Американските търговци ще имат шест дни по-малко за Коледните разпродажби

Повечето магазини вече започнаха кампаниите с намаленията

    


Американците търговци ще имат шест дни по-малко за Коледните разпродажби

Повечето магазини вече започнаха кампаниите с намаленията

    


СЕМ следи медиите за сирийците

Мониторинг за това как телевизиите и радиата отразяват темата за бежанците започват експертите на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това съобщи пред “Труд” Мария Стоянова от надзорния орган.
Целта е да се установи дали медиите отразяват всички гледни точки, както и в какъв контекст се показват личните истории на сирийците, потърсили убежище Мониторинг за това как телевизиите и радиата отразяват темата за бежанците започват експертите на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това съобщи пред “Труд” Мария Стоянова от надзорния орган. Целта е да се установи дали медиите отразяват всички гледни точки, както и в какъв контекст се показват личните истории на сирийците, потърсили убежище

Орешарски: Увеличаваме финансиранията от централната към местната власт

И в следващия бюджет, макар и сигнално, сме увеличили някои от финансиранията от централната към местната власт. Ще продължим тази политика през целия мандат, заяви премиерът Пламен Орешарски след срещата си с областния управител, с кметовете и депутатите от област Ямбол, съобщиха от правителствения пресцентър. По време на разговора бяха обсъдени н И в следващия бюджет, макар и сигнално, сме увеличили някои от финансиранията от централната към местната власт. Ще продължим тази политика през целия мандат, заяви премиерът Пламен Орешарски след срещата си с областния управител, с кметовете и депутатите от област Ямбол, съобщиха от правителствения пресцентър. По време на разговора бяха обсъдени н

Борисов заведе иск срещу Йордан Цонев, който го нарече "мутра"

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заведе иск срещу депутата от ДПС Йордан Цонев за това, че го нарече "мутра" преди ден по време на обсъждането на парламентарната анкетна комисия за назначенията по време на бившите управляващи. Това съобщи в петък самият Борисов чрез профила си във Фейсбук, който се наложи да възстановява два пъти последните месеци, след като бе свалян след масово докладване. "Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийски градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева", обяви опозиционният лидер, който бе наречен още "основателят на СИК" от депутата от ДПС в пленарната зала. "В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи, противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", жалва се още Борисов в социалната мрежа. За онези свои почитатели, които не следят заседанията на парламента експремиерът припомня, че в четвъртък Цонев "в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми". Това не е първият сблъсък между Борисов и Цонев със съдебен привкус. През 2007 г., когато лидерът на ГЕРБ бе все още кмет на София, депутатът от ДПС го заплаши със съд заради изказване на Борисов, че Цонев е сред "корумпираните политици". До дело обаче така и не се стигна.

Най-малко 50 човека пострадаха при сблъсък на два трамвая в Сараево

/КРОСС/ Най-малко 50 човека пострадаха при сблъсък на два трамвая в столицата на Босна Сараево, съобщава босненският вестник Oslobodjenje. Инцидентът е станал около 14:00 часа местно време на главната улица на Сараево. Единият трамвай завивал наляво и се блъснал в друг, който идвал от противоположната посока и се движел направо. Свидетели разказват, че сблъсъкът е бил толкова силен, че е изкъртил дръжките, за които са се държали хората.Сред ранените няма хора с опасност за живота. Не се изключва броят на пострадалите да се увеличи. Причините за инцидента все още се изясняват.

Генов: В Локо София всички заплати са регламентирани, нямам "черен списък"

Старши треньорът на Локомотив Сф Стефан Генов заяви пред клубния сайт, че възнагражденията на всички в тима са регламентирани и е невъзможно футболисти, с които се преговаря за привличането им в състава на „червено-черните“ да изнудват в разговорите клубното ръководство относно сумите за заплати. По този начин наставникът на столичните локомотивци опроверга написаното днес в български спортен ежедневник, че трансферът на френски нападател при „железничарите“ може да се провали във връзка с финансовите изисквания на играча. Няколко часа по-късно...

Масови оставки, ако финансовото положение не се подобри

Лекар: Жена ми в Германия печели за месец колкото аз за 1 г.

    


Стрелба на летището в Лос Анджелис! Евакуират го!

Стрелба на международното летище в Лос Анджелис стана причина за спешна евакуация. Съобщава се за поне двама ранени.

Гришо: Големите в тениса вече гледат на мен по друг начин

София /КРОСС/ Големите в тениса вече гледат по друг начин на мен. Това каза пред bTV Григор Димитров, който се завърна в България, за да си отпочине след своя последен мач за 2013 година. Той изигра най-силния си сезон в своята кариера, спечелвайки първата си титла при професионалистите. Успехът на Гришо дойде след победа над Давид Ферер в Стокхолм и игра във финал срещу Анди Мъри в Бризбейн."Годината като цяло беше доста успешна. Може би това бе най-добрият ми сезон. Чувствам, че успях да намеря един верен път, по който се надявам да продължа и през следващия сезон", каза Димитров."Намерих начина, по който да правя правилно тренировките си, направих добри мачове, спечелих първата си титла, което беше много важно, записах победа срещу световния номер 1, така че това са моментите, които искам да запомня", обясни още тенисистът.Димитров коментира своята загуби от Хуан Мартин дел Потро в последния си мач за сезона. Там той отстъпи с 6:3, 3:6, 4:6 срещу четвъртия в световната ранглиста и отпадна в осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс". "Определено бе тежък мач. Все пак в последния турнир за годината никога не е лесно, още повече играх срещу Дел Потро. Но през цялото време се чувствах в добра кондиция и определено имах шансове да спечеля", каза българинът.„Във втория и третия сет имаше моменти, в които просто трябваше да играя по-добър тенис, но нищо..

Фондация кани български деца да се лекуват в Израел

В болницата “Волфсон” на израелското градче Холон край Тел Авив има едно специално отделение – от ония, в които всеки лекар би възприемал работата си като мисия. Затова и коридорите са облепени със снимки на усмихнати детски личица, пощенски картички, писма и рисунки. Всеки от младите пациенти на отделението ще запомни завинаги това място В болницата “Волфсон” на израелското градче Холон край Тел Авив има едно специално отделение – от ония, в които всеки лекар би възприемал работата си като мисия. Затова и коридорите са облепени със снимки на усмихнати детски личица, пощенски картички, писма и рисунки. Всеки от младите пациенти на отделението ще запомни завинаги това място

В Китай откриха флейти на 9 000 години

/КРОСС/ Три флейти от кост, изработени преди 9 000 години, са открити в древно китайско гробище в провинция Хънан, Централен Китай, съобщи агенция Синхуа. Инструментите са доказателство, че китайците са усвоили музикалната култура преди писмеността, казват местни археолози. Музикалните инструменти от каменната ера представляват тръба от кост, дълга около 20 см. Заедно с флейтите учените открили каменни сечива и керамични съдове."Хората, създали културата Цзяху, не са били само ловци, рибари и занаятчии, но също се занимавали със селско стопанство и били отлични музиканти", завиха професори от университета в Джънджоу.

UK кръстоносци срещу българите

Подписката в сайта на вестника е конкретно срещу българите и румънците, за които от Нова година падат ограниченията на трудовия пазар в целия ЕС. “Вече знаем за румънски банди, причинили доста страдание в нашите градове, докато безскрупулни компании заобикалят трудовото законодателство, за да наемат румънски и български строители и да спестят пари" Подписката в сайта на вестника е конкретно срещу българите и румънците, за които от Нова година падат ограниченията на трудовия пазар в целия ЕС. “Вече знаем за румънски банди, причинили доста страдание в нашите градове, докато безскрупулни компании заобикалят трудовото законодателство, за да наемат румънски и български строители и да спестят пари"

Иванович допусна първа загуба, но се класира за полуфиналите в София


Ана Иванович допусна първа загуба в Турнира на шампионките, но въпреки това се класира за полуфиналите на втория по сила заключителен турнир на WTA, който за втора поредна година се провежда в София. 

Двукратната шампионка в надпреварата изпусна "спечелен" мач, след като водеше срещу рускинята Елена Веснина с два пробива преднина в решителния трети сет, но в крайна сметка допусна обрат и загуби с 4:6, 6:3, 6:7 (1). 

Спечеленият втори сет обаче гарантира на бившата номер 1...

Загинал и ранени при стрелба на летището в Лос Анджелис

Мъж с автоматично оръжие е преминал през охраната на летището и е застрелял агент на федералната агенция за транспортна безопасност

Трима ранени при стрелба на летището в Лос Анджелис

Телевизия Си Би Ес съобщи, че трима души са откарани в болницата. Единият бил с огнестрелна рана в крака. Според телевизията мъж с пушка успял да премине през охраната на летището и открил огън.

Фич повиши прогнозата си за Испания на стабилна

Рейтинговата компания "Фич" съобщи, че повишава прогнозата си за Испания на "стабилна", благодарение на напредъка в реформите и подобрения износ.

Кола падна върху мъж в автокъща

Мъж е пострадал тежко в Студентски град днес следобед. Инцидентът е станал в автокъща "Софавто" на бул. "Г. М. Димитров".

Лека кола, вдигната на хидравличен клин е паднала върху клиент на автокъщата. Мъжът е настанен в болница с опасност за живота, пише "БЛИЦ".


















Мъж е пострадал тежко в Студентски град днес следобед. Инцидентът е станал в автокъща "Софавто" на бул. "Г. М. Димитров". Лека кола, вдигната на хидравличен клин е паднала върху клиент на автокъщата. Мъжът е настанен в болница с опасност за живота, пише "БЛИЦ".

Таско Ерменков проговаря за жена си пред Фрог нюз

След като депутати от ГЕРБ предизвикаха червения депутат Ерменко Тасков от парламентарната трибуна с въпроса „Къде работи съпругата му и колко време работи там”, днес той разкри своята истина пред Фрог нюз. „Отговарям, жена ми е безработна, на борсата на труда е, без право на обезщетение по причини на несъвършеното ни законодателство в тази област”.

Mitsubishi разкри интересна тройка

Автомобилното изложение в Токио наближава и специално за него японците от Mitsubishi са подготвили три доста интересни прототипа. Първият е леко странният GC-PHEV (Grand Cruiser), който загатва за бъдещия пълноразмерен SUV на Mitsubishi. Разбира се, моделът е оборудван със система за задвижване на четирите колела, но освен това притежава plug-in хибридна система с 3-литров V6 двигател с компресор в комбинация с мощен мотор, осемстепенна автоматична трансмисия и батерия. Вторият модел е XR-PHEV (Cross Runner), който показва какво можем да очакваме от бъдещия компактен кросоувър на марката. Концепткарът е задвижван от малък 1.1-литров турбо двигател с директен инжекцион, ефективен мотор и батерия. Накрая идва и прототипът Concept AR (Active Runabout), който е компактен MPV от ново поколение...

Берлускони се оженил тайно за 50 години по-млада жена?

Въпреки че напоследък бившият италиански премиер Силвио Берлускони беше застигнат от много неприятности на политическия фронт, на фронта на любовта Ил Кавалиери жъне успехи. Според британския таблоид "Дейли Мейл", цитиран от Нова телевизия, Берлускони се е оженил за 28-годишната Франческа Паскуале. Това е станало на тайна церемония в село близо до Милано, твърди изданието. Приятелка на щастливата двойка заявява, че е била поканена на сватбата, но нe е могла да присъства.   "Това не беше граждански брак. Силвио има параклис в дома си и те са могли да се венчаят, без някой да разбере", обяснила Марител Поланко пред италианско радио.  Преди месец самата Франческа заяви пред сп. "Венити феър", че е решила да се омъжи за Ил Кавалиере. "Търсех го, ухажвах го, накарах го да се влюби...

Бойко много засегнат, иска 50 бона

Бойко Борисов е завел иск в Софийски градски съд срещу депутата от ДПС Йордан Цонев, който го нарече мутра и основател на СИК.

41% от 15-годишните ученици не покриват минималния праг на грамотност

София /КРОСС/ Проучване е показало, че над 40 процента от 15-годишните ученици у нас не покриват минималния праг на грамотност. Изследването "Пиза" измерва тази функционална грамотност, умението да ползваш текстове в практическа ситуация, не да прочетеш указания за ползване на лекарство. 41% от 15-годишните ученици в България не покриват минималния праг на функционална грамотност. Друго нещо, което тези изследвания ни казват, е огромната разлика между децата с висок резултат и децата с нисък резултат. Тази пропаст във възможностите на децата е много задълбочена в България, много повече от средното за Европа. Абсолютно тревожно, ако ние искаме да имаме добре подготвени кадри, информирани граждани е много важно да адресираме този проблем сега. Предоставяме ли възможност на учителите да предоставят наистина качествено преподаване на децата, които има нужда от това, коментира данните от изследването Траян Траянов от фондацията. За втора поредна година фондация "Заедно в час" организира конференция за качеството на образованието и държавната политика по този въпрос, съобщи БНР.

Евтино саниране само за 50% от мераклиите

Желаещите да получат субсидия вече са около 2 пъти повече от наличния финансов ресурс и така голяма част от одобрените кандидати сигурно ще останат за следващия програмен период. Това смята Цвета Наньова, проектен мениджър по санирането за София.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията тази вечер:

- В деня на народните будители протестиращите  студенти призоваха граждани и институции към общонационална стачка.
- Главният прокурор Сотир Цацаров отново поиска имунитета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.
- Всеки трети търговец не издава касови бележки, показа проверка на Националната...

Стрелба евакуира част от летището в Лос Анджелис

Част от международното летище в Лос Анджелис беше евакуирано след стрелба, при която бяха ранени най-малко двама души, съобщават американските медии, цитирани от световните агенции.

Мъж се бори за живота си, кола падна отгоре му

Мъж е пострадал тежко в Студентски град днес следобед. Инцидентът е станал в автокъща Мъж е пострадал тежко в Студентски град днес следобед. Инцидентът е станал в автокъща "Софавто" на бул. "Г. М. Димитров". Лека кола, вдигната на хидравличен клин е паднала върху клиент на автокъщата. Мъжът е настанен в болница с опасност за живота, пише "БЛИЦ".

Пътят с. Радилово-Пещера ще остане затворен до 12 ноември

Срокът на въведената организация на движението за участъка от път ІІ-37 Пазарджик - Пещера - в регулацията на с. Радилово е удължен до 12 ноември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". 
В момента се извършва ремонт на водопроводната и канализационната мрежа на селото и след приключването му ще се пристъпи към... Срокът на въведената организация на движението за участъка от път ІІ-37 Пазарджик - Пещера - в регулацията на с. Радилово е удължен до 12 ноември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". В момента се извършва ремонт на водопроводната и канализационната мрежа на селото и след приключването му ще се пристъпи към...

Затварят медия в Русия заради нецензурни материали

Росбалт обаче продължава дейността си и ще обжалва присъдата

    


Слънчево затъмнение в неделя, последно за 2013

На рядко слънчево затъмнение ще станем свидетели в неделя, 3 ноември. Затъмнението се бъде хибридно, защото от едни места ще се вижда като пръстенообразно, а от други - като пълно слънчево затъмнение.

Гришо гледа позитивно на сезон 2014

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е горд от приключилия най-силен сезон за него и гледа с оптимизъм на следващия.

Вицепрезидентът Попова подкрепи протестиращи във Враца

Въпреки че в социалната мрежа близо 1 400 души бяха заявили участието си в протеста срещу работата на полицията, съдебната система и насилието срещу деца, пред районното полицейско управление във Враца се събраха около 30 най-близки роднини и приятели на загиналия при неизяснени обстоятелства  Стефан Георгиев и починалия след побой Ники. Въпреки че в социалната мрежа близо 1 400 души бяха заявили участието си в протеста срещу работата на полицията, съдебната система и насилието срещу деца, пред районното полицейско управление във Враца се събраха около 30 най-близки роднини и приятели на загиналия при неизяснени обстоятелства Стефан Георгиев и починалия след побой Ники.

1 000 000 пенсионери с 50 лв. за Коледа

Поне 1 000 000 пенсионери ще получат коледни добавки от по 50 лв. Това стана ясно вчера от изявление на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов в парламента.

Предимно слънчево

Прогноза за времето за 2 ноември, събота В сутрешните часове над низините и Източна България ще има ниска облачност или мъгла, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Около обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее, с изключение на Черноморието, и в следобедните часове над почти цялата страна ще бъде слънчево. Над планинските райони през целия ден ще бъде слънчево. Почти тихо време. Максимални температури между 15° и 20°, в югозападните райони и на места в Предбалкана до 22-23°. В София около 19°. Подробна ...

Орешарски: Няма протест на лекарите, а спор

Като свобода на мнение определи министър-председателят Пламен Орешарски студентските протести. „Това са типично политически искания, така че не е най-подходящо да се отправят към мен. Аз очаквах да имат други искания - професионални. Системата на образованието ни не е в превъзходно състояние и има много проблеми, които трябва да решаваме. Даваме си сметка, че за една година не могат да се решат", коментира Орешарски в Котел. Според него няма протест на лекарите, а спор, който „ще разрешим, надявам се". Министър-председателят посети Котел, къдет...

Близо 1,7 млн. българи живеят под линията на бедност

Данните на КНСБ сочат, че линията на бедност през последното тримесечие е 212 лв., а с доход под нея живеят 23,5% от българските домакинства

Все повече хора търсят решение на съдебни спорове чрез медиация

Съдебният процес е свързан със загубата на много време, нерви и пари, това важи в пълна степен до семейни спорове, кавги между съседи или делба между роднини. Малко хора знаят обаче, че тези казуси могат да се разрешат чрез медиация - независимо дали по случая се води вече дело или не. Медиацията има за цел да се стигне до споразумение между страните в извънсъдебна среда. За целта се определя медиатор, който посредничи на срещи между страните, а крайната цел е в рамките на няколко сесии те да си стиснат ръцете и да се стигне до споразумение, ко...

Общинари молят старци да трупат храна за зимата

/КРОСС/ Обикаляме планинските села на общината и молим жителите им да се запасят с брашно, олио, захар и други храни, за да могат да изкарат дните, в които снегът ще ги откъсне от света. Това каза на заседание на областния щаб във Видин кметът на Бойница Анета Генчева. Тя припомни, че през предишни зими село до границата със Сърбия е останало откъснато за снабдяване с хляб и други продукти заради снежни навявания цели 16 дни. Предупреждението е част от подготовката на общината за месеците със сибирски студ.Кметството прави планове отсега и как трактори да се превърнат в снегорини. Техниката е собствена и с нея чистим улиците и междуселските пътища. Само при дебел сняг наемаме земеделски фирми, които с една дъска отпред също превръщат тежките си трактори в снегорини, допълни Генчева, цитирана от „Стандарт".

45 пострадали при сблъсък на 2 трамвая в Сараево

Около 45 души са пострадали в столицата на Босна и Херцеговина в резултат на катастрофа между два трамвая.

Смъкват с 25% сметките за парно

Задължителното използване на топлинни счетоводители да се премахне, с което сметките за парно да се намалят с до 25% за лоялните платци.

Рамзи: Ливърпул е претендент за титлата

Звездата на Арсенал Аарън Рамзи определи Ливърпул като един от претендентите за титлата в Англия този сезон. „Артилеристите“ срещат тима на Брендън Роджърс в дербито на Висшата лига утре на „Емиратс“, а младият английски национал не спести суперлативите си по адрес на мърсисайдци. „Червените“ започнаха отлично сезона във Висшата лига и в момента заемат третото място във временното класиране, на две точки от лидера Арсенал. „Да, абсолютно, те са един от претендентите за титлата. Ливърпул вече играе футбола, който изповядва Брендън Роджърс. Той б...

Блокираха фейсбук профила на Спиндермаан

Фейсбук страницата на Фейсбук страницата на "Спиндермаан", която имаше над 97 000 фена, от днес вече не е активна. Профилът на скандалната фен група е блокиран, но вече има нов - "Спиндермаан New". Причината за свалянето на страницата най-вероятно са честите и множество отрицателни доклади, които са подадени от възмутени фейсбук потребители. "Спиндермаан" се...

ВИДЕО: Лудо Формула 1 шоу на Дейвид Култард на покрива на света

Бившата звезда от Формула 1 Дейвид Култард направи страхотно шоу с болид на Ред Бул...на покрива на света. Британецът бе поканен от Ред Бул да направи демонстрация с болид на компанията на площадка за хеликоптер на доскорошния най-висок хотел в света – луксозният Бурдж Ал Араб в Абу Даби. Предизвикателството си бе доста голямо, тъй като леко погрешно движение с болида можеше да се окаже фатално. Култард обаче показа, че не е забравил как се пилотира болид от Формула 1 и направи страхотно зрелище. „Това ми достави страхотно удоволствие. Когато о...

Али Ахмети: Албанците вземат албански паспорти, ако не се реши за името на Македония

Ако няма решение на спора с Гърция за името на Македония, албанците ще вземат албански паспорти, заяви Али Ахмети. Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), партньор в управляващата коалиция в Македония, каза, че решаването на спора с Гърция за името на Македония сега е по-близко отвсякога и това би отворило на Македония вратите към ЕС и НАТО, предаде БТА. "Сега е моментът двете страни да седнат на масата и да не излизат от стаята, докато не постигнат договор", казва Ахмети. Той посочва, че албанците, като граждани на Македония, са заинтересовани този въпрос да се реши. Лидерът на ДСИ казва, че дипломатическата му дейност в изминалия период е дала резултат, което според него ще се види много скоро. "До края на декември ще станат видими първите резултати от моята дипл...

Блокадата на Орлов мост вече е факт

След като по-рано тази вечер полицията не даде на студентите-окупатори да блокират „Орлов мост”, в крайна сметка движението на емблематичното за протестите срещу правителствата на Бойко Борисов и Пламен Орешарски място беше спряно. Блокадата стана факт след като студентският протест и този на ДАНСwithme се сляха. Първо те се събраха пред сградата на Народното събрание, където скандираха „мафия”, „оставка”, „кой”, информира Агенция „Фокус”. Сградата на парламента е оградена с метални заграждания, зад които има засилено полицейско присъствие. Там протестиращите държаха плакати на които пишеше „Кой?”, „Оставка”, „Оставка на червените правителства, парламент, „българската есен”, революция, по...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване