Бившият чешки премиер Петър Нечас може да бъде съден за корупция

Върховният съд на Чехия постанови, че бившият премиер Петър Нечас може да бъде съден за корупция във връзка със скандала, довел до падането на правителството му през юни, предаде Франс прес. В сайта си съдът уточнява, че имунитетът, с който се ползва Нечас, се отнасят само до действията му в парламента. Прокурорът Иво Ищван отказа да съобщи дали ще повдигне обвинение срещу Нечас, предаде агенция ЧТК. Бившият премиер е заподозрян, че е предложил на трима депутати от своята Гражданска демократическа партия, противопоставящи се на предлагани от правителството фискални мерки, да се оттеглят в замяна на апетитни постове в държавната администрация. Премиер между юли 2010 и юни 2013 г., Петър Нечас бе принуден да подаде оставка след скандал за корупция и злоупотреба с власт, в който бе замесена и бившата директорка на канцеларията му и по онова време негова любовница Яна Нагиова, с която той неотдавна сключи брак.

Увеличават се хората с доходи под прага на бедност

Броят на българите, живеещи под прага на бедността, се е увеличил с 80 хиляди през последните три месеца, спрямо предходното тримесечие. Това показва изследване за издръжката на живот, проведено от КНСБ. Данните сочат, че линията на бедност през последното тримесечие е 212 лева, а с доход под нея живеят 23,5 % от българските домакинства. Около 1,695 млн. българи живеят с доход до 212 лева месечно. От друга страна, 3,2 млн. души разполагат с доход до минималната работна заплата, като техният брой е намалял с около 500 000 за последните три месец...

Нов завод започва работа в русенския индустриален парк


Ново производство се открива в индустриалния парк на Русе. "Балканцинк" АД ще извършва горещо поцинковане и изработка на метални изделия. Инвестицията е в размер на 4,5 млн. евро. Нови 30 работни места ще се осигурят в резултат на това вложение.

На територията на русенския индустриален парк работят няколко големи предприятия с чужестранно участие. Първи откри производствената си дейност френският завод "Монтюпе", следван от испанската "Керос", италианската "МБМ Металуърк" и други....

Георги Илиев: Надявам се ние да сме по-усмихнати след мача с ЦСКА

Капитанът на Черно море Георги Илиев заяви в интервю за Морски гонг по Дарик Варна, че се надява той и неговите съотборници да са по-усмихнатите след неделното домакинство срещу ЦСКА. Той смята, че и двата тима ще се измъчат на терена на „Тича”. Илиев е готов и ще влезе в игра, но едва ли ще остане пълни 90 минути. „По-добре съм вече и от няколко дни тренирам с отбора. Надявам се до мача да съм в добра форма и да играя. Нормално е след един месец извън терена да се чувствам малко поуморен след първите тежки тренировки, но лека-полека трябва да ...

Почина операторът Живко Баев

На 53-годишна възраст почина операторът на БНТ - Живко Баев, съобщиха от телевизията. Той е бил олимпийски оператор и част от групата на БНТ от Зимните игри в Торино през 2006 година.

„Живко вдъхна живот на първото студио на БНТ в сърцето на Международния ТВ център в Пекин през 2008. Оттогава все на него разчитахме за Зимните игри във ... На 53-годишна възраст почина операторът на БНТ - Живко Баев, съобщиха от телевизията. Той е бил олимпийски оператор и част от групата на БНТ от Зимните игри в Торино през 2006 година. „Живко вдъхна живот на първото студио на БНТ в сърцето на Международния ТВ център в Пекин през 2008. Оттогава все на него разчитахме за Зимните игри във ...

Почина операторът на БНТ Живко Баев

На 53-годишна възраст почина операторът на БНТ - Живко Баев, съобщиха от телевизията. Той е бил олимпийски оператор и част от групата на БНТ от Зимните игри в Торино през 2006 година.

„Живко вдъхна живот на първото студио на БНТ в сърцето на Международния ТВ център в Пекин през 2008. Оттогава все на него разчитахме за Зимните игри във ... На 53-годишна възраст почина операторът на БНТ - Живко Баев, съобщиха от телевизията. Той е бил олимпийски оператор и част от групата на БНТ от Зимните игри в Торино през 2006 година. „Живко вдъхна живот на първото студио на БНТ в сърцето на Международния ТВ център в Пекин през 2008. Оттогава все на него разчитахме за Зимните игри във ...

Столична община пуска допълнителни автобуси за Задушница

Вижте къде ще се движат колите на градския транспорт

    


Реваншът за купата между "Левски" и ЦСКА ще е на 19 декември, потвърди БФС


Реваншът от осминафиналите за Купата на България между "Левски" и ЦСКА ще се изиграе на 19 декември. Българският футболен съюз утвърди датата, след като клубовете постигнаха споразумение с "Футбол про медиа" и Тв7.

Първата среща, в която червените ще бъдат домакини, ще се изиграе на 17 ноември от 15.15 часа.

Датите за двете дербита създадоха напрежение заради ангажираността на Националния стадион "Васил Левски". Представителите на "Левски" и ЦСКА постигнаха споразумение...

Кр. Димитров: Можем да продаваме успешно българско розово масло и храни в Китай

Страната ни ще открие трето икономическо представителство в азиатската страна

    


Съдът оправда грък, пускал тока на хората с неплатени сметки


Съдът оправда "гръцки Робин Худ", специализирал се в пускане на тока в домакинства, където е спрян заради неплатени сметки, съобщи информационният портал МКД, цитиран от БТА.

В оправдателната присъда съдът се мотивира с това, че токът е "основно обществено благо".

От 2011 г. досега група активисти в градчето Верия в Северна Гърция са извършили няколко десетки операции за включване на електрическата енергия на хора, които нямат пари да си платят сметките, казал за "Франс...

“Спиндермаан” блокиран във фейсбук

Спиндермаан

Фейсбук страницата на “Спиндермаан” от днес вече не е активна. Профилът на скандалната фен група е блокиран, но вече има нов – “Спиндермаан New”.

Причината за свалянето на страницата най-вероятно са честите и множество отрицателни доклади, които са подадени от възмутени фейсбук потребители.

“Спиндермаан” се слави с безумни картинки и текстове, за които трябват специална подготовка да бъдат разчетени. Изразите, с които Спинди стана популярен в мрежата са “Фостата” и “биа са с лошите”.

Оригиналната страница на “Спиндермаан” имаше над 97 0000 фена. Админите на страницата бяха подготвили специална парти вечер по случай 100 000 лайка на 22 ноември в клуб Mixtape.

Въпреки падението на оригиналния фейсбук профил, събитието ще остане, съдейки по това, че корицата на “Спиндермаан New” е обявата за юбилейния концерт.

Въпреки скандалния облик, който “Спиндермаан” има във фейсбук, когато “трябва винаги е точен”, смятат потребителите и феновете на страницата.

 

Статията "“Спиндермаан” блокиран във фейсбук" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Варненски лекари: Като не ни плащат тук, ще ни плащат навън

Десетки лекари от много варненски болници се събраха в двора на МБАЛ "Св. Анна", за да изразят недоволството си от орязването на парите на лечебните заведения с 20%. Медиците протестираха срещу цялостната политика, провеждана в сферата на здравеопазването.

Главният секретар тушира напрежението в МВР с 8 млн. за ваучери

Само два дни, след като заповед на пребиваващия по необявени причини в САЩ вътрешен министър Цветлин Йовчев за малко да взриви сериозно недоволство сред столичните полицаи, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров направи стъпка към тоталното овладяване на настроенията в системата. "Имаме уверението на министъра на финансите, че до края на годината всички задължения към служителите на МВР по тази част ще бъдат изплатени. Парите са набавени. Това, което е обещано, не е като даденото, нали знаете. В случая ще им бъдат предоставени тези пари, които са им обещали", обяви той след среща с финансовия министър Петър Чобанов. Става въпрос за ваучерите за храна на стойност 60 лева месечно, които предшественикът на Йовчев Цветан Цветанов, обеща на служителите на реда още през октомври м.г., като компенсация за това, че няма да им увеличи заплатите. В началото на мандата си Йовчев коментира, че средствата за въпросните купони не само че не са били осигурени през м.г., а не са били предвидени и във ведомствения бюджет за 2013 г., намеквайки, че ангажиментът на Цветанов е бил чисто популистки. "Това са финансови средства, ваучери за храна, които се дават на колегите, които имат извънредно специфични условия на труд. Така че ние продължаваме да изпълняваме ангажиментите си", подчерта в петък главсекът на МВР, който успя да се справи бързо със спонтанния полицейски протест в сряда, предизвикан от изненадваща заповед за ротация на патрулите в четири РПУ-та в София. Лазаров обаче не пожела да уточни каква сума му е била обещана от министър Чобанов, нито откъде са заделени въпросните средства. Каза единствено каза, че парите ще бъдат преведени на полицаите поетапно в следващите два месеца. От финансовото ведомство коментираха пред Mediapool, че става въпрос за общо 14 млн. лева, като 8 от тях ще бъдат предназначени за ваучери за храна, а останалите 6 млн. лева. - за "други плащания на МВР". От министерството на Чобанов също не уточниха откъде са дошли тези средства. Фискът страдал най-много от "вътрешно-общностни доставки" Другата основна тема на разговора между Лазаров и финансовия министър е била борбата с контрабандата. Главсекът на МВР обяви, че се планира закупуването на нови скенери, които да бъдат монтирани по граничните ни пунктове, за да може да се проверяват и големите камиони и ТИР-ове, без да се отклоняват от движението. "Ще се работи за усилване на контрола по вътрешните граници със страните, които са от Европейския съюз, защото имаме крещящи случаи на ощетяване на бюджета. Паралелно с това ще усилим присъствието на камерите, които да документират съответните проверки, за да е ясно всичко", коментира още той. Идеята на ръководствата на двете министерства е да засилят техническия контрол, а съвместните екипи да продължат да действат, както и досега. "Анализът показва, че с влизането на страната в Европейския съюз сякаш не е направен достатъчно задълбочен анализ от гледна точка осигуряването на фиска точно при вътрешно-общностните доставки, тъй като огромните злоупотреби и с ДДС, и с неплащане на акциз, на практика са осъществени там", разясни логиката на идеята Светлозар Лазаров. Борбата с контрабандата е сред обявените основни приоритети на правителството, както бе и при управлението на ГЕРБ.

Главният секретар тотално тушира напрежението в МВР с 8 млн. за ваучери

Само два дни, след като заповед на пребиваващия по необявени причини в САЩ вътрешен министър Цветлин Йовчев за малко да взриви сериозно недоволство сред столичните полицаи, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров направи стъпка към тоталното овладяване на настроенията в системата. "Имаме уверението на министъра на финансите, че до края на годината всички задължения към служителите на МВР по тази част ще бъдат изплатени. Парите са набавени. Това, което е обещано, не е като даденото, нали знаете. В случая ще им бъдат предоставени тези пари, които са им обещали", обяви той след среща с финансовия министър Петър Чобанов. Става въпрос за ваучерите за храна на стойност 60 лева месечно, които предшественикът на Йовчев Цветан Цветанов, обеща на служителите на реда още през октомври м.г., като компенсация за това, че няма да им увеличи заплатите. В началото на мандата си Йовчев коментира, че средствата за въпросните купони не само че не са били осигурени през м.г., а не са били предвидени и във ведомствения бюджет за 2013 г., намеквайки, че ангажиментът на Цветанов е бил чисто популистки. "Това са финансови средства, ваучери за храна, които се дават на колегите, които имат извънредно специфични условия на труд. Така че ние продължаваме да изпълняваме ангажиментите си", подчерта в петък главсекът на МВР, който успя да се справи бързо със спонтанния полицейски протест в сряда, предизвикан от изненадваща заповед за ротация на патрулите в четири РПУ-та в София. Лазаров обаче не пожела да уточни каква сума му е била обещана от министър Чобанов, нито откъде са заделени въпросните средства. Каза единствено каза, че парите ще бъдат преведени на полицаите поетапно в следващите два месеца. От финансовото ведомство коментираха пред Mediapool, че става въпрос за общо 14 млн. лева, като 8 от тях ще бъдат предназначени за ваучери за храна, а останалите 6 млн. лева. - за "други плащания на МВР". От министерството на Чобанов също не уточниха откъде са дошли тези средства. Фискът страдал най-много от "вътрешно-общностни доставки" Другата основна тема на разговора между Лазаров и финансовия министър е била борбата с контрабандата. Главсекът на МВР обяви, че се планира закупуването на нови скенери, които да бъдат монтирани по граничните ни пунктове, за да може да се проверяват и големите камиони и ТИР-ове, без да се отклоняват от движението. "Ще се работи за усилване на контрола по вътрешните граници със страните, които са от Европейския съюз, защото имаме крещящи случаи на ощетяване на бюджета. Паралелно с това ще усилим присъствието на камерите, които да документират съответните проверки, за да е ясно всичко", коментира още той. Идеята на ръководствата на двете министерства е да засилят техническия контрол, а съвместните екипи да продължат да действат, както и досега. "Анализът показва, че с влизането на страната в Европейския съюз сякаш не е направен достатъчно задълбочен анализ от гледна точка осигуряването на фиска точно при вътрешно-общностните доставки, тъй като огромните злоупотреби и с ДДС, и с неплащане на акциз, на практика са осъществени там", разясни логиката на идеята Светлозар Лазаров. Борбата с контрабандата е сред обявените основни приоритети на правителството, както бе и при управлението на ГЕРБ.

Индийският фондов пазар достигна рекордно високи стойности

Основният борсов индекс в Индия "Sensex" нарасна до рекордно висока стойност от 21,293 в ранната борсова търговия днес (1 ноември), предаде "Би Би...

Кристен Стюарт посещава тайно Робърт Патинсън

/КРОСС/ Актрисата Кристен Стюарт посети тайно бившия си Робърт Патинсън в дома му в Бевърли Хилс. В сряда красавицата, която скъса с британеца през май тази година след 4-годишна връзка, е била забелязана да излиза от именито му. Според Us Weekly, Кристен е прекарала в дома на Робърт около три часа. Когато на излизане бившата двойка забелязала, че ги следят папараци, всеки от тях се качил в автомобила си и потеглили в различни посоки.

Водите на българския пазар отговарят на европейските изисквания

Консумацията на минерална вода не е толкова полезна, колкото смятат хората. Публикации с подобни заглавя притесниха част от хората, ядосаха производители и повдигнаха редица въпроси. Дори се стигна до подозрения за черен PR и нелоялна конкуренция. Досега широко разпространено беше схващането, че приемът на повече вода води до намаляване на риска от увреждане на бъбреците, помага за контрола на теглото и повишаването на умствената концентрация. Според други публикации обаче изследвания от последните години дават тревожни резултати - големите количества погълната вода могат да навредят на функцията на бъбреците, а не да я подобрят. Полезна ли е минералната вода за здравето е въпрос, който периодично се повдига и търси своите отговори между различни мнения и изследвания. За съжаление обозначената информация на етикетите не би могла да ни даде кой знае какви отговори, ако не сме се запознали предварително по-сериозно с написаните там показатели. Затова ИА КРОСС потърси отговори от специалист. Д-р Иво Атанасов, държавен експерт в дирекция „Обществено здраве" на Министерството на здравеопазването, казва: Искам да подчертая, че българското законодателство по отношение на минералните и изворните трапезни бутилирани води е хармонизирано с европейското, още от 2004 г. т.е., далече преди станем членове на ЕС. Водите на българския пазар абсолютно отговарят на европейските изисквания

"Икономист" за България: Студенти на барикадите


Британското списание "Икономист" публикува статия, озаглавена "Студенти на барикадите", в която разказва за студентските протестни окупации в университетите.

Текстът започва с описание на саркастичния "търг" в eBay за продажба на Конституционния съд, който е описан като "неработеща" институция, полезна за мафиоти, важни клечки или корумпирани депутати. Изданието разказва за окупациите на зали и сгради на висши училища, започнали на 23 октомври с блокираните на Ректората на Софийския...

Козметичната компания Ив Роше е оттеглила жалбата си срещу Алексей Навални

Френската козметична компания Ив Роше е оттеглила жалбата си срещу руския опозиционен лидер Алексей Навални и брат му Олег, които тази седмица бяха обвинени в измама, съобщи руският опозиционен вестник "Новая газета", цитиран от Франс прес. Генералният директор на руския филиал на Ив Роше Брюно Льопру е оттеглил жалбата си, пише вестникът без да уточнява кога е станало това, нито да цитира източници. По информация на вестника Льопру е подал оставка и е напуснал Русия. Говорителка на руския филиал на Ив Роше потвърди, че Льопру е подал оставка, но заяви, че не знае къде се намира той. Във вторник руският Следствен комитет обвини Алексей и Олег Навални в присвояване на 26 милиона рубли (592 000 евро) от Ив Роше и над 4 милиона рубли (91 000 евро) от руската фирма МПК. Те са заподозрени и в изпиране на 21 милиона рубли (478 000 евро). Братя Навални са разследвани за измама срещу Ив Роше от декември 2012 г. След това през април разследване срещу тях и във връзка с руската фирма МПК. "Сега става ясно защо двата казуса са били обединени. Единствената цел е да има поне една жертва и законово основание за започване на дело", пише "Новая газета". 37-годишният адвокат Алексей Навални е блогър, който се бори с корупцията в Русия, и един от лидерите на руската опозиция. Бил е разследван многократно и неотдавна бе осъден на пет години затвор условно. Навални отхвърля обвиненията и ги определя като опит на Кремъл да му затвори устата.

Проститутки раждат в градинките в Бургас

Бременна проститутка напусна бургаска болница, въпреки че е била приета за раждане. Жената решила да роди вкъщи или на пейка в градинката, в която приема клиенти. Така както правили другите й колежки, съобщи Нова телевизия. 

В градинката в района на старата поща често може да се види бременна жена Бременна проститутка напусна бургаска болница, въпреки че е била приета за раждане. Жената решила да роди вкъщи или на пейка в градинката, в която приема клиенти. Така както правили другите й колежки, съобщи Нова телевизия. В градинката в района на старата поща често може да се види бременна жена

Пускат извънредни автобуси за Архангелова Задушница

За да могат бургазлии от различните части на града по-лесно да се придвижат до гробищния парк, на Архангелова Задушница /2 ноември, събота/ ще бъдат пуснати в движение две допълнителни автобусни линии - №13А и №109. Линия №13А ще обслужва района ж.к. "Изгрев" - ж.к. "Славейков" по маршрут : Автостанция "Изгрев" - "Младост" - "Пиргосплод" - "Стандартизация" - "ВХТИ" - к-с. "Изгрев" - Чешмите - Автостанция "Изгрев", като разписанието ще се изпълнява с часове на тръгване: 6.30; 7.30; 8.30; 9.30, и връщане: 10.30; 11.30; 12.30. Автобусна линия №10...

Полицията откри издирван от Шумен

Мъжът бил в безпомощно състояние край жп линия

    


Монтираха предпазен парапет в Деветашката пещера

Досега са монтирани 220 метра от парапета, предстои

Борисов се обяснил и за Мишо Бирата

Вчера експремиерът Бокйко Борисов отговарял вчера следобед на въпроси в Столичното следствие, свързани със смъртта на Мишо Бирата. Престоят му там продължил около час.

След сигнал на читател: Oгромни дупки на път запълнени след години нехайство

Преди мецец разтревожен читател съобщи пред Онлайн редакцията, че огромна локва, приличаща на езеро, препречва единствената улица, която свързва столичните квартали ’’Княжево’’ и ’’Горна Баня’’.
Бисер Христов коментира тогава, че хората нямат друга алтернатива за преминаване.
Днес дупката вече е запълнена и пътят е изравнен. 
За да съобщите Преди мецец разтревожен читател съобщи пред Онлайн редакцията, че огромна локва, приличаща на езеро, препречва единствената улица, която свързва столичните квартали ’’Княжево’’ и ’’Горна Баня’’. Бисер Христов коментира тогава, че хората нямат друга алтернатива за преминаване. Днес дупката вече е запълнена и пътят е изравнен. За да съобщите

Премиерът от Котел: Трудно днес откриваме будителите!

Не защото ги няма, а защото обществото ни е разединено, призна той

    


Фискалният резерв се увеличава

Отрицателно в размер на 360,5 млн. лв. е бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към...

Фискалният резерв се увеличава

Отрицателно в размер на 360,5 млн. лв. е бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа към...

Започва строежът на рибарско пристанище в Сарафово

Днес стартира реалното изграждане на модерно рибарско пристанище в бургаския квартал Сарафово. Вече има избран изпълнител на строително-монтажните дейности, който подготвя терена за работа. "Разговаряхме с местните рибари и предупредихме да освободят района, но напълно осъзнавам, че за много от тях това е основен поминък. Затова в непосредствена близост ще доставим 300 кубика насипен материал и ще им обособим един временен кей", каза кметът Димитър Николов. Строителството на рибарско пристанище Сарафово е първият одобрен български проект по мя...

Лацио е правилното място за Бербатов

Според агентът на българина Емил Данчев,цитиран от италианския сайт Ciittaceleste.it., Димитър Бербатов е правилният човек за Лацио.

Георги Иванов-Геша: Вярвам в момчетата, винаги съм бил оптимист

Старши треньорът на Спартак Георги Иванов-Геша няма да може да разчита срещу Марек на Симеон Ганчев и Виктор Митев заради наказания. Групата на Спартак ще бъде попълнена с юноши. „Неприятно за нас е, че точно в този период ни гостува един от най-стабилните отбори в групата. Два отбора тази година минаправиха впечатление-единият е Марек, другият Банско. Ще се пробваме. Вярвам във футболистите, винаги съм бил оптимист. Ще  се надяваме и на шанс, за да спечелим нещо от мача.Георги Иванов не подмина и сериозните финансови проблеми в клуба. „Ако про...

И питейната вода не трябва да се оставя да престоява дълго време

Бързото развитие на света, технологиите и непрекъснато нарастващото население нанесе сериозен удар на чистата на водоемите. За да разберем как да ги запазим чисти, разговаряме с експерта по водоснабдяване и канализация и пречистване на отпадъчните води инж. Красимира Кузманова. Тя разказа повече за пречиствателните станции за отпадни и питейни води, за водоизточниците и възможностите, които дава ЕС чрез фондовете си в този сектор. Инж. Кузманова беше гост в „Рока радио" по Дарик Има ли в България достатъчно и качествени пречиствателни станци...

Предстои конференция на тема „Добри практики и алтернативи за справяне с домашното насилие и насилието, основано на полов признак“

Покана за участие към неправителствените организации; форумът на 15 ноември е във връзка с официалното откриване на програмата 

С децата в почивните дни (2 - 3 ноември)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg. СЪБОТА, 2 ноември:

- София - Безплатни занятия по рисуване и фотография се провеждат всяка събота в Софийска...

Хасан Адемов: Предоставени са 181 347 ваучери за декодери

От 1 август 2013 до 31 октомври са дадени 181 347 ваучери за декодери. 24 047 са непотърсените ваучери. Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов в отговор на въпрос в парламентарния контрол от депутати от ГЕРБ относно обезпечаване с ваучери за декодиращи устройства на всички социално слаби лица и семейства, получаващи енергийни помощи, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Бургаски болници скочиха срещу Здравната каса

Сдружението на управители на бургаски болници разпространи декларация, в която категорично се противопоставя на последните нововъведения от страна на РЗОК. Сдружението изцяло застава зад протестите на лечебните заведение в страната. Публикуваме пълния текст на декларацията, без редакторска намеса: Ние, от Сдружението на бургаските болници, категорично се противопостяваме на позицията предприета от страна на НЗОК за заплащане на 80% от остойностените дейности за последното тримесечие на 2013 г. Считаме и заставаме твърдо зад позицията, че тов...

Откриха русенския затвор

Разкриха стените на русенския затвор. По време на изкопни дейности в терена зад Историческия музей, пл. “Ал. Батенберг“ 3, по проект „Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл“ на Община Русе, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“, попаднаха на северозападна част от основите на русчушкия затвор. Сградата на затвора е била двуетажна и е обявена за паметник на културата. В затвора са лежали четниците от четите на Стефан Караджа и Христо Ботев, видни възрожденци и известни русенци. ...

Подмениха плакат на студенти с „Тотев вън” на Бареков

Плакат на „Ранобудните студенти”, призоваващ пловдивчани да подкрепят протеста им, е бил заменен с транспарант на „България без цензура”, оплакаха се студенти. Плакатът на младежите е бил поставен около 04.00 часа сутринта на тунела под Антични театър, но няколко часа е бил подменен с транспарант гласящ - „Тотев вън” – и по-малък надпис „България без цензура”. В часовете между 07.00 и 07.30  часа служители на Общинска охрана са свалили плаката на Бареков, разказаха за Дарик очевидци.

Деца с тежък диабет и в кома са приети за месец в УМБАЛ

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване