Протестиращи се събират около парламента, чакат студентите

Протест пред парламента - 13.11.2013. Снимка: OFFNews Протест пред парламента - 13.11.2013. Снимка: OFFNews Протест пред парламента - 13.11.2013. Снимка: OFFNews

Протестиращи започнаха да се събират пред Народното събрание и в градинката до него, предаде репортер на OFFNews.

По първоначална информация – очаква се студентите от Ректората да дойдат отново пред парламента, както направиха вчера. В социалните мрежи имаше призиви – в 10,30 часа днес отново да има окупация на парламента. В същото време още снощи от “Ранобудните студенти” се разграничиха от проявите на вандализъм около Народното събрание. 

Пловдивските студенти са пренощували в ректората на Софийския университет „Климент Охридски”, за да продължат да протестират с колегите си, съобщи протестиращият Благовест Ганев пред “Фокус”.

Той не е успял да присъства на последния протест,поради здравословна причина, но е коментирал случващото се в столицата по телефона с колегите си. В момента той не успява да се свърже с тях.

Тази нощ полицията е издигнала плътни заграждения пред сградата на Народното събрание. Те са метални, плътно споени и заменят решетките, които опасват от месеци сградата на парламента. Най-често подобен вид огради се използват при концерти, пред първите редици от фенове.

Мерките за сигурност са засилени. От северната част на парламента охраняванията периметърът е още по-разширен и от вчера, като полицейски патрули проверяват личните документи на хората, които искат да влязат от бул.”Дондуков” към ул. “Московска”.

В зоната за сигурност е засилено полицейското присъствие. Има десетки коли на Жандармерията и Специалните части на СДВР преди днешния протест.

Очаквайте подробности!

Статията "Протестиращи се събират около парламента, чакат студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ООН: Реколтата от опиум в Афганистан е с нов рекорд


Докато международните сили се подготвят да напуснат Афганистан отглеждането на опиумен мак и производството на опиум е достигнало нов рекорд, съобщи ООН. Това заплашва с избухване на ожесточена борба за власт между отделните кланове в навечерието на президентските избори през април 2014г., допълва "Ройтерс".

Според Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) в азиатската страна има 2.09 млн. декара ниви с мак. Това означава практически провал на продължилите над 10 години...

Преглежда безплатно в Центъра по клинична невропсихология

Центърът по клинична невропсихология в русенската болница ще преглежда безплатно днес спациенти с паметови нарушения, затруднения при справяне с ежедневните си дейности и дементни прояви. Откритият през септември център се намира намира в старата зграда на болницата. През този месец безплатни консултации със специалисти ще има също на 20-ти и 27-ми ноември....

Студентска конференция в ЮЗУ

Студентска конференция "Живот и управление на цар Борис ІІІ" по повод 70 години от смъртта на монарха ще се проведе в ЮЗУ "Неофит Рилски". В конференцията ще вземат участие студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски", Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета по библиотекознание и информационни технологии. Председател на Организационния студентски комитет е Кристиян Ковачев. След конференцията докладите ще бъдат издадени в общ сборник, който ще бъде редактиран от преподаватели от Катедра История. Конференцията ще бъде ...

Премиерът Орешарски беше в парламента за дискусията по бюджета (обновена)


Премиерът Пламен Орешарски пристигна в Народното събрание 15-ина минути преди 9 часа, когато започна пленарното заседание. Той се отправи към кабинета на председателя на Народното събрание Михаил Миков, където се беше събрал председателският съвет на парламента.

Очаква се Орешарски да се включи в обсъждането на първо четене на проектобюджета за 2014 г.

Той все още е в кабинета на Миков, докато в пленарната зала депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева представя в декларация...

American Airlines и US Airways пред сключване на брак

Новият авиогигант се очаква да генерира приходи от повече от 1 млрд. долара по време на първата си финансова година

    


Премиерът Орешарски е в парламента за дискусията по бюджета


Премиерът Пламен Орешарски пристигна в Народното събрание 15-ина минути преди 9 часа, когато започна пленарното заседание. Той се отправи към кабинета на председателя на Народното събрание Михаил Миков, където се беше събрал председателският съвет на парламента.

Очаква се Орешарски да се включи в обсъждането на първо четене на проектобюджета за 2014 г.

Той все още е в кабинета на Миков, докато в пленарната зала депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева представя в декларация...

Премиерът е в парламента, вероятно за дискусията по бюджета


Премиерът Пламен Орешарски пристигна в Народното събрание 15-ина минути преди 9 часа, когато започна пленарното заседание. Той се отправи към кабинета на председателя на Народното събрание Михаил Миков, където се беше събрал председателският съвет на парламента.

Очаква се Орешарски да се включи в обсъждането на първо четене на проектобюджета за 2014 г.

Той все още е в кабинета на Миков, докато в пленарната зала депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева представя в декларация...

Безплатен вход за младежите в Стара Загора

Безплатно ще се влиза на стадион Безплатно ще се влиза на стадион "Берое" за европейските квалификации на младежкия национален отбор. Тимът на селекционера Михаил Мадански посреща в Стара Загора Дания в петък и Словения на 19 ноември. Идеята за свободния ход за двата мача е на президента на БФС Борислав Михайлов. Победи в тях ще запазят шансовете на младежите за класиране

Кои са кандидатите за короната на дядо Кирил?

Варна след 10-ина дни ще има нов митрополит. Наследникът на покойния дядо Кирил начело на Варненската епархия ще бъде определен от Светия синод на 24 ноември. А тази неделя епархийските избиратели ще излъчат двамата кандидати, които да достигнат до финалната права. Претендентите за високия пост са фатален брой – 13. Най-младият е на 37 години, а най-възрастният – на 68. Всички те са епископи, с богат живот, отдаден на църквата, но в биографиите им са записани и други интересни факти. Сред тях има дипломиран ландшафтен  архитект, кандидат-филоло...

Борисов: Това което говорят в парламента, са триковете на ДС

Бойко Борисов в парламента на 25 юли, Снимка: Сергей Антонов

“Хиляди хора призовават да оглавим протестите, да се намесим в тях. Ние до този момент не сме го правили. това което се говори в парламента, са триковете на Държавна сигурност.”

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в отговор на декларациите на лидера на БСП Сергей Станишев и на лидера на ДПС Лютви Местан (двамата обявиха, че протестиращите вчера около парламента са ултраси, организирани от ГЕРБ).

Колкото и да се подмазва Местан на главния прокурор, не може да излезе от сянката “Мултикгруп” и сянката на обръчите от фирми, допълни бившият премиер.

Той се появи в парламента за първи път от два месеца и обясни, че е дошъл, защото ситуацията е извънредна, но няма да влиза в залата и да гледа хора, които съди, защото “може да стане беля”.

“Това което направиха февруари месец срещу нас, този метеж, искат да изкарат, че ние го правим сега. Абсолютна лъжа”, каза още Борисов.

Той обяви, че в събота ще има антиправителствен митинг в Пловдив от 12 ч., организиран от ГЕРБ. 

Бойко Борисов определи като наглост твърденията на управляващите, че мирно протестиращите вече 6-ти месец хора са ултраси и провокират полицията.

“Каква е тази държава, в която парламентът работи зад ограждения, днес са сложили и допълнителни. Когато бях премиер и заградиха българския парламент, на третия ден си подадох оставката, за да работи държавата и за да са спокойни хората”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Статията "Борисов: Това което говорят в парламента, са триковете на ДС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Близнашки: Легитимна съпротива срещу нелигитимна власт

Бисеров има да каже страшно много неща за задкулисието, той участваше в голямата приватизация, проведена от ОДС, после стана доверен човек на Доган, каза професорът.

Потърпевша от инцидента с Чуколов: Не взеха показанията ми под внимание

/КРОСС/ Ние не бяхме в групата, която протестираше срещу управляващите пред сградата на БНТ. Нашата компания просто случайно минавахме от там след като се връщахме от празнуването на моя имен ден. Това каза в сутрешния блок на bTV  Милена Панева, престояла в ареста след инцидент с депутата от "Атака" Десислав Чуколов. Това, което направих беше, че познах бялата коса на Волен Сидеров и го разпознах. Минавайки покрай телевизията ние дружно и спонтанно извикахме веднъж "Оставка" и си продължихме. Това, което ни се е отпечатало след това е група хора, които с камера на телевизия "Алфа" се насочиха към нас. Ти "Оставка" ли ще ми викаш бе, знаеш ли какво ще ти се случи, започнаха да викат те. Помислих, че това са охранителите на Волен Сидеров, а се оказа, че това са били депутати от неговата партия, обясни потърпевшата.  Панева обясни, че дадените от нея показания не са били взети под внимание от служителите на реда.  "Минавайки покрай събраните хора пред БНТ ние леко и срамежливо им извикахме оставка", каза от своя страна Филип Андреев, който е бил от компанията на Милена. Отразяването на случката е единствения смисъл на тази случка, защото те си създават случки, за да може после да ги отразяват в своята телевизия. 

Новите български нацисти

Добруване и напредък на нацията. Това обещава всяка крайнодясна националистическа или неонацистка партия. И в българския вариант няма изненади - България над всичко, нацията е в опасност, плашат обикновено новите нацисти.
Зад благовидната фасада на националните ценности е заложен краен национализъм. Той е от същата проба, с която колегите на бълга Добруване и напредък на нацията. Това обещава всяка крайнодясна националистическа или неонацистка партия. И в българския вариант няма изненади - България над всичко, нацията е в опасност, плашат обикновено новите нацисти. Зад благовидната фасада на националните ценности е заложен краен национализъм. Той е от същата проба, с която колегите на бълга

Договорите за обществените поръчки трябва да се стандартизират

Само България и Румъния нямат електронен регистър, подчерта финансист

    


Цачева: Не студентите са окупатори, а управляващите

Ако се повтарят събитията от вчера, това правителство трябва да падне, и то с международен натиск, коментира Ивайло Динев от "Ранобудните студенти"

Мария Стоева – служител на годината в НАП-Хасково

Мария Стоева

За десети пореден път НАП избира „Служител на годината“ по случай професионалния си празник – 16 ноември. Традицията датира от 2004-та година, когато са положени основите на настоящия конкурс, а именно служителите в администрацията номинират свои колеги, които считат, че заслужават призванието заради проявени професионализъм, постоянство и високи резултати в работата.

Датата 16-ти ноември е определена неслучайно. Тогава е денят на свети Матей – първия събирач на данъци и избран за покровител на работещите в приходната агенция.

След проведено вътрешно гласуване, офиса на НАП в Хасково номинира за свой „Служител на 2013-та“ Мария Стоева. За нея колегите й казват, че с вежливостта и търпението си успява да пречупи и най-сърдития длъжник. Мария работи в администрацията от 2007 година, когато НАП я „харесва“ по програмата „Старт в кариерата“. Започва като специалист в отдел „Услуги за клиенти“, а по-късно, след спечелен конкурс, е преназначена като публичен изпълнител в дирекция „Събиране“, където е и днес. Резултатите говорят сами за работата й – само за първите десет месеца на тази година, Мария е изпратила 1 239 покани за доброволно изпълнение, издала е 277  постановления за налагане на обезпечителни мерки и 144 разпореждания за временно разрешение за неотложно плащане. В резултат на навременните й действия, по издадените покани за доброволно изпълнение са събрани над 4,5 милиона лева просрочени задължения.

В момента работещите в НАП в цялата страна избират чрез вътрешно електронно гласуване кои петима данъчни в категориите „Обслужване“, „Контрол“, Събиране“, „Обжалване“ и „Обща администрация“ да бъдат национални победители в конкурса. Мария Стоева представя НАП Хасково в категория „Събиране“. Резултатите ще станат ясни на 15-ти ноември, ден преди професионалния празник на администрацията.

Хасково Новини

 

135 години от Кресненско-Разложкото въстание

135 години от Кресненско-Разложкото въстание ще отбележат в разложкото село Баня. Венци и цветя ще бъдат положени пред паметника на жертвите от Баненска буна. Честването на 135-годишнина ще продължи с концерт в салон на НЧ "Просвета - 1908г." с. Баня с участието на самодейците, съобщиха от пресцентъра на Общината. Кресненско-Разложкото въстание избухва на 5 октомври 1878 година, основните бойни действия на територията на община Разлог се разгръщат в село Баня от 8 октомври до 12 ноември. При потушаване на въстанието, турските войници запалват в...

Сметките на висшите политици на светло

Всички банкови сметки на висшите политици, включително и в офшорните зони, да бъдат извадени на светло. Това искане постави лидерът на ДПС Лютви Местан. Той настоя премиерът Пламен Орешарски да повдигне въпроса пред целия ЕС и да инициира приемането на задължителен общ европейски регламент, който да задължи трезорите да огласят сметките, където и по света да са направени влоговете.

14 ноември- Световен ден на диабета

На 14 ноември се отбелязва Световният ден за борба с диабета. За първи път той се чества през 1991 г. от Международната диабетна федерация и Световната здравна организация. 14 ноември е и рождената дата на д-р Бантинг, един от откривателите на инсулина. Благодарение на откритието на Бантинг и неговия колега д-р Бест над 85 години инсулинът спасява живота на милиони хора със захарен диабет. На 20 декември 2006 година Общото събрание на ООН приема специална Резолюция за захарния диабет, с която официално определя 14 ноември за Световен ден на бор...

Кукери бранят традициите

Прочутите кукерски фестивали на Разлог надвиха Велико Търново в първия по рода си конкурс за селище - пазител на традициите. Новогодишният карнавал на пиринското градче стана фаворит на публиката в онлайн гласуването за Четвъртите годишни награди “Пазител на традициите”.                                  

Прочутите кукерски фестивали на Разлог надвиха Велико Търново в първия по рода си конкурс за селище - пазител на традициите. Новогодишният карнавал на пиринското градче стана фаворит на публиката в онлайн гласуването за Четвъртите годишни награди “Пазител на традициите”.

Британската лира поевтиня след забавяне на инфлацията на Острова

Данните за инфлацията опровергаха спекулациите, че АЦБ се готви да увеличи основния лихвен процент

    


Улица във Вашингтон бе кръстена на Димитър Пешев

Улица в столицата на САЩ Вашингтон бе наречена вчера на името на българския парламентарист Димитър Пешев заради заслугите му за спасяването на българските евреи през Втората световна война, предаде Асошиейтед прес.

23 в ареста след мелето пред парламента

23 души са задържани след протеста пред парламента във вторник вечерта, съобщиха от МВР.

Управляващите видяха метеж срещу НС, опозицията пак призова за оставка на кабинета

Мнозинството превърна площад Народно събрание в гладиаторска арена, заявиха от ГЕРБ

    


Нови плътни заграждения пазят парламента от тази нощ


Полицията постави през нощта нови, по-плътни метални заграждени, пред парламента. Засега те покриват само част от огражденията отпред, а продължението е със старите, които са на решетки.  

Снощи в 152-рата вечер на протеста се стигна до напрежение и сблъсъци на площада пред Народното събрание и голяма част от загражденията бяха премахнати и отнесени в различни посоки. 

Протестиращи ги използваха да направят с тях блокада на кръстовището пред Ректората. Други бяха просто...

Културен афиш

Драматичен театър „Гео Милев” - Стара Загора гостува в Добрич. От 19.00 часа пред добричка публика ще се представи постановката „Без докачения, моля” по Чудомир. В спектакъла оживяват най-колоритните образи на Чудомир. Пъстрият, архаичен и омаен език гали ухото и ни връща в един забравен свят. Веселие и смях изпълват залата, звучи прекрасна музика, вихрят се танци, костюми плетат шарена българска шевица... Куклен театър „Дора Габе” ни кани на спектакъла си „Магия за злато”. Представленията са от 9.30 и 10.30 часа в залата на театъра....

Над 30 компании се присъединяват към новата мобилна платфомра Tizen


Новата мобилна платформа Tizen привлича вниманието на все повече компании. Вече 36 големи фирми са станали партньори в Tizen Association, обявиха от самата организация.

Сред тях са eBay, McAfee, Panasonic, Konami и др. Има участие и от нетехнологични фирми като The Weather Channel например. Това са добри и обнадеждаващи новини за създателите на Tizen Samsung и Intel. Двете компании разработват платформата съвместно с намерението тя да се превърне в основен конкурент на Android....

Адемов за проектобюджета: Дава някакъв отговор на очакванията

Универсалният подход по темата за коледните надбавки за пенсионерите е за предпочитане. Решението е коледни надбавки в размер на 50 лв. да получат възрастните хора с размер на пенсията под прага на бедност, обясни по БНТ министърът на труда и социалните грижи Хасан Адемов.

Цачева: Депутатите окупираха парламента, не студентите университета

"Не студентите окупираха Университета, депутатите от мнозинството окупираха парламента, за да бъдем с тази изключително нова, тази нощ между 12:00 и 01:00 ч. поставена плътна ограда, която ни отделя. От кого? От хората, които са ни избрали?", това коментира пред Нова ТВ бившият председател на НС Цецка Цачева при влизането си в парламента. "Не студентите окупираха Университета, депутатите от мнозинството окупираха парламента, за да бъдем с тази изключително нова, тази нощ между 12:00 и 01:00 ч. поставена плътна ограда, която ни отделя. От кого? От хората, които са ни избрали?", това коментира пред Нова ТВ бившият председател на НС Цецка Цачева при влизането си в парламента.

Трудно работим, но няма да оставим страната без бюджет

Нямало напрежение между БСП, ДПС и "Атака", твърди Нинова

    


Августин: Ако обичаш човека такъв, какъвто е, то ти обичаш него...

Аврелий Августин Блажени, римски свещеник, теолог и ритор: Ако обичаш човека такъв, какъвто е, то ти обичаш него. Ако се опитваш кардинално да го промениш, то ти обичаш себе си. Това е всичко.

23-ма в ареста след вчерашния протест, готвят нова обсада на парламента

Общо 23-ма протестиращи са били задържани по време на вчерашните демонстрации в столицата, съобщиха за Дарик от полицията. От МВР обясниха, че причина за арестите са различни хулигански прояви и неподчинение на полицейски разпореждания. По време на снощния протест, в опит да се отскубнат загражденията около сградата на Народното събрание, многократно се стигна до сблъсъци между демонстрантите и органите на реда. Тази нощ пред сградата на Народното събрание се появиха нови метални заграждения, хванати със скоби. Междувременно стана ясно, че и дн...

Студентът и политикът

Избирайки темата за тазгодишната беседа по случай [деня на] Климент Охридски, аз не можах да устоя на изкушението да разгледам два от най-ярко противопоставените образи на нашия век – студента и политика. Може би не става толкова въпрос за тяхното съжителство в обществото, колкото у самите нас, защото ми се струва, че у всекиго живее по един Избирайки темата за тазгодишната беседа по случай [деня на] Климент Охридски, аз не можах да устоя на изкушението да разгледам два от най-ярко противопоставените образи на нашия век – студента и политика. Може би не става толкова въпрос за тяхното съжителство в обществото, колкото у самите нас, защото ми се струва, че у всекиго живее по един

23-има задържани след протеста

Те са задържани за хулигански прояви

Кръстиха улица във Вашингтон на българина Димитър Пешев

Причината са заслугите му за спасяването на българските евреи през Втората световна война

ЕРП-тата: Промените в Закона за енергетиката ще засегнат коректните платци

/КРОСС/ Новите реформи в Закона за енергетиката целят регулиране на отношенията между крайните потребители и монополите. Това заяви  вносителят на закона Явор Куюмджиев. Според промените тока ще бъде спират при неплатена сметка от два месеца, както и при натрупване на задължения в размер на 155 лева. ЕРП-тата категорично се обявават против промените, тъй като според тях те ще увеличат броя на некоректните платци. Близо 1,5% са хората, чийто ток е бил спрян заради неплащане на сметките. Според Калина Трифонова от EVN въвеждането на подобна мярка би натоварило допълнително коректните платци. Куюмджиев обясни, че целта не е да се увеличат некоректните платци, а да се намалят. Не трябва поради задължение от 7 ст. да ти спират тока и след това да плащаш 19 лв., за да те включат отново. Основната цел е да се регулира начина, по който се изключват потребителите. Трябва да се прекрати порочната практика да се спира тока по време на празнични дни и без уведомлението да е достигнало до потребителя. Друго предложение в закона е такса "включване" да отпадне, добави пред TV7 вносителят на предложението.  

Кръстиха улица във Вашингтон на Димитър Пешев

Причината са заслугите му за спасяването на българските евреи през Втората световна война

Гръцката полиция откри ново дете от България в ромски лагер край Солун


Ново дете от България бе открито в ромски лагер в Гърция, съобщи днес гръцкият информационен сайт Greekreporter, цитиран от БТА.

Разследване на прокуратурата в Солун на актовете за раждане за периода 2008-2013 г. е установило, че едно ромско семейство е декларирало раждане на второто си дете шест месеца след раждането на първото.

Властите са открили семейната двойка и 4-годишното момиче, които обитавали лагер в околностите на Солун. След ДНК-тест е било установено, че...

Промени в театралната програма: Едно представление се отменя, друго се отлага

Представлението на „Телефонен звън от миналото", насрочено за 15 ноември, няма да се състои, съобщиха от пресслужбата на театъра. Оттам се извиняват на зрителите за създаденото неудобство. Зрителите, закупили билети, могат да ги върнат на касата на театъра. За още една промяна в програмата си съобщават от театъра: Представлението на "Смях в залата", определено за 24 ноември, се отлага за 2 декември. Причината е, че Асен Блатечки има извънредни снимачни дни в кинопродукция в Италия. От театъра отново се извиняват на зрителите за създаденото неуд...

Аксел Вебер: Германският търговски излишък не е политически проблем

Има много уроци, които доста европейски страни, особено в периферията, могат да научат от нас, смята ръководителят на UBS

    


Дончева: Депутатите са тъпи и страхливи, те не са опълченците на Шипка

/КРОСС/ В момента нещата са патови и излизат от контрол. Тези, които са в парламента имат разбирането, че ситуацията е противоборство на ГЕРБ. Първо, те са тъпи, да не виждат хоризонта, второ - страхливи, и трето - не си дават сметка, че те не са опълченците на Шипка. Това, което бранят те е собствения си стол в пленарната зала, а не някаква кауза. Това каза в студиото Татяна Дончева, лидер на Движение 21. Има пълно неразбиране от страна на парламентарно представените партии, и може би на по-широк кръг лица, че става дума наистина за смяна на системата, която хората искат, дори тези, които не са на протеста. Хората осъзнаха, че преходът провали бъдещето им. Те осъзнаха, че вместо да стане промяна на системата, стана подмяна на системата, коментира събитията Дончева. Според нея различните страни в протеста ще се ожесточават, което налага нови политически формации. А за БСП няма изход, прогнозира политикът. Те ще крушират челно, заяви Дончева. Битката не е между БСП, ДПС и Бойко Борисов, каза още Татяна Дончева.   Българя е монополна банково и монополна медийно, категорична бе тя като допълни, че лидерът на „България без цензура"е новият играч на медийния монопол. Татяна Дончева коментира и темата „Бисеров", която, по думите й, е част от протестите и част от липсата вече на възможност да бъде контролирана ситуацията. Различни групи се опитват да тикат темата в различно русло и с различен успех, каза още Дончева

Дончева: Депутатите са тъпи и страхливи, те се на опълченците на Шипка

/КРОСС/ В момента нещата са патови и излизат от контрол. Тези, които са в парламента имат разбирането, че ситуацията е противоборство на ГЕРБ. Първо, те са тъпи, да не виждат хоризонта, второ - страхливи, и трето - не си дават сметка, че те не са опълченците на Шипка. Това, което бранят те е собствения си стол в пленарната зала, а не някаква кауза. Това каза в студиото Татяна Дончева, лидер на Движение 21. Има пълно неразбиране от страна на парламентарно представените партии, и може би на по-широк кръг лица, че става дума наистина за смяна на системата, която хората искат, дори тези, които не са на протеста. Хората осъзнаха, че преходът провали бъдещето им. Те осъзнаха, че вместо да стане промяна на системата, стана подмяна на системата, коментира събитията Дончева. Според нея различните страни в протеста ще се ожесточават, което налага нови политически формации. А за БСП няма изход, прогнозира политикът. Те ще крушират челно, заяви Дончева. Битката не е между БСП, ДПС и Бойко Борисов, каза още Татяна Дончева.   Българя е монополна банково и монополна медийно, категорична бе тя като допълни, че лидерът на „България без цензура"е новият играч на медийния монопол. Татяна Дончева коментира и темата „Бисеров", която, по думите й, е част от протестите и част от липсата вече на възможност да бъде контролирана ситуацията. Различни групи се опитват да тикат темата в различно русло и с различен успех, каза още Дончева

Мъж се опита да се самоубие, друг падна от 5 метра

33-годишен мъж от Сливен е настанен в отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен след опит за самоубийство. Според предварителната информация той е запалил дома си в кв. „Сини камъни” и е получил натравяне с въглероден двуокис. В болницата е доведен в кома, но след лекарската намеса състоянието му е стабилизирано и тази сутрин е контактен. Пациентът е с психични проблеми. Също в реанимация е настанен друг мъж от Сливен, на около 50 години, с травми на гърди, гръбнак и таз, получени при падане от пет метра височина. Състояние...

Преглед на варненския печат - 13 ноември

„Във Варна претърсват къщи и хотели за нелегални имигранти. 88 чужденци са проверени при специализирана операция, петима са задържани”, е водещо заглавие за вестник „Черно море”. 56 адреса и 4 хотела са проверени във Варна при специализирана полицейска операция заради имигрантската вълна в България и усложената ситуация в страната.

Меси: Благодаря на всички за подкрепата

Лионел Меси благодари на феновете за подкрепата и изрази съжалението си, че няма да може да помага на своите съотборници в Барселона в идните няколко седмици. Четирикратният носител на "Златната топка" ще бъде извън строя между 6 и 8 седмици, след като бе принуден да напусне терена още в 20-ата минута на мача с Бетис от Примера, заради травма в лявото бедро. "Както много от вас знаете, през следващите няколко седмици аз ще се трудя през цялото време, за да се възстановява от тази нова травма, така че е жалко, че няма да мога да помагам на моя о...

Двама души са бити в центъра на София, нападателите вероятно са скинари

Двама ранени след побой късно във вторник на булевард „Ал. Стамболийски” в София. Извършителите се издирват. Състоянието на пострадалите не е сериозно. Сблъсъкът става малко след 21.00 часа. На входа на търговски център на булеварда е нападнат и пребит иракчанин с българско гражданство. Нападателите са неизвестни. Мъжът е ранен в главата. Граждани викат линейка, която го отвежда в болница. Само минути по-рано, на метри оттам, друг млад мъж е пресрещнат и нападнат. Според свидетели извършителите и в двата случая са едни и същи. От МВР потвърдиха за инцидентите. „Слязоха от трамвая. Скинари бяха. Скинарите биха ромите”, каза свидетел на случилото се.

"Св.София" обявява безплатни прегледи и консултации

Специалистите в Кабинета по гинекологична ендокринология на Първа САГБАЛ „Св. София“ ще дават безплатни прегледи и консултации всяка сряда в рамките на месец, съобщиха от пресцентъра на болницата. Приемните дни ще продължат до 4 декември. Всеки желаещ да получи високопрофесионална консултация напълно безплатно е необходимо единствено да си запази Специалистите в Кабинета по гинекологична ендокринология на Първа САГБАЛ „Св. София“ ще дават безплатни прегледи и консултации всяка сряда в рамките на месец, съобщиха от пресцентъра на болницата. Приемните дни ще продължат до 4 декември. Всеки желаещ да получи високопрофесионална консултация напълно безплатно е необходимо единствено да си запази

ХобиСклуб отбелязва Международния ден на незрящите

Гражданското сдружение „ХобиСклуб” ще отбележи световния ден на незрящите хора.  На 13 ноември 200 милиона слепи и слабовиждащи хора в света очакват да бъдат поздравени и подкрепени от своите зрящи приятели и близки, посочват от неправителствената организация. На тази дата през 1745 г. е роден е френският педагог и основоположник на обучението на хора със зрителни увреждания Валентин Аюи, който виждайки жестоката несправедливост към тази група хора се заклева пред себе си да направи живота им по-достоен. През 1946 година цялата световна общест...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване