Групата на Йоско Костинбродския остава в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския.

Йовчев: Орешарски ми предложи да поема вътрешно министерство

/КРОСС/ Министър-председателят ми предложи да се присъединя към правителството, на базата на информация, която имаше за мен, и на базата на ангажиментите, които правителството имаше да изпълнява. Единственият ангажимент, който съм поел, е към министър-председателя и смятам него да изпълнявам, каза Цветлин Йовчев.  Запитан за критиките срещу властите, че са допуснали алжирецът, който нападна българската студентка Виктория, да стигне до гръцка територия, вицепремиерът заяви: "Лицето, нападнало продавачката на „Пиротска" бе установено много бързо, не приемам критиките, че, видите ли, не сме го заловили на наша територия. Границата с Гърция е вътрешна граница. Изпуснахме го за няколко часа у нас", заяви пред Нова телевизия Йовчев. И сега, ако трябва да бъде заловено лице, пак бихме вдигнали цялата полиция, пак бихме се обърнали към населението, за да помогне, да бъдат задържани, обясни още той. 

"Байерн" поведе с четири точки на върха след загуба на "Борусия"


Шампионът и лидер в класирането "Байерн" (Мюнхен) постигна четвърта поредна победа в Бундеслигата и общо десета в дванадесет мача от началото на сезона, след като безпроблемно надигра гостуващия "Аугсбург" с 3:0. 

Джером Боатенг откри резултата със страхотен гол още в 4-ата минута. Три минути преди края на първото полувреме Франк Рибери удвои от пряк свободен удар, а в добавеното време на мача Томас Мюлер оформи крайния резултат от дузпа. 

С победата над "Аугсбург"...

Групата на Йоско Костинбродския остава в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския. Налице е опасност от укриване и опасност да извършат друго престъпление, се казва в мотивите на съда.

Обвинения са повдигнати на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, ръководител на групата, Ивайло Симеонов - Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йор Специализираният наказателен съд остави в ареста групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския. Налице е опасност от укриване и опасност да извършат друго престъпление, се казва в мотивите на съда. Обвинения са повдигнати на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, ръководител на групата, Ивайло Симеонов - Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йор

Приключи жътвата на царевица във Варненско

Приключи жътвата на царевица във Варненско. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от Областната дирекция по земеделие. Пропадналите площи с царевица са 1284 декара. От 170 889 декара засети с културата, реколтирани са 169 605 дка.

„Аспирините“ оцеляха в головата престрелка с Хамбургер

Байер Леверкузен и Хамбургер със сигурност изиграха един от най-запомнящите се мачове през настоящия сезон в Бундеслигата. 12-ият кръг на германския шампионат отреди двата отбора да се срещнат на „Бай Арена“, а двубоят приключи със знаменито 5:3 в полза на „аспирините“. Успехът бе много важен за отбора на Сами Хупия, който в предния кръг доста изненадващо падна с 0:1 от новака Айнтрахт Брауншайг. Срахотен двубой за Байер направи новата покупка Хеунг-Мин Сон, който наниза хеттрик във вратата на бившия си тим. Неговото шоу започна още в 10-ата ми...

Дортмунд загуби във Волфсбург, Байерн счупи 30-годишен рекорд в Бундеслигата

Борусия Дортмунд загуби с 1:2 гостуването си на Волфсбург в мач от 12-тия кръг на Бундеслигата. В същото време Байерн победи Аугсбург с 3:0 и така увеличи преднината си в челото, а освен това постави и пореден рекорд. Мачът във Волфсбург бе доста интригуващ, с достатъчно положения и пред двете врати. От първата минута двата отбора търсеха гола, но въпреки това изглеждаше, че почивката ще дойде при нулево равенство. Марко Ройс обаче не бе на това мнение. В добавеното време немският национал изпълни перфектно над стената един пряк свободен удар и...

Полицията със засилени мерки за сигурност в столицата заради предстоящи концерти

Във връзка с предстоящи два концерта утре следобед, които ще се проведат на пл. „Александър Батенберг" и пл."Александър Невски", от полицията ще бъдат предприети допълнителни мерки за сигурност. Ще бъдат изградени пунктове за обстойни проверки на подходите към двата площада. С цел предотвратяване на противообществени прояви и злонамерени действия предстои да бъдат проверявани лица със съмнително поведение и които носят обемисти предмети и багажи. От СДВР предупреждават, че са възможни затруднения в трафика в района на концертите....

Том Круз на разпит в съда защо не е виждал щерка си Сури от 110 дни

Том Круз бе поставен на кръстосан разпит защо не е виждал дъщеря си Сури от 110 дни, съобщи Daily Mail. 

Това се случи покрай съдебната му битка с издателската компания Bauer Publishing. Той заведе дело срещу тях за 50 милиона долара заради техен материал, че е изоставил Сури.


Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 л Том Круз бе поставен на кръстосан разпит защо не е виждал дъщеря си Сури от 110 дни, съобщи Daily Mail. Това се случи покрай съдебната му битка с издателската компания Bauer Publishing. Той заведе дело срещу тях за 50 милиона долара заради техен материал, че е изоставил Сури. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 л

Протестът днес: малко хора, пестят се сили за големия ден утре

Протестът на 7 ноември. Снимка: Галя Тодорова via "Протестна мрежа"

Стотина студенти и протестиращи блокираха кръстовището пред Ректората към 19:30 часа.

Протестът днес е чувствително по-малоброен, като вероятно протестиращи пестят сили за утрешното шествие по случай годишнината падането на тоталитарния режим у нас.

Утрешните протести ще бъдат подкрепени и от преподаватели с призив „Повече така не може”. Студентите нарекоха шествието „Поход на справедливостта”. То ще обиколи Народното събрание, Министерския съвет, като ще приключи пред стълбите на бившия Партиен дом.

За утрешния ден полицията ще предприеме допълнителни мерки за сигурност във връзка с предстоящи два концерта в неделя следобед. Те ще се проведат на пл. “Александър Батенберг” и пл. “Александър Невски”, съобщиха от МВР.

Ще бъдат изградени пунктове за обстойни проверки на подходите към двата площада. С цел предотвратяване на противообществени прояви и злонамерени действия, ще бъдат проверявани лица със съмнително поведение, както и такива с обемисти предмети и багажи.

От полицията предупреждават, че са възможни затруднения в трафика в района на концертите.

Статията "Протестът днес: малко хора, пестят се сили за големия ден утре" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Правосъдното министерство предлага на надзирателите 5 % увеличение на заплатите


Министерството на правосъдието предлага на надзирателите от затворите 5-процентно увеличение на заплатите от януари следващата година и 20лв. повече за храна. Това стана известно след близо едночасов разговор на зам.-министъра на правосъдието Илия Ангелов с представители на протестиращите служители на затворите, предаде БНР. 

Надзирателите свикаха днес национален протест под наслов "Елате при нас" пред сградата на Министерството на правосъдието с искания за индексиране на заплатите и...

Българка е открита мъртва в Италия

Българка е била открита мъртва край път в италианската провинция Салерно, предаде агенция АГИ. По тялото на 48-годишната жена има следи от побой. Първоначално полицията е смятала, че жертвата е била блъсната от кола, но сега версията за причините за смъртта е побой.Следователите разпитват съпруга на жената - 50-годишен строителен работник.Българката е работела като домашна помощница.        

Бареков осъди кмета на Пловдив

/КРОСС/  Председателят на Гражданско сдружение "България без цензура" Николай Бареков осъди скандалния пловдивски кмет Иван Тотев за това, че забрани на привърженици на сдружението да проведат мирен палатков лагер пред общината, с цел искане оставката на Кмета за периода от 01 до 08 ноември 2013 г. Късно вчера, Административен съд - Пловдив се произнесе с окончателно решение по бързо производство, с което отмени като незаконна въпросната забрана. В решението си съдът е отбелязал, че кметът е бил длъжен да предложи друго място за палатковия лагер, след като е счел, че има предпоставки за застрашаване на обществения ред. Като не е сторил това, Тотев е нарушил закона и е издал един незаконен акт.  

Йовчев потвърди: Информацията за Бисеров пристигна отвън

Министър-председателят (б.р. Пламен Орешарски) ми предложи да се присъединя към правителството, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в тв предаването на Сашо Диков по Нова тв.

"Лицето, нападнало продавачката на „Пиротска" бе установено много бързо, не приемам критиките, че, видите ли, не сме го заловили на наша територия. Границата с Гърция Министър-председателят (б.р. Пламен Орешарски) ми предложи да се присъединя към правителството, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в тв предаването на Сашо Диков по Нова тв. "Лицето, нападнало продавачката на „Пиротска" бе установено много бързо, не приемам критиките, че, видите ли, не сме го заловили на наша територия. Границата с Гърция

Йовчев: Орешарски ми предложи да поема вътрешно министерство

Министър-председателят (б.р. Пламен Орешарски) ми предложи да се присъединя към правителството, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в тв предаването на Сашо Диков по Нова тв.

Лицето, нападнало продавачката на „Пиротска Министър-председателят (б.р. Пламен Орешарски) ми предложи да се присъединя към правителството, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в тв предаването на Сашо Диков по Нова тв. Лицето, нападнало продавачката на „Пиротска" бе установено много бързо, не приемам критиките, че, видите ли, не сме го заловили на наша територия. Границата с Гърция е

Сирийската битка срещу детския паралич

Поправими ли са непоправимите последици от войната?

    


Богомил Манчев: До месеци решавам дали да напусна България

Енергийният консултант Богомил Манчев ще реши в рамките на следващите шест месеца дали да изнесе бизнеса си от България, в зависимост от развитието на случая с повдигнатото му обвинение. Прокуратурата тръгна след шефа на „Риск инженеринг" заради сумите, които неговата фирма е получавала около замразения проект за строеж на втората българска ядрена централа в Белене. Манчев бе освободен срещу рекордна гаранция, определена първоначално на 1 млн. лева, а след това съкратена двойно. В предаването „Дикоff" по

Първанов: България изчерпа капацитета си за приемане на бежанци

"Трябва на хората не само в Телиш, а навсякъде да им се обяснява аргументирано необходимостта от подобни действия - от това, да се намери начин да се настанят бежанците и да им се даде подслон, но за мен големият въпрос е, че ние действително трябва да заявим откровено, че не можем повече да приемаме бежанци", каза пред журналисти Георги Първанов в коментар относно бежанците в България.

Треньорът на "Металург" пред ZaPernik.com: Трябва да започнем да подобряваме играта си, тактически сме зле

"Като игра нищо не направихме. Задачите бяха съвсем различни. Това, което си поставихме като цел ние не го изпълнихме. Като резултат - удоволетворяваме. Удоволетворяваме това, че взимаме 3 точки. Но за да вървим напред ни трябва много. В крайна сметка трябва да започнем да подобряваме играта си. Тактически сме зле. Всичкото това нещо в крайна сметка... Но мисля, че ще стане.", каза треньорът на "Металург" Емил Милчев пред камерата на ZaPernik.com....

Продължава

"Килърите" 5 остават в ареста

/КРОСС/ Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста групата на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, по-известна като "Килърите" 5. В мотивите на решението се посочва, че съществува опасност  от укриване и извършване на друго престъпление. Обвинения са повдигнати на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, ръководител на групата, Ивайло Симеонов - Богьовеца, Вергил Славов, Александър Йорданов, Марян Атанасов, участници в групата. Организираната престъпна група е била създадена с цел убийства и отвличания за откуп.

"Индепендънт": Студентите в България събудиха духа на 1968г.


"Това е най-новата вълна в една кампания, която се превърна в най-продължителното антиправителствено движение в Европа днес. (...) Момчетата и момичетата из аудиториите на окупирания Софийски университет знаят точно на кого искат да приличат. От втория ета виси плакат с надпис "1968" в цветновене на националния трибагреник и призива "Сега е нашето време".

Това разказва британският в."Индепендънт" в репортаж от София за студентските протести и окупация.

"През 1968г....

Марк Маркес ще стартира от полпозишън по пътя към първата си титла в MotoGP


Лидерът в генералното класиране Марк Маркес спечели квалификацията за Гран при на Валенсия. 20-годишният испанец ще стартира за девети път от полпозишън в преследването на световната титла още в дебютния си сезон в MotoGP. 

Маркес завъртя най-бързата обиколка за 1:30.237 мин. Той изпревари с 0.24 сек. единствения си съперник за първото място Хорхе Лоренсо. 

Марк Маркес, който през миналия сезон спечели титлата в Moto2, а през 2010 г. триумфира при 125-кубиковите...

Съдът реши: Тотев незаконно забранил лагера на Бареков

Иван Тотев незаконно е забранил палатковия лагер на "България без цензура" в Пловдив.

Трайков: Цветанов ми предложи да си подам оставката по лични причини

Казусът „Бисеров" за мен е апотеоз в жанра „оставка по лични причини" - така модерен в политиката у нас. И на мен ми предложиха да си подам оставката по лични причини. Цветанов ми каза: "Предлагам ти да си подадеш оставката по лични причини или ще намерим други". Аз му отговорих, че само премиерът може да ми я поиска. Това заяви Трайчо Трайков  по повод оставката на Христо Бисеров и изчезването му от страната. Според него при бившия вече зам.-председател на НС Бисеров „има всичко друго, освен лични причини - случаят касае мястото на България в системата на колективна сигурност в Европа и НАТО. "Не познавам Христо Бисеров и не съм работил с него. Но като страничен наблюдател смятам, че това е краен етап на разлагането на политическата система в България. Новите лица ще бъдат употребени или излъгани", заяви пред bTV Трайков.   Той определи като недобър „опит за кризисен пиар" факта, че ДПС искат да осветлят замогването на Бисеров от времето преди постъпването му в партията. „Сякаш това по някакъв начин ще ги оправдае. Странен е такъв аргумент - щом сте приели такъв човек тогава, какво ви оправдава сега". Попитан дали в ГЕРБ е имало ковчежник, той заяви, че не и доколкото той знае. "Никой не ми е споделял такава информация, заяви той. С политиците в България има много по-сериозен проблем и той е свързан с начина, по който се прави политика у нас

Трайчо Трайков: Оставката на Бисеров е апотеоз в жанра "по лични причини"

„Казусът „Бисеров" за мен е апотеоз в жанра „оставка по лични причини" - така модерен в политиката у нас. И на мен ми беше предложено да се възползвам от него, но аз отказах, защото смятам, че нещата трябва да се обясняват и да се посочват истинските причини." Това каза бившият енергиен министър Трайчо Трайков пред БТВ по повод оттеглянето на Христ „Казусът „Бисеров" за мен е апотеоз в жанра „оставка по лични причини" - така модерен в политиката у нас. И на мен ми беше предложено да се възползвам от него, но аз отказах, защото смятам, че нещата трябва да се обясняват и да се посочват истинските причини." Това каза бившият енергиен министър Трайчо Трайков пред БТВ по повод оттеглянето на Христ

Африкански емигрант: Наръганата Виктория е трафикант на бежанци

20-годишната Виктория. Снимка: ВМРО

Емигрант от Камерун обвини наръганата Вики, че тя се занимава с нелегално превозване на емигранти и за “услугата” взимала по 1100 евро, разказа анонимния камерунец пред bTV днес.

Именно това била и причината нелегалният емигрант Аладин да наръга момичето 10 пъти, защото според камерунеца, Вики не е изпълнила поръчката.

Работата на Виктория е била да извежда емигранти и бежанци към Западна Европа. Според камерунеца, Вики е излъгала 12 души, като им е взела 1100 евро, но не си е свършила работата.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че в момента се работи по няколко версии за нападението над младото момиче.

“Много версии са възможни. Когато имаме данни, бъдете сигурни, че проверяваме абсолютно всичко. Това е била и версията, лансирана от самия Салахедин, който е заявил, че е дал пари, за да го изкарат от България.”, каза Лазаров пред btv.

Роднините и приятелите на наръганата Виктория категорично отрекоха този слух и го нарекоха “безпочвен” и “глупост”.

Статията "Африкански емигрант: Наръганата Виктория е трафикант на бежанци" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Последствията след това правителство ще са лоши, категоричен е Цветанов

Последствията след това правителство ще са лоши, а следващият, който дойде на власт, ще се види принуден да взима непопулярни мерки. Това е заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с общински структури от Великотърновска област, съобщава партийният пресцентър. Затова, според него, колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре за страната и за хората. По думите му, след 11 май, когато бе извършена най-сериозната манипулация в деня за размисъл, се наблюдават "задълбочаващи се проблеми и държава, която не върви на ...

Берое с исторически успех срещу Левски

/КРОСС/ Берое постигна сензационна победа като домакин над Левски за пръв път от 21 години насам.Загубата на „сините" пък прекъсна поредицата от пет мачове без загуба за столичани. Единственото попадение за старозагорци дойде след отсъдена в 30-тата минута дузпа, която бе изпълнена от Венцислав Христов. Гостите стартираха силно през първите минути на двубоя , като с пропуски се отчетоха Владимир Гаджев и Гари Родригез., въпреки това двата отбора не можаха да създадат много голови положения. Домакините поведоха след половин час игра след спорно решение на съдията Георги Димитров. Венцислав Христов падна в наказателното поле след съприкосновение с Даниел Димов. След като само минута по-рано при подобна ситуация реферът прецени да не даде нарушение за Берое До почивката Левски беше по-близо до изравняването. В 36-ата минута Гари Родригес беше изведен на границата на наказателното поле, но диагоналният му удар мина на сантиметри от целта. След почивката играта се развиваше предимно в половината на Берое, но Левски така и не успя да преодолее солидната отбрана на съперника. С третата поредна домакинска победа Берое се изкачи на 8-о място с 25 точки. Левски остана 5-и с 28 точки.  

Владимир Гаджев: Берое ни излъга, нека не търсим оправдания – те лесно се намират

Полузащитникът на Левски Владимир Гаджев поздрави отбора на Беоре за победата с 1:0 в днешния мач срещу „сините“, макар че според него старозагорци не са превъзхождали столичния гранд. „Наистина пропуснахме много положения. Не заслужавахме да загубим, играхме на прилично ниво. Поздравявам отбора на Берое, излъгаха ни. В крайна сметка наистина ни излъгаха“, каза Гаджев. „Как видях съдийството? Никак, никак не го видях. Вие го коментирайте. Нашата работа е да се концентрираме върху футболната част и това ще направим. Оправдания винаги могат да се...

Руснаци си предадоха олимпийския факел в открития космос


Космонавтите Олег Котов и Сергей Рязански направиха днес нещо, което никога преди не се е случвало - те се включиха в щафетата с олимпийския огън, като си предадоха факела за олимпиадата в Сочи през 2014г. в открития космос.

Това стана по време на 6-часовото им излизане за обслужване на Международната космическа станция. 

Двамата излязоха с факела и си направиха си няколко снимки. Самият факел потегли незапален от съображения за сигурност преди два дни и ще се върне на...

10 ноември: 24 години преход (не) стигат

Утре е 10 ноември, навършват се 24 години от началото на прехода от комунизъм към демокрация. То бе поставено с пленум на ЦК на БКП, на който генералният секретар на партията Тодор Живков подаде оставка, след като 35 години бе управлявал страната. Днес България е друга страна на политическата карта. Фотографите на “Труд” са запечатали как се случи Утре е 10 ноември, навършват се 24 години от началото на прехода от комунизъм към демокрация. То бе поставено с пленум на ЦК на БКП, на който генералният секретар на партията Тодор Живков подаде оставка, след като 35 години бе управлявал страната. Днес България е друга страна на политическата карта. Фотографите на “Труд” са запечатали как се случи

Цонко Цонев, БСП-Варна: Два са основните акцента в бюджет 2014 – грижа за хората и икономически растеж

Два са основните акцента на този бюджет – грижа за хората и икономически растеж, чрез облекчаване на условията за бизнеса. Това заяви пред Радио „Фокус” – Варна новият областен председател на БСП-Варна Цонко Цонев. По думите му, дали е реалистичен или не този бюджет ще стане ясно в края на следващата година.

Берое победи Левски след 21 години чакане

Отборът на "Берое" победи "Левски" с 1:0 и взе важен успех по пътя към място в първата седмица. В среща от 17-я кръг на А група двата тима не предложиха особено качествен мач, а домакините измъкнаха победата след глупава грешка в защитата на сините. Така старозагорци взеха първа домакинска победа за първенство срещу Левски от 21 години, пише football24.bg. Единственото попадение в мача вкара Венцислав Христов в 29-ата минута. Преди това националът бе фаулиран в наказателното поле от Даниел Димов, а с точния си удар от отсъдената дузпа не остави шансове за титуляра за "Левски" на вратата днес Пламен Илиев. Иначе, през целия мач гостите се опитваха да владеят повече топката, но така и не измислиха нищо креативно в предни позиции. Сините залагаха предимно на центрирания, но ...

Съдът постанови – Иван Тотев е нарушил закона

Пловдивският административен съд постанови с решение от 8 ноември 2013 г., че кметът на града Иван Тотев е нарушил закона, като е забранил палатковия лагер на гражданското движение „България без цензура“.

Трайчо Трайков: В оставката на Бисеров има всичко друго, освен лични причини

„Казусът „Бисеров „Казусът „Бисеров" за мен е апотеоз в жанра „оставка по лични причини" - така модерен в политиката у нас. И на мен ми беше предложено да се възползвам от него, но аз отказах, защото смятам, че нещата трябва да се обясняват и да се посочват истинските причини." Това каза бившият енергиен министър Трайчо Трайков пред БТВ по повод оттеглянето на Христ

Продължава събирането на пари за преместването на приют за кучета в София


Продължава кампанията на неправителствената организация "Енимал рескю" (Animal Rescue) за набирането на средства за приют за бездомни кучета в София. Днес имаше флашмоб пред Националния дворец на културата (НДК), на който да се потърси още подкрепа.

Досега организацията стопанисваше приют за 500 бездомни кучета в Горни Богров, но той ще бъде преместен от началото на 2014 г. Причината е, че изтича договорът за наем на Столичната община със собственика на частния имот, който беше...

Батков: Срещу нас има поръчка от "Лудогорец", "Литекс" и ЦСКА


Собственикът на "Левски" Тодор Батков се изказа много критично за съдийството при загубата с 0:1 от "Берое" в Стара Загора. Според него реферът Георги Димитров е ръководил мача "отвратително" и е повлиял на крайния резултат. 

Батков обвини съперниците за челните места в класирането "Лудогорец", "Литекс" и ЦСКА, че са "поръчали" подобно съдийство срещу "Левски". 

"Отвратително съдийство. Просто с няколко отсъждания се повлия на крайния резултат. Имаше много спорни моменти....

Жена взе младок за заложник след свалка в нета

Сага достойна за филмиране се разигра в Плевен.

Йовов: Няма да коментирам съдиите, доволен съм от играта

Спортно-техническият директор на Левски Христо Йовов отказа да коментира съдийството на рефера Георги Димитров при загубата с 0:1 от Берое в Стара Загора. Босът на „сините“ обаче остана доволен от играта на своя тим. „Няма да коментирам съдийството. Единственото, за което съжалявам е, че си тръгваме без точки от тук. Съдията не е виновен, след като не сме отбелязали гол. Хубавото днес е, че Левски превъзхождаше Берое във всеки един футболен компонент. Затова можем да съжаляваме, че не взехме поне точка. Отборите вече започнаха да се съобразяват...

Испанският посланик: Терминът взаимозависимост много добре определя света, в който живеем

Испанският посланик у нас Н. Пр. Хосе Луис Тапиа гостува в „Седмицата" по Дарик Здравейте, Ваше превъзходителство. Вие сте в България от юни миналата година. Преди това сте бил консул във Франция, преди това в Делхи, в Москва, в Монтевидео, в Брюксел, Кито, Хавана, Триполи от 2000 до 2004 година. Вие сте първият чужд посланик, посетил българските медици тогава, нали? Да, точно така е. И освен това сте роден в град, който се казва Бехар, а в България има много евреи с тази фамилия и някои казват, че сигурно има връзка с вашия град, когато от Исп...

ЕК протяга ръка към Филипините заради опустошителния ураган

Сателитна снимка на тайфуна, връхлетгя Филипините, напрвена от US Naval Research Lab

ЕК предложи помощ на Филипините, които пострадаха при преминаването на един от най-силните в историята тайфуни – “Хаян”, предаде АФП, позовавайки се на изявление на председателя на комисията Жозе Мануел Барозу.

Комисията вече е изпратила екипи, които да помагат на властите. В същото време ЕС предлага при необходимост да предостави извънредна помощ за справяне с последствията от бедствието.

Тайфунът “Хаян” успя да унищожи цял град и да вземе над 1200 жертви. Природната стихия се е движила със скорост над 235 км/ч и връхлетя централната част на Филипините вчера. 

Град Таклобан с население 220 000 на филипинския остров Лейте в централната част на страната вече не съществува.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери също обеща помощ за  ликвидирането на последствията.

„САЩ са готови да помогнат, нашите посолства на Филипините и Палау са в тесен контакт с вашите правителства, и ние всички от сърце се молим за вас”, уверява Кери жителите на двете държави. 

Статията "ЕК протяга ръка към Филипините заради опустошителния ураган" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

След 21 години "Берое" доживя победа у дома над „Левски"

След серия от успехи „Левски" отново позна вкуса на загубата - падна с 0:1 в Стара Загора от „Берое" в мач от 17-ия кръг на „А" група. Единствения гол отбеляза рожденикът Венцислав Христов в 30-ата минута от дузпа. Националът финтира Даниел Димов и падна в наказателното поле, а съдията Георги Димитров посочи бялата точка и показа жълт картон на защ След серия от успехи „Левски" отново позна вкуса на загубата - падна с 0:1 в Стара Загора от „Берое" в мач от 17-ия кръг на „А" група. Единствения гол отбеляза рожденикът Венцислав Христов в 30-ата минута от дузпа. Националът финтира Даниел Димов и падна в наказателното поле, а съдията Георги Димитров посочи бялата точка и показа жълт картон на защ

„Левски“ загуби от „Берое“ в Стара Загора за първи път от 21 години

След серия от успехи „Левски След серия от успехи „Левски" отново позна вкуса на загубата - падна с 0:1 в Стара Загора от „Берое" в мач от 17-ия кръг на „А" група. Единствения гол отбеляза рожденикът Венцислав Христов в 30-ата минута от дузпа. Националът финтира Даниел Димов и падна в наказателното поле, а съдията Георги Димитров посочи бялата точка и показа жълт картон на защ

Студентите се готвят за голям протест на 10 ноември

По време на пресконференция в окупираната зала 272 на СУ "Св. Климент Охридски" „Ранобудните студенти" припомниха, че утре, неделя, в 11:00 ч. ще има "Поход на справедливостта", който ще започне от ректората.

Случаят "Бисеров" касае мястото ни в сигурността на ЕС

Това е краен етап на разлагането на политическата система, смята Трайков

    

Трайков: Случаят "Бисеров" касае мястото ни в сигурността на ЕС и НАТО

"Това е краен етап на разлагането на политическата система с днешните правила"

    


Здравков: Доволен съм, че показваме голямо желание и търсим победата


Въпреки слабата игра и загубата с 0:1 при гостуването на "Берое", старши треньорът на сините Антони Здравков изрази задоволство от "голямото желание" и "големият дух", които са демонстрирали неговите играчи. 

"Допуснахме една единствена грешка в целия мач. Изключвам последните минути, когато всички отидоха напред и домакините имаха възможности за контраатака, но пак не се стигна до нищо сериозно", коментира той след мача. 

"В атака не успяхме да отбележим положенията,...

Класиците ще се борят за бронза в Москва

Националите ни по класическа борба излизат срещу Русия в битка за бронза на Европейската купа на нациите "Московски светлини" в руската столица. В групата нашите борци сломиха Армения с 4:3, като победи записаха Николай Вичев (55 кг), Пламен Петров (66), Илиян Георгиев (74) и Николай Байряков (84).Преди това тимът ни отстъпи на Грузия с 2:5, като успехи постигнаха Вичев със зрелищни хвърляния и дебютантът в кат. 60 кг Александър Костадинов. В другата група се получи пълна въртележка с резултати от по 4:3 и накрая Турция оглави класирането пред ...

И в Бургас ще протестират с мотото: „Поход на справедливостта“

„Излизаме, за да се противопоставим на бедността и безработицата, и защото мястото на мафията не е в управлението...


































































































„Излизаме, за да се противопоставим на бедността и безработицата, и защото мястото на мафията не е в управлението...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване