гочев бе известен предимно с работата си в Deutsches Theater, Берлин, Volksbühne Берлин, на Thalia Theater в Хамбург

Изтъкнатият театрален режисьор Димитър Гочев почина на 70 г.

70-годишният български театрален режисьор Димитър Гочев е починал днес сутринта след кратко боледуване в Берлин, съобщи немският сайт theaterderzeit.de.С кончината му европейският театър губи един от най-изтъкнатите си театрали. Гочев бе известен предимно с работата си в Deutsches Theater, Берлин, Volksbühne Берлин, на Thalia Theater в Хамбург 70-годишният български театрален режисьор Димитър Гочев е починал днес сутринта след кратко боледуване в Берлин, съобщи немският сайт theaterderzeit.de.С кончината му европейският театър губи един от най-изтъкнатите си театрали. Гочев бе известен предимно с работата си в Deutsches Theater, Берлин, Volksbühne Берлин, на Thalia Theater в Хамбург

Вдовицата на Тито почина

Йованка Броз, която бе омъжена за Тито в продължение на почти 30 години, е починала в болница от сърдечна недостатъчност

Предупреждават за тежък трафик около Семинарията заради строежа на „Симеоновско шосе” и Алея Яворов

Затруднено ще е движението на автомобили в района на Семинарията във връзка със строителството на кръстовище на две нива на „Симеоновско шосе” и „Алея Яворов”. Това съобщи за Дарик зам.-кметът по транспорта в Столичната община Любомир Христов. Предвижда се движението да не бъде спирано в нито един етап от строежа напълно. Въпреки че срокът за изпълнение на проекта е шест месеца, най-вероятно през тежките зимни месеци ремонтите ще спрат заради лошите условия и ще продължат по-интензивно през пролетта. Чуйте какво още обясни Любомир Христов във в...

Лек трус до Якоруда

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Земният трус е усетен в 8,27 ч. тази сутрин с епицентър северно от Якоруда, в Национален парк "Рила", на 76 км южно от София, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети.  

Почина театралният режисьор Димитър Гочев


Работещият от дълги години в Германия режисьор Димитър Гочев почина днес на 70-годишна възраст, 

Носителят на множество театрални награди в България и чужбина си отиде в 5 часа тази сутрин след кратко и тежко боледуване в Берлин.

"Така европейският театър загуби един от своите най-значими артисти. Гочев стана известен преди всичко с работата си в театри в Берлин, Хамбург и Виена", пише на сайта си германското месечно списание "Тheater der Zeit". Изданието отбелязва, че...

Даниел Радклиф отблизо

Порасналият Хари Потър показва своята замислена и меланхолична страна

    


Слаб земен трус 2,1 по Рихтер край Якоруда

Няма данни за пострадали и материални щети

Големи пожари в Австралия

Пожарникарите в Австралия засилиха мерките за овладяването на няколко големи горски пожара, след като метеоролозите предвиждат, че ситуацията ще продължи да се влошава и официалните власти предупредиха за „безпрецедентна” опасност заради най-лошите условия през последните 40 години - горещини и силен вятър.

"Атака" би подкрепила по принцип ГЕРБ при вот на недоверие заради проблема с бежанците


"Атака" би подкрепила по принцип вот на недоверие срещу кабинета по темата за сирийските бежанци, заяви депутатът от партията на Волен Сидеров Явор Нотев в предаването "Неделя 150" на БНР. Вчера зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев каза, че "политиката спрямо бежанците е една от темите, по които си заслужава да бъде искан вот на недоверие на правителството".

Нотев уточни, че ако вотът е внесен от ГЕРБ, подкрепата ще зависи от конкретната формулировка,...

Тори Бърч, най-богатата млада дизайнерка в Америка, която наложи тениската за официално облекло

Опра Уинфри кани във вечерното си шоу по Ей Би Си младата дизайнерка Тори Бърч през 2005 година. По това време Бърч не е популярна, даже има хора, които допускат, че това име е мъжко. Всъщност е бивша модна журналистка, която се омъжва за богатия Кристофър Бърч. Когато сключват брак, той вече е милионер. И, разбира се, сбъдва мечтата  да има собс Опра Уинфри кани във вечерното си шоу по Ей Би Си младата дизайнерка Тори Бърч през 2005 година. По това време Бърч не е популярна, даже има хора, които допускат, че това име е мъжко. Всъщност е бивша модна журналистка, която се омъжва за богатия Кристофър Бърч. Когато сключват брак, той вече е милионер. И, разбира се, сбъдва мечтата да има собс

Борисов: Най-големият грях на БСП е...

"Всичко, което прави правителството е пагубно и грешно", каза още Борисов

Мъж с психично проблеми уби баба в опит да я изнасили

35-годишен мъж с тежки психично проблеми пребил почти до смърт 87-годишна старица при опит да я изнасили. Бабата издъхнала в ломската болница, докато лекарите я освидетелствали, съобщават от Novini.bg.
Инцидентът е станал в петък вечерта в село Добри дол. Александър М. нахлул в стаята на баба Мария, пробвал да я насили и я пребил жестоко. Съседи 35-годишен мъж с тежки психично проблеми пребил почти до смърт 87-годишна старица при опит да я изнасили. Бабата издъхнала в ломската болница, докато лекарите я освидетелствали, съобщават от Novini.bg. Инцидентът е станал в петък вечерта в село Добри дол. Александър М. нахлул в стаята на баба Мария, пробвал да я насили и я пребил жестоко. Съседи

Здравната комисия може и да не бъде чута за вдигането на забраната за пушене

Яркото противопоставяне по въпроса за забраната за тютюнопушене показва колко сме непримирими в обществото ни по всички теми, коментира в интервю за БТА председателят на парламентарната здравна комисия д-р Нигяр Джафер.   Поводът е предстоящото следващата седмица обсъждане в комисията на два законопроекта (внесени от"Атака" и от група депутати от Коалиция за България), предвиждащи либерализация на режима за пушене.   Имаме хиляди поводи да се противопоставяме, но в края на краищата трябва да търсим и общите допирни точки, посочи Джафер, която очаква да се намерят най-разумните решения по отношения на пушенето. Според нея категорично трябва да остане пълната забрана на всички места, които са посещавани от деца и ученици, но може да се направи компромис за нощните заведения, ако се гарантира строг контрол да не се допускат деца. Спорен, по нейно мнение, е въпросът за стадионите, защото публиката там е от всички възрастови групи, а и все пак става дума за спорт. Самата Нигяр Джафер ще гласува против отпадането на забраната за пушене на закрито и прогнозата й е, че проектопромените няма да бъдат одобрени в здравната комисия, но по думите й интригата е какво ще се случи в пленарната зала.   Групата на ДПС няма единно мнение по въпроса и е разделена почти по равно, но имало и много пушачи, които подкрепят по-твърдите мерки.

Здравната комисия може и да не бъде чута от парламента за вдигането на забраната за пушене

Яркото противопоставяне по въпроса за забраната за тютюнопушене показва колко сме непримирими в обществото ни по всички теми, коментира в интервю за БТА председателят на парламентарната здравна комисия д-р Нигяр Джафер.   Поводът е предстоящото следващата седмица обсъждане в комисията на два законопроекта (внесени от"Атака" и от група депутати от Коалиция за България), предвиждащи либерализация на режима за пушене.   Имаме хиляди поводи да се противопоставяме, но в края на краищата трябва да търсим и общите допирни точки, посочи Джафер, която очаква да се намерят най-разумните решения по отношения на пушенето. Според нея категорично трябва да остане пълната забрана на всички места, които са посещавани от деца и ученици, но може да се направи компромис за нощните заведения, ако се гарантира строг контрол да не се допускат деца. Спорен, по нейно мнение, е въпросът за стадионите, защото публиката там е от всички възрастови групи, а и все пак става дума за спорт. Самата Нигяр Джафер ще гласува против отпадането на забраната за пушене на закрито и прогнозата й е, че проектопромените няма да бъдат одобрени в здравната комисия, но по думите й интригата е какво ще се случи в пленарната зала.   Групата на ДПС няма единно мнение по въпроса и е разделена почти по равно, но имало и много пушачи, които подкрепят по-твърдите мерки.

Протест пред здравното министерство в името на болно дете

/КРОСС/ Граждани излязоха на протест пред здравното министерство, за да изразят подкрепата си към двегодишната Стефания, която се бори с тумор на мозъка. Исканията на хората бяха да се осигури адекватно лечение за момиченцето, което доскоро се е лекувало в специализирана клиника в Турция. Недоволството на присъстващите бе породено от факта, че държавата отказва да продължи финансирането на лечението на Стефания.  Държавата тотално е обърнала гръб на хората и ние искаме да стреснем тази държава", коментира Васко кръпката, който беше сред протестиращите.

Слънчево

Прогноза за 21 октомври, понеделник Преди обяд в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта и намаление на облачността ще настъпи около обяд. Предимно слънчево ще бъде времето в планинските райони. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 19 и 24 градуса, в Сливен - около 22 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за октомври. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Топло време, с ма...

Кметовете поискаха министерство на провинцията

Кметовете поискаха министерство на провинцията, а Николай Бареков ще внесе стратегията им за административна реформа в Министерския съвет.

Фиорентина направи невероятен обрат срещу Ювентус

Отборът на "Фиорентина" сътвори истински подвиг срещу италианския шампион "Ювентус" след знаменит обрат. "Виолетовите" постигнаха забележителна победа с 4:2, след като губеха с 0:2 на полувремето, предаде football24.bg. Първото полувреме бе с превес от страна на играчите на гостите, които бяха по-дейни в нападаение. Карлос Тевес откри резултата в 37-ата минута от дузпа. Самото нарушение за наказателния удар бе спорно, но така или иначе "бианконерите" се възползваха от това. Само три минути по-късно Пол Погба на празна врата удвои аванса на шампионите. До средата на втората част не се виждаше как играчите на Винченцо Монтела ще стигнат до попадение. Но в 65-ата минута Квадво Асамоа извърши нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Джузепе Роси, ко...

Носителят на наградата „Добри Желязков" е Петко Парушев

Обществената комисия за избор на носител на наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков"  избра за носител за 2013 г. Петко Динков Парушев - ръководител на „ПАРМАШ" АД. Комисията определя носителят на наградата въз основа на следните показатели: печалба, липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване, социална стабилност, инвестиции. Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на 11 фирми, работещи на територията на Община Сливен, съгласно критериите, залегнали в Наредбата за символиката на град С...

13% от търговията на дребно в България през 2015 ще се случва онлайн

Страната ни изпреварва единствено Румъния в е-пазарауването

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване